English Version
This Site Is Available In English

فرمان عقل جلوه‌ای از حکم الهی است

فرمان عقل جلوه‌ای از حکم الهی است

جلسه حضوری همسفران لژیون ششم با استادی راهنما همسفر زهرا با دستورجلسه "سی‌دی حکم الهی"  روز پنج‌شنبه ۲۹ خردادماه ۱۴۰۴ آغاز به کار کرد.

سخنان استاد:

حکم الهی یا قانون هستی، در این سی‌دی بیان می‌شود که قوانین حاکم بر هستی، بر تمام انسان‌ها فارغ از باورهای دینی‌ آن‌ها معتبر است. افرادی که به خداوند اعتقاد ندارند، می‌توانند این قوانین را به عنوان قانون طبیعت یا کائنات در نظر بگیرند، همه چیز در هستی به‌صورت مرحله‌به‌مرحله اتفاق می‌افتد؛ از رشد گیاهان و تولد انسان‌ها گرفته تا فرایندهای درمانی و تکامل فردی.

در کنگره۶۰ نیز روش درمانDST بر اساس مرحله‌به‌مرحله، به‌صورت تدریجی و با کاهش پله‌‌ای طراحی شده است این درمان با صبر، نظم و زمان اتفاق می‌افتد و دقیقاً منطبق بر قوانین خلقت است، یکی از اصول مهم در کنگره۶۰ الگوبرداری از افراد موفق مانند راهنماها و همزادپنداری با آن‌ها می‌باشد. این رویکرد به افراد کمک می‌کند تا مسیر رشد و تغییر را با انگیزه و هدفمندی بیشتری طی کنند، بنابراین زمانی‌که راهنما، آن آموخته‌های خود را عملی کند، رهجو آن را دیده و به آن ارزش داده و زیبنده‌اش می‌سازد.

زمانی‌که اطلاعات فرد قوی و درست باشد در کلام او نیز اثر می‌گذارد، در این سی‌دی تأکید می‌شود که دانستن به‌ تنهایی کافی نیست، بلکه عمل به دانسته‌ها است که ارزش واقعی دارد. این اصل در کنگره۶۰ به‌عنوان یکی از پایه‌های اصلی آموزش و درمان مطرح گردیده است. بسیاری از افراد می‌دانند چه چیز‌ خوب و چه چیز بد است ولی عمل نمی‌کنند؛ پس دانستن تنها علم است؛ اما هنگامی‌که به آن علم، باور و عمل اضافه شود، تبدیل به ایمان می‌شود ایمان به معنای دانستن، باور داشتن و عمل کردن می‌باشد.

حرکت در مسیر ارزش‌ها باعث دریافت الهامات مثبت و رشد فردی می‌شود، در حالی‌که حرکت در مسیر ضدارزش‌ها منجر به دریافت الهامات منفی و سقوط اخلاقی خواهد شد، در این دنیا انسان‌ها در دو مسیر حرکت می‌کنند: مسیر ارزش‌ها مانند صداقت، عدالت، عشق و خدمت یا مسیر ضدارزش‌ها مانند دروغ، خیانت و ظلم می‌باشد؛ زمانی‌که حرف راست می‌زنید احساس خوب و آرامش داشته و درون شما زلال است؛ اما با دروغ گفتن استرس دارید و مضطرب می‌شوید، گویی از درون پوسیده‌اید.

حکم الهی قابل تغییر نیست. آقای مهندس می‌فرمایند: «حکم الهی مانند قانون جاذبه یا قانون DST، یعنی درمان تدریجی، تغییر نمی‌کند. اگر بخواهیم آن را دور بزنیم، به بن‌بست می‌رسیم.» تنها راه، تسلیم شدن و هماهنگ شدن با آن است نه اینکه مقاومت کرده و در برابر آن قرار گیریم، به این سؤال می‌رسیم که هیچ سختی بی‌دلیل نیست؛ اما درون هر سختی حکمتی هست، اگر فرمان الهی جاری و ساری است چرا برخی در ضد ارزش‌ها هستند؟ زیرا اختیار دارند.

اما اختیار، توجیه‌کننده نتایج آن‌ها نخواهد بود، اجرای حکم الهی، هم در مسائل منفی وجود دارد و هم در مسائل مثبت و به‌صورت مرحله‌به‌مرحله انجام می‌پذیرد، نکته مهم سی‌دی این است که سختی‌ها و رنج‌ها نیز بخشی از حکم الهی هستند و اینکه گاهی گلایه داریم که چرا این برای من اتفاق افتاد؟

آقای مهندس توضیح می‌دهند که گاهی سختی‌ها برای تصفیه و رشد ما می‌باشد اگر مشکلی پیش آمد، قرار است آموزش بگیریم و تغییری در ما ایجاد شود، سه محور اساسی مانند خواست، تقدیرالهی و فرمان‌الهی در مسیر زندگی ما نقش دارند که در میان این سه، خواست ما نقش کلیدی دارد باید از خود پرسید خواست من از آمدن به کنگره چیست؟ آیا آمده‌ام تا از ضدارزش‌ها فاصله گرفته و به درمان و آرامش واقعی برسم؟

فرمان عقل جلوه‌ای از حکم الهی است اگر به عقل خود گوش فرا دهیم بی‌تردید در مسیر حکم خداوند قرار می‌گیریم، عقل حکم می‌کند که اگر می‌خواهید بنایی استوار داشته باشید باید زیرساخت آن را در زندگی، اقتصاد، روابط، و حتی در ایمان محکم سازیم، زندگی برای ساختن این بنیان‌ها؛ با اراده، شناخت و با حرکت در مسیر نور فرصت مناسبی است، چرا که اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ و نور همان علم، دانایی، آگاهی و حرکت در مسیر خلقت است.

مشارکت: همسفر مریم

در سی‌دی «احکام الهی» در می‌یابیم که حکم الهی، یا قانون کائنات، یا قانون هستی، همگی مرحله‌به‌مرحله و تدریجی انجام می‌شود، در این خصوص اشاره به قانون حاکم در طبیعت دارد به عنوان مثال مراحل رشد گیاه از هسته به شکوفه، به برگ و میوه، همیشه ثابت است. مراحل رشد جنین در تولد نیز به همین شکل مرحله‌به‌مرحله به سمت تکامل انجام می‌شود و یا چگونگی تشکیل کرات در آسمان مانند تشکیل کره‌ زمین نیز همین‌ گونه است؛ همان‌طور که اعتیاد نیز تدریجی و آرام‌آرام صورت می‌گیرد، کنگره‌۶۰ برای رهایی نیز از همین قانون الهام می‌گیرد و قانون رهایی نیز تدریجی و مرحله‌به‌مرحله است. تغییر در کنگره‌۶۰ ذره‌ذره اتفاق می‌افتد و در این راه، نیاز به الگو و همزادپنداری است, الگو بسیار مهم است؛ قالب درست زندگی است. جامعه‌ای که الگوی درست نداشته باشد، رو به فنا می‌رود باید الگوی خوب و راهنمایی خوب باشد و به دانسته‌های خود عمل کند تا بتواند تأثیرگذار باشد. حرکت در مسیر ارزش‌ها هم مرحله‌به‌مرحله انجام می‌شود و در این راه، القا و الهام صورت می‌گیرد: "فَأَلْهَمَها فُجورَها وَ تَقْواها" قصه‌ «تخم‌مرغ‌ دزد که شتر‌ دزد می‌شود» هم مثالی از حرکت تدریجی در مسیر ضدارزش و القای نیروی شیطان در این مسیر است. یعنی فقط فرشته‌ سفیدپوش در مسیر نیست، بلکه افریطه‌ شیطان نیز در مسیر هست. این بستگی به انتخاب مسیر توسط انسان دارد و عاقلان را هیچ بهایی جز سیستم عقل راضی نمی‌کند و عاقل بر مبنای عقل تصمیم‌گیری می‌کند، آخرین مراحل آرایش جسم، تفکر و تعقل است و عقل این‌طور حکم می‌کند که در زندگی، جایی بایستید که بتوانید جایگاه خویش را محکم و استوار بدانید.

مشارکت: همسفر سمیرا

در این سی‌دی، در مورد حکم الهی صحبت شده است، برخی به آن "قانون هستی" یا "قانون کائنات" می‌گویند؛ اما ریشه‌ همه‌ آن‌ها یکی است. قانون هستی، مرحله‌به‌مرحله عمل می‌کند در مورد گیاهان، شکل‌گیری انسان، و حتی تشکیل کرات، همه‌چیز مرحله‌ای است. تمام قوانین، ریشه در یک اصل دارند و DST نیز مرحله‌به‌مرحله است و تمام قواعد خود را از هستی می‌گیرد. مثلاً مصرف‌کننده نیز به‌صورت تدریجی وارد اعتیاد شده و مسیر بهبود او نیز تدریجی و مرحله‌به‌مرحله است در زندگی نیز، مانند عاشق شدن یا درمان شدن، همه‌چیز باید پله‌پله اتفاق بیفتد تا انسان به آن مرحله‌ لازم برسد. هیچ‌چیز به‌صورت ناگهانی از ضد‌ارزش به ارزش نمی‌رود. اگر فرایند تغییر به‌ آن صورت انجام شود نتیجه بهتری دارد ولی اگر به یک‌باره صورت پذیرد طوفان به‌پا می‌شود. اجرای احکام الهی نیز گام‌به‌گام است و هیچ‌چیز به‌صورت ناگهانی تحقق نمی‌یابد، در کنگره‌۶۰ کاری که انجام می‌دهیم همزادپنداری و الگوبرداری است که باعث پیشرفت ما می‌شود، جامعه باید الگو داشته باشد، زیرا انسان بر اساس الگو حرکت می‌کند. یکی از دلایل پیشرفت کنگره نیز همین الگوبرداری است، وقتی در مسیر ارزش‌ها حرکت کنیم ارزش‌ها به ما الهام می‌شود؛ اما حرکت در مسیر فجور نیروهای منفی در درون ما تقویت می‌شود،الهام می‌تواند فجور باشد یا تقوا، کسی که از ضد‌ارزش‌ها وارد مسیر ارزش‌ها می‌شود، باید گذشته‌ خود را جبران کند و در ادامه‌‌‌ حیات خود را به مراتب بالاتر برساند، قدرت و توانایی تنها در دانستن نیست؛ بلکه در عمل کردن است. باید به باورهای خود اعتقاد داشته باشیم و به آن‌ها عمل کنیم. دانستن زمانی ارزش دارد که به آن عمل کنیم، اطلاعات دریافت‌شده‌ قوی می‌تواند در کلام انسان اثر گذاشته و کلام را نافذ کند، ما برای هر کسی از دو منبع اطلاعات می‌رسانیم: یکی این‌که خود به‌تنهایی و با چشم، حس و احساسات آن را تجربه کند؛ و دوم از طریق کتاب‌ها، در هر دو حالت تفاوتی نیست؛ یکی را می‌بینید، یکی را می‌خوانید، تا با هر دو آشنا شوید. زندگی بر مبنای سه محور خواست، تقدیر و فرمان الهی می‌باشد، ما در کنگره، با "خواست" کار داریم. در ادامه تمام حیات تحت حاکمیت قانون الهی است این قانون کلی، یعنی فرمان الهی، مرحله‌به‌مرحله انجام می‌شود، باید تمام مطالب را به اجرا بگذاریم. همچنین باید نیروی منفی را هم در نظر داشته باشیم؛ چون دفع آن وظیفه‌ اول ما و نفوذ آن در تمام هستی وجود دارد، بالاترین نقطه‌ای که انسان می‌خواهد به آن برسد، فرمان عقل است.اگر می‌خواهید به جایی برسید عقل حکم می‌کند که جای پای شما محکم باشد، باید جایگاه خود را محکم کنیم در غیر این صورت از دست خواهیم داد.

مشارکت همسفر الهه:

حکم الهی و قوانین هستی، مرحله‌به‌مرحله صورت می‌گیرند در زندگی انسان‌ها نیز برای به هدف رسیدن which همان فرمان عقل است باید گام‌به‌گام پیش رویم. در کنگره نیز همین‌طور است؛ درمان و رهایی به‌صورت مرحله‌ای انجام می‌شود. اگر این مراحل طی نشود، نتیجه خوبی نخواهد داشت. برای رسیدن به درمان و رهایی بایستی خواسته‌های خود را قوی کنیم و مهم‌تر از همه باید بیاموزیم که جامعه‌ بدون الگو، جامعه‌ای ایده‌آل نیست، اساس کنگره نیز بر پایه‌ الگو می‌باشد مانند راهنما که الگوی رهجو است، و رهایافتگان که الگوی تازه‌واردین و سفر اولی‌ها هستند.

مشارکت همسفر فیروزه:

حکم الهی به معنای حکم خداوند است، آقای مهندس فرمودند: در زندگی ما همه‌چیز گام‌به‌گام پیش می‌رود مانند عاشق شدن؛ بنابراین نتیجه آن نیز ثمربخش و مطلوب خداهد بود، اجرای احکام الهی هم در مسائل منفی و هم در مسائل مثبت صدق کرده و به‌ همان صورت عمل می‌نماید. تغییر در کنگره‌۶۰ ذره‌ذره اتفاق می‌افتد و در این راه، نیاز به الگو و همزادپنداری است, الگو بسیار مهم است؛ قالب درست زندگی است. جامعه‌ای که الگوی درست نداشته باشد، رو به فنا می‌رود باید الگوی خوب و راهنمایی خوب باشد و به دانسته‌های خود عمل کند تا بتواند تأثیرگذار باشد. حرکت در مسیر ارزش‌ها هم مرحله‌به‌مرحله انجام می‌شود و در این راه، القا و الهام صورت می‌گیرد: "فَأَلْهَمَها فُجورَها وَ تَقْواها" قصه‌ «تخم‌مرغ‌ دزد که شتر‌ دزد می‌شود» هم مثالی از حرکت تدریجی در مسیر ضدارزش و القای نیروی شیطان در این مسیر است. یعنی فقط فرشته‌ سفیدپوش در مسیر نیست، بلکه افریطه‌ شیطان نیز در مسیر هست. این بستگی به انتخاب مسیر توسط انسان دارد و عاقلان را هیچ بهایی جز سیستم عقل راضی نمی‌کند و عاقل بر مبنای عقل تصمیم‌گیری می‌کند، آخرین مراحل آرایش جسم، تفکر و تعقل است و عقل این‌طور حکم می‌کند که در زندگی، جایی بایستید که بتوانید جایگاه خویش را محکم و استوار بدانید.

مشارکت: همسفر مینا

در هستی قانونی وجود دارد که بر اساس آن، همه‌ چیز مرحله‌به‌مرحله انجام می‌شود. قانون هستی نیز بر همین سیستم پایه‌گذاری شده است. وقتی از مراحل تشکیل انسان یا میوه صحبت می‌کنم، منظور همین قانونمندی و نظم در طبیعت است. می‌توان مثالی زد همان‌گونه که هسته به درخت می‌چسبد، برخی انسان‌ها نیز به مال و ثروت خود می‌چسبند. در سراسر هستی، قانون یکسانی حکم‌فرماست و همه باید این چرخه را طی کنند. شاید در برخی موارد، استثنائاتی وجود داشته باشد، اما در کل جهان بر پایه‌ یک نظم و قانون پیش می‌رود، کنگره۶۰ نیز قوانین خود را از طبیعت الهام می‌گیرد. به همین دلیل، فردی که دچار اعتیاد شده، نمی‌تواند یک‌شبه به درمان و رهایی برسد. در اجرای احکام الهی نیز همه‌ چیز مرحله‌به‌مرحله انجام می‌شود هیچ‌ چیز در هستی اتفاقی نیست و ما چیزی به‌نام "ضرب‌الاجل" در مسیر رشد نداریم، در کنگره، ما با یکدیگر هم‌ذات‌پنداری کرده و سعی می‌کنیم یکدیگر را درک کنیم. اساس کار ما بر پایه الگوپذیری است. راهنمایان ما نیز الگوهای ما هستند، به اینکه او از کجا شروع کرده و به کجا رسیده است، الگویی که نشان می‌دهد ما هم می‌توانیم همان مسیر را طی کنیم و در آینده جا پای آن‌ها بگذاریم. این الگو داشتن باعث پیشرفت، حرکت و تغییر در ما می‌شود، داشتن الگو الزامی است؛ اگر جامعه‌ای الگو نداشته باشد، باید فاتحه آن جامعه را خواند. نور نماد علم و دانش است. زمانی که به سمت ارزش‌ها و مسیر مثبت حرکت کنیم نیروهای مثبت به یاری ما می‌آیند، اما اگر مسیر ما منفی باشد نیروهای منفی وارد عمل می‌شوند برای عبور از ضدارزش‌ها به طرف ارزش‌ها، باید جبران کنیم یعنی خساراتی که به بار آورده‌ایم را جبران نماییم کسی که می‌خواهد از مسیر ضدارزش‌ها به ارزش‌ها وارد شود، نمی‌تواند ناگهانی و بی‌مقدمه این کار را انجام دهد، به قول معروف، "میکده حمام نیست!" حرمت واجب است. جبران خسارت یعنی آنچه را که خود به‌وجود آورده‌ایم، اصلاح و جبران کنیم و در طول حیات خود را به درجات عالی انسانی برسانیم.

ویرایش: همسفر فریده رهجوی راهنما همسفر مینا (لژیون بیست‌‌وسوم)
عکس: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر سمیه (‌لژیون هفتم)
ارسال: همسفر آرزو رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون یازدهم)
نمایندگی همسفران سلمان فارسی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .