معمولاً هر ساختار اعم از مثبت یا منفی سه هدف عمده را دنبال میکند: حفظِ بقاء، رشد و توسعه که برای دستیابی به آن باید ابتدا پایههای ساختار را قوی نمود و یکی از اساسیترین اصول جمعیت احیای انسانی کنگره۶۰ حرمت است که بهعنوان یک اصل بسیار مهم و بنیادین دو مرتبه در جلسات کارگاههای آموزشی خوانده میشود.
چراکه از آن به عنوان یک رگ حیاتی در کنگره یاد شده و شامل مجموعه قوانین و اصول اخلاقی میباشد که در جهت اهداف تعیین شده، ارتقاء سطح تعاملات اعضا، ایجاد یک فضای امن و سالم و بدون هیچ نگرانی از آسیب برای درمان اعتیاد مسافران فراهم مینماید. این مقاله با هدف بررسی دقیقتر و کاربردیتر تأثیر نوشتار حرمت کنگره۶۰ نگاشته شده است.
جمعیت احیای انسانی در تاریخ ۱۳۷۸/۶/۳٠ توسط آقای مهندس پایهگذاری شده است. نوشتار حرمت در ابتدا و انتهای کارگاه آموزشی خوانده میشود و در آن بایدها و نبایدهای لازم برای هر فردی که در جلسات حضور پیدا میکند، مطرح میشود. واژه حرمت از حریم گرفته شده و به مفهوم احترام، آبرو و عزت است که باید حفظ شود و بیاحترامی به آن ممنوع است.
بهطورکلی حرمت نشاندهنده رعایت محدودیتها، مقررات، حفظ حریم شخصی و مقدسات بوده و درواقع به معنای طلبِ ترک یک کار است، اصول اخلاقی و قوانین مرتبط با نوشتار حرمت در کنگره۶۰ شامل: پرهیز از قضاوت، تجسس و غیبت است. به هیچ عنوان نباید به قضاوت در مورد دیگران از جمله: اعضای کنگره یا افراد خارج از کنگره پرداخته شود.
این امر شامل قضاوت درمورد عملکرد، شخصیت یا گذشته افراد است. انسان امکان دارد در برخورد با دیگران ناخواسته علیه شخصی سرزنش کند و با صحبت پشت سر دیگران و نشستن بر کرسی قضاوت عملی را به نفع خود صادر کند، در صورتیکه قاضی دادگاه با استناد و شواهد موجود، حکمی را صادر میکند و بر این اساس در صورت اشتباه تاوان و بهای سنگینی گریبانگیر او خواهد شد.
بنابراین طبق باور کنگره قضاوت تنها در اختیار قدرت مطلق است. تجسس: نباید به حریم خصوصی افراد وارد شد یا اطلاعاتی را که به افراد مربوط نیست افشا کرد. غیبت: بدگویی یا بیان عیوب دیگران در غیاب آنها، به شدت مذموم است و در نوشتارها نیز باید از آن پرهیز کرد. رعایت احترام و ادب: طبق آموزشهای کنگره نوشتار و گفتار شخص باید با لحنی محترمانه و مؤدبانه بیان شود.
حتی اگر حاوی انتقاد یا بیان دیدگاهی متفاوت باشد همچنین احترام به جایگاه بنیانگذار، دیدهبانان، مرزبانان، راهنمایان و تمامی خدمتگزاران کنگره۶۰ باید حفظ شود و هرگونه توهین، تمسخر، یا بیاحترامی به هر فردی یا گروهی کاملاً ممنوع است همانطور که با کسب اجازه در لژیون با عنوان سلام دوستان خود را معرفی مینمایم این قانون کاملاً اجرا خواهد شد.
نکته مهم این که دارای کلام مناسب و آداب معاشرت در روابط با خانواده باشیم چراکه بیان الفاظ ناشایست شخصیت انسان را پایین آورده و با رعایت ادب در رفتار و کردار حریم خود را حفظ میکنیم. صداقت و پرهیز از دروغ و خلافگویی: در کنگره۶۰ هر آنچه که هست بیان میشود؛ چراکه باید بر پایه حقیقت و واقعیت باشد. بزرگنمایی، کوچکنمایی، یا تحریف حقایق به شدت نهی شده است.
مطالب باید واضح و روشن بوده و از ابهام یا دوپهلویی در روابط پرهیز شود. پرهیز از غرور، خودبینی و منیت: گفتار و کردار ما باید برمبنای عمل سالم باشد و نباید با لحن خودبینانه، مغرورانه یا برتربینانه باشد، بیان تجربیات شخصی باید با فروتنی و به قصد آموزش و انتقال پیام باشد. هدفمندی و سازندگی: کنگره۶۰ با هدف پیامی سازنده که به رشد، آگاهی یا حل مشکلات و درمان افراد مصرفکننده کمک کند تأسیس شده است.
بسیار حائز اهمیت بوده که محتوای نوشتارها با اهداف و جهانبینی کنگره۶۰ در یک جهت باشد و به ترویج آنها کمک کند. حفظ حریم خصوصی و اطلاعات محرمانه: نباید اطلاعات شخصی اعضا، مشکلات خانوادگی یا جزئیات مربوط به درمان مسافران و همسفران فاش شود؛ زیرا محرمانگی اطلاعات به عنوان یک اصل بسیار مهم لازم است تا اعضا در جهت ارزشها حرکت نموده و فرمانبردار خوبی در این زمینه باشند.

نکته حائز اهمیت دیگر که در سیدی دشمن آقای مهندس به وضوح به آن پرداختند، ارتباط مالی با نزدیکترین اعضا خانواده و یا غیر آشنایان مانند تبادل پول یا کسب و کار بین رهجوها میباشد که در ادامه عواقب ناخوشایندی خواهد داشت و سبب اختلال در روند درمان خواهد شد.
چرا به “حرمت” درکنگره اهمیت بسیار داده شده است؟
رعایت این اصول به حفظ آرامش درونی انسان و کلیه اعضا کنگره کمک میکند، وقتی افراد میدانند که کنگره۶۰ بر پایه اصول و قوانین اخلاقی است، احساس امنیت بیشتری میکنند این اصول تضمین میکنند که آموزشها و پیامهای کنگره۶۰ به درستی و بدون انحراف منتقل شوند؛ زیرا رفتار و منش اعضا باید بازتابدهنده جهانبینی کنگره۶۰ باشد که بر پایه احترام، صداقت، و سازندگی است.
این اصول اخلاقی و قوانین نه تنها در نوشتارها، بلکه برای تمامی تعاملات و رفتارهای اعضا در کنگره۶۰ حائز اهمیت هستند و نوشتار حرمت کنگره۶۰ به عنوان یک بستر برای بازتاب این اصول، اهمیت ویژهای پیدا میکند. در سیدی اجرا قوانین آقای مهندس میفرمایند: انسان دارای مجموعهای از فطرت مثبت و منفی است. انسان میتواند یک موجود زیانکار، ظالم، حریص و غیره باشد که جزء ویژگیهای انسان است.
درواقع فطرت انسان میانه است و برمبنای خاصی خلق شده است اختیار کامل دارد که بتواند مسیر خود را، خود برگزیند حال میتواند از درندهترین حیوانات درندهتر و از بالاترین فرشتگان بالاتر قرار بگیرد، در این مبحث در مورد انسان سخن گفته میشود تا کمی از صور پنهان او آشکار شود و بیان میشود که ای انسان تو دارای عمر جاودانه هستی گرچه میمیری ولی دوباره زنده خواهی شد، ای انسان مرگ نیستی نیست بلکه تغییر جایگاه است و تغییر حیات است.
تفکر، اندیشه و کردار شما تعیینکننده مسیر زندگی و اجرای قوانین تو را در صلح و آرامش قرار خواهد داد و عدول از قوانین تو را در چرخههای حیات و جهانهای آفرینش در سختی به اعماق جهنم قرار خواهد داد چیزی که تقدس دارد رفتن به طرف راهی است که نشاندهنده اجرای قوانین است؛ چراکه در پندار، کردار هدف تعیین شده است و انسان را به آرامش میرساند.
باید در جهتی حرکت کنیم که برداشت درست از خداوند و قوانین الهی و اجرای آن داشته باشیم و انسان را بشناسیم و با صور پنهان خود آشنا شویم تا در یک مسیر درست حرکت کنیم و دریابیم زمانیکه قوانین الهی مسائل ما را حل میکند که در راستای آنها حرکت نماییم. در ادامه در سیدی دیپلماسی آقای مهندس میفرمایند: دیپلماسی در مورد تمام انسانها میتواند صادق باشد و در ارتباط بین آنها نیز دیپلماسی وجود نداشته باشد آن ارتباط به تباهی کشیده خواهد شد.
در واقع دیپلماسی به معنای مجموعهای از قوانین در رفتار، کردار و گفتار وجود دارد که یک دیپلمات ملزم به رعایت و اجرای آن است باید در رابطهها قلب و زبان یکی باشد قلبی که روشن باشد زبانش به بدگویی نمیچرخد و رابطه در آرامش پایدار خواهد بود. دیپلماسی آن است که صحبتها با کمترین آسیب بیان شود و از همه لحاظ حساب شده باشد.
بنابراین باید سنجیده سخن گفته شود؛ چراکه هر سخنی تفسیر میشود و هر انسانی سخنگوی شهر وجودی خود میباشد و ممکن است با هر سخنی که بیان میکند آن شهر را به آبادانی و یا ویرانی تبدیل نماید پس لازم است هر فرد مراقب رفتار، گفتار و کردار خود باشد تا بتواند در شرایط خوب زندگی نماید. دیپلماسی در عشق نیز تأثیر بسزایی دارد زمانیکه با فردی صحبت میکنید و او را دوست میدارید از دیگران برای او بدگویی نکنید؛ چون باعث میشود شخصیت خود شخص زیر سؤال رود و طرف مقابل به این نتیجه میرسد.
فردی که عیب دیگران را نزد من بیان میکند قطعاً عیب من را نیز نزد دیگران بیان میکند درنتیجه باید دانست که زندگی بازی است و برای درست زندگی کردن قوانین و اصول مهم آن را رعایت نماییم تا به آسایش و آرامش و رشد خود در مسیر صراط مستقیم قدم برداریم.
تمام نوشتارها و قوانینی که آقای مهندس طراحی نمودند به جهت به تعادل رسیدن سیستم و انسانها در فضای امن میباشد و جزء رکن اساسی کنگره محسوب میشود و بر همه اعضا لازم و ضروری است که فرمانبردار بوده و در چارچوب قوانین الهی حرکت نمایند تا بتوان کنار یکدیگر جامعه خوبی داشته و به رشد و تکامل برسند.
منابع: سیدی حرمت، اجرای قوانین، دیپلماسی، جایگاه، حرکت، وظایف رهجو، کارگاههای آموزشی، سخنان آقای مهندس
نویسنده: همسفر زهرا و همسفر افسانه رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون هفتم)
ویرایش: همسفر فائزه رهجوی راهنما همسفر نجمه (لژیون پنجم)
ارسال: همسفر راحله (نگهبان سایت)
نمایندگی همسفران سلمانفارسی
- تعداد بازدید از این مطلب :
375