در مسائل حیاتی به خداوند مسئولیت دادن یعنی سلب مسئولیت از خویش. در این وادی میخواهیم ببینیم چه وظایفی به عهده ما است و چه وظایفی بر عهده خداوند. در جهان هستی مسئولیت خیلی از مسائل بر عهده خداوند است که دارای برنامهریزی منظمی است مثل تغییر فصلها، شب و روز، باران، سیل و طوفان، خلق موجودات و انسان؛ اما ما هم یک سری وظایفی داریم.
در این وادی میخواهد به ما بگوید انسانها در بعضی مواقع از مسئولیت خود شانه خالی میکنند و مسئولیت کار خود را نمیپذیرند و با گله و شکایت خداوند را مقصر میدانند که چرا همسر من مصرف کننده است، چرا من پول خرید خانه ندارم، چرا من فلان مریضی را دارم و ...، در حالی که باید بدانیم وقتی قوانین هستی را اجرا نمیکنیم مثل دروغ گفتن، حق دیگران را ضایع کردن، تهمت زدن، قضاوت کردن و ... در نهایت وقتی فرد مصرف کنندهای را قضاوت میکنیم دیر یا زود یا خود مصرف کننده میشویم یا یکی از عزیزانمان درگیر اعتیاد میشوند، یا وقتی خواب درست و به موقع نداریم و یا تغذیه سالمی نداریم صددرصد در آینده دچار مریضیهای مختلفی خواهیم شد. در این وادی به من یاد میدهد تا نتیجه اعمال و کردار خود را قبول کنم و نگویم پدر و مادرم یا خداوند این مشکلات را برایم درست کردهاند و با دعا کردن و یکجا نشستن بخواهیم مشکلاتمان حل شود، یا در بعضی موارد با اعتماد به نفس کامل بگویم من همسرم که اعتیاد دارد یا فلان مشکلم را به خدا سپردم به او توکل میکنم و از او میخواهم که مشکلم را حل کند ولی خودمان هیچ حرکتی نکنیم؛ اما جناب مهندس خوب ما را آگاه کرده است که با یک جا نشستن و دعا کردن خالی هیچ مشکلی از من حل نمیشود.
باید قبل از هرچیزی مسئولیت کار خود را بپذیرم چون تا زمانی که به مرحله پذیرش نرسیم هیچ اقدامی نمیتوانیم انجام دهیم و بعد با تفکر درست تمام تلاشمان را در برطرف کردن آن مشکل انجام دهیم و در ادامه در مسیر ارزشها حرکت کنیم و از قوانین الهی پیروی کنیم آن موقع القائات و الهامات الهی هم به یاری ما خواهد آمد.
موضوع دیگری که در این وادی مطرح میشود این است که خیلی از انسانها به خداوند و نیروی مافوق اعتقادی ندارند در حالی که اگر خوب به هستی نگاه کنیم میبینیم که حتما یک نیرو مافوقی وجود دارد که همه اینها را با برنامهریزی و نظم دقیق دور هم جمع کرده و اداره میکند. انسان برای شناخت این نیرو اول باید از دروازه شناخت خودش عبور کند، یعنی هسته وجودی خود را بشناسد تا بتواند خداوند را بشناسد. هسته وجودی انسان شامل دو قسمت صور آشکار و صور پنهان است. صور آشکار که همان جسم با تمام اعضا که قابل مشاهده و لمس کردن است و صور پنهان قابل مشاهده و لمس نیست مثل روح، نفس، عقل و...
برای شناخت بهتر انسان در این وادی به تعریف نفس و مراحل تکمیلی آن میپردازد. نفس، تعیین موجودیتی است که در صورت، ظاهر و باطن انسان را مینمایاند. یعنی نفس هر موجودی قسمت اصلی و یا خود موجود است، در نهایت نفس روح یا جسم نیست. نفس دارای خواسته است که شامل خواستههای معقول و غیر معقول است. نفس هر انسانی بر مبنای خواستهها و دانایی او در یک رتبه قرار دارد.
مراتب نفس شامل سه قسمت است:
نفس اماره: پایینترین مرتبه نفس در انسان و بالاترین مرتبه نفس در حیوان است در این مرحله از نفس انسان هر خواسته غیر معقولی را که نفس دارد به اجرا در میآورد و اصلا برایش مهم نیست که این اتفاق درست است یا غلط، مثل حیوانی که بدون سوال و یا اجازه هر چیزی که جلویش باشد را میخورد و برایش مهم نیست که این علف برای چه کسی است.
نفس لوامه: در این مرتبه از نفس از مرحله نفس اماره عبور میکند و به دانایی آگاهی میرسد و اگر خواستههای غیرمعقول نفس را انجام دهد فورا شرمنده و پشیمان میشود. به نفس لوامه نفس سرزنش کننده نیز گفته میشود.
نفس مطمئنه: انسان با تزکیه و پالایش خود و کسب دانایی از مرحله نفس لوامه نیز عبور میکند و وارد نفس قابل اطمینان میشود که در این مرحله هیچ خواسته غیر معقولی را انجام نمیدهد.
باید بدانیم هر یک از این مراحل نفس به صورت طیف است ممکن است فردی با دروغ گفتن احساس پشیمانی کند ولی فرد دیگری با بریدن سر یک نفر احساس پشیمانی کند هر دوی این افراد دارای نفس لوامه هستند. در نتیجه اگر من امروز مشکلاتی چون مصرف دخانیات و یا هر عمل ضد ارزشی که دچارش هستم فقط و فقط خودم با فرمان گرفتن از نفس اماره خود این شرایط را برای خودم به وجود آوردم که نتیجهاش به جز آسیب زدن به خود، مثل زرد شدن دندان، مشکل ریه و قلب الگوی نامناسبی برای فرزند و اطرافیانم نیز بودم و خواسته یا ناخواسته آسیبهایی به اطرافیان و جامعه زدم. بهتر است حالا که در کنگره۶۰ هستم و شرایط برایم مهیا است اول از خود با شرکت در لژیون ویلیام جبران خسارت کنم و در ادامه با قرار گرفتن در مسیر ارزشها الگوی مناسبی برای دیگران باشم با این عمل نفس خود را تربیت کرده و از نفس اماره در این مورد خارج میشوم. از جناب مهندس و خانواده محترمشان سپاسگزارم به خاطر وجود چنین بستری و امیدوارم روزی برسد که افراد قابل توجهی به این آگاهی برسند که از دخانیات و مواد مخدر فاصله بگیرند.
منابع کتاب عشق و سیدیهای وادی ۴
نویسنده:راهنما ویلیام همسفر مهتاب (لژیون دوم ویلیام)
ارسال: همسفر سارا رهجوی راهنما همسفر سمانه( لژیون اول ویلیام ) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی باغستان کرج
- تعداد بازدید از این مطلب :
81