English Version
This Site Is Available In English

وادی‌ها راه درست زندگی کردن را به ما یاد می‌دهند

وادی‌ها راه درست زندگی کردن را به ما یاد می‌دهند

یازدهمین جلسه از دوره پنجاه و پنجم سری کارگاه‌های آموزشی خصوصی کنگره ۶۰ همسفران حکیم هیدجی با دستور جلسه « وادی چهارم و تاثیر آن روی من » با استادی راهنما همسفر نسرین و نگهبانی همسفر لیلا و دبیری همسفر منیره در روز یکشنبه ۱ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۷ شروع به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

خدای خودم را شاکرم که بعد از یک سال در این جایگاه قرار گرفتم، از ایجنت محترم و مرزبانان تشکر می‌کنم که اجازه دادند در این جایگاه خدمت کنم و آموزش ببینم. خدمت عزیزان و راهنماهای بزرگوار رهایی‌های روز پنج‌شنبه و جمعه را که از دست‌های پر توان آقای مهندس دریافت کردند تبریک می‌گویم. وادی‌های کنگره‌۶۰ همانند ستون‌هایی هستند که جهان‌بینی ما را می‌سازند. قوانینی هستند که در جهان ما حاکم هستند، راه درست زندگی کردن را به ما یاد می‌دهند.

در کنگره، ۱۴ وادی داریم که برای رسیدن به وادی چهاردهم که عشق و محبت است باید یک به یک از وادی‌ها بگذریم، ما سه وادی را پشت سر گذاشتیم و در وادی چهارم هستیم، وادی چهارم می‌گوید: در مسائل حیاتی مسئولیت به خداوند دادن یعنی سلب مسئولیت از خویشتن. در این وادی می‌خواهیم اول جایگاه و مسئولیت قدرت مطلق و خودمان را مشخص کنیم، در مرحله اول باید بدانیم بیشترین بار مسئولیت به عهده خودمان است. شاید قبل از کنگره از بار مسئولیت زندگی خود شانه خالی می‌کردیم.

شخصیت حق به جانب می‌گرفتیم و به قدرت مطلق واگذار می‌کردیم، انتطار داشتیم خداوند یا فرد دیگری مشکل ما را حل کند، گاهی خداوند را با غول چراغ جادو اشتباه می‌گرفتیم خیلی معجزاتی را از خداوند می‌خواستیم ولی خداوند گفت: بعد از خلق انسان، به انسان اختیار کامل داد و او را بر سر دو راهی قرار داد تا با اختیار کامل خودش مسیرش را انتخاب کند، مسیر پندار، گفتار و کردار سالم یا مسیر فسق و فجور و دروغ.

من به عنوان همسفر وقتی وارد کنگره شدم با آموزش‌های کنگره یاد گرفتم با اختیاری که خداوند به من داده با قدرت عقل، فکر کنم و بتوانم مسیرم را انتخاب کنم، زمانی‌که در مسیر هستم حرکت کنم، از نیروهای الهی پیروی کنم، مسئولیت‌های خودم را بپذیرم و از تلاش و کوشش‌ فرو‌گذار نکنم‌، آن موقع است که می‌توانم از قدرت مطلق طلب کمک نمایم، سلب مسئولیت از خودش، به نشانه این است که خودش را قبول ندارد، توانایی خودش را به درستی نمی‌شناسد. 

برای شناخت نیروی مطلق یعنی نیروی مافوق من باید از دروازه خودم عبور کنم یعنی چه؟ یعنی ابتدا باید خودم را بشناسم و به مرحله خود‌شناسی برسم به همان اندازه که خودم را بشناسم می‌توانم نیروی مافوق را هم بشناسم. اما در مورد مسائل دیگر وادی چهارم که در مورد هسته انسان مطرح شده است، هسته انسان را به دو بخش صور آشکار و صور پنهان تقسیم کرده است، هسته صور آشکار که همان شهر وجودی و جسم است که قابل رؤیت، قابل لمس می‌باشد.

اعضای آن شامل دست، پا، چشم، گوش، قلب و مغز است. هسته پنهان قابل لمس و رؤیت نمی‌باشد و اعضای آن شامل ذهن، عقل، روح و نفس می‌باشد، اما در مورد نفس، که مسئله حائز اهمیتی در زندگی انسان است، نفس چیست؟  نفس تعیین موجودیت در ظاهر و باطن انسان را انجام می‌دهد. نفس انسان همان خواسته‌های معقول و نامعقول انسان می‌باشد. نفس انسان بر مبنای دانایی و خواسته‌های خود انسان تشکیل می‌شود. 

نفس هم ۳ نوع می‌باشد: ۱ـ نفس اماره: یعنی نفس امر کننده که اولین نفس انسان می‌باشد، در این مرحله انسان بدون تفکر کاری را انجام می‌دهد، به صورت غریزی عمل می‌کند، فقط امر کننده است و کاری که می‌خواهد انجام می‌دهد و مهم نیست ارزشی باشد یا ضد ارزشی، ممکن است کاری که در این مرحله انجام می‌دهد به ضرر خودش باشد ولی آن را انجام می‌دهد.

۲ـ نفس لوامه: سرزنش کننده است، فرد در این مرحله با انجام کار ضد ارزشی پشیمان می‌شود.دروغ می‌گوید بلافاصله پشیمان می‌شود، رشوه بگیرد بلافاصله ناراحت می‌شود، در این مرحله از نفس یک پیشرفت در جهت تکامل و رسیدن به دانایی انسان محسوب می‌شود. ۳ـ نفس مطمئنه: قابل اطمینان برای انسان است، در این مرحله انسان کار غیر معقول انجام نمی‌دهد، وارد شدن به این مرحله از اهمیت و ارزش بالایی برخوردار است، شاید بتوانم بگویم انسان به مرحله خودشناسی رسیده است، بدون تفکر کاری را انجام نمی‌دهد، در مسیر ارزش‌ها قرار می‌گیرد.

باید یاد بگیریم مسئولیت حیات خود را برعهده بگیریم، سلب مسئولیت نکنیم، از هیچکس انتظار و توقع نداشته باشیم، تلاش کنیم، زمانی از خداوند طلب کمک کنیم به ما کمک و یاری می‌رساند.آقای مهندس می‌گویند: هر کس می‌خواهد به پختگی لازم برسد، باید مسئولیت خود را بپذیرد. امیدوارم همگی نسبت به مسئولیت‌هایی که پذیرفتیم آگاه باشیم و به بهترین شکل نقش خود را ایفا کنیم.

تایپ و ویرایش: همسفر لاله رهجوی راهنما همسفر سمیرا ( لژیون یکم)

عکاس: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر سمیه ( لژیون نهم)

ارسال: همسفر فرنوش رهجوی راهنما همسفر مهین (لژیون ششم) نگهبان سایت 

همسفران نمایندگی حکیم هیدجی 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .