هفتمین جلسه از دوره چهارم کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی دلیجان با استادی راهنما همسفر پریسا، نگهبانی همسفر فاطمه و دبیری همسفر پریسا با دستور جلسه "کتاب عبور از منطقه ۶۰ درجه زیر صفر" روز چهارشنبه ۲۸ خردادماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:
در ابتدا تشکر میکنم از عزیزانی که نوشتارها را به زیبایی خواندند و همینطور از دبیر عزیز بابت خلاصه گزارش عملکرد خوبی که ارائه کردند ممنون هستم و همینطور جا دارد که اینجا تشکر کنم از نگهبان عزیز و مرزبانان عزیز که این فرصت را امروز به من دادند تا در این جایگاه قرار بگیرم و ابتدا انشاءالله بتوانم خودم آموزش بگیرم و بعد خدمت کنم.
خدا را شکر میکنم که امروز اینجا حضور داریم در کنار همدیگر و می توانیم از حضور هم استفاده کنیم و آمدهایم که آموزش بگیریم و حالمان کنار همدیگر خوب باشد. در ابتدا از جناب آقای مهندس و خانواده عزیز ایشان سپاسگزار هستم که این فرصت را در اختیار تک تک ما قرار دادند.
دستور جلسه راجع به" کتاب عبور از منطقه شصت درجه زیر صفر" است. که این کتاب در واقع اولین منبع آموزشی در کنگره۶۰ است و توسط آقای مهندس به نگارش در آمده است. در واقع مرجع، مهمترین و پایهترین کتابی است که در زمینه صورت مسئله اعتیاد و روش درمان DST درون آن به تفصیل توضیح داده شده است، شامل تجربیات آقای مهندس است که چگونه روش DST را توانستند اجرا کنند از همان ابتدا قبل از اینکه وارد بحث اصلی بشویم. یک مقدار راجع به کلیات کتاب بگوییم که تا الان چند نوبت چاپ شده است. این نسخه چاپ هفتاد و یکم است به زبان فارسی است و همینطور به زبان انگلیسی ترجمه شده است و به زبانهای عربی و فرانسه در حال ترجمه شدن است. این نشان از این دارد که ما با کتاب خیلی مهمی سر و کار داریم. در واقع این کتاب مهمترین مرجع آموزشی کنگره۶۰ است.
وظیفه من این است که کاملا این کتاب را مطالعه کنم و بتوانم آموزشها را استفاده کنم و در زندگی شخصی خودم کاربردی کنم. شاید این سوال مطرح شود که خب این کتاب قابل استفاده برای چه کسانی است ؟ فقط برای کسانی که درگیر اعتیاد هستند نیست، در واقع یک کتاب آکادمیک است و ما می توانیم بگوییم: بله، قابل استفاده برای تمام افرادی که میخواهند اطلاعات بیشتری در زمینه اعتیاد و روش درمان DST داشته باشند و یک موضوع مهم وجود دارد که این است کتاب مخصوص به زمان خاصی نیست؛ یعنی اینکه مثلاً ما بگوییم، این مخصوص سی سال پیش است یا حالا مربوط به آن موقع بوده است و الان کارآیی زیادی ندارد نه این یک کتاب پویا و زنده است. وقتی که فرد شروع میکند، به مطالعه از همان ابتدا آقای مهندس از ماه رمضان که بهمن ماه سال هفتاد و پنج بود و سفر درمانی خودشان را شروع کردند که آن موقع خودشان حتی اطلاع نداشتند که سفر DST را شروع کردند و چه نتیجهای به همراه خواهد داشت.
در ابتدای کتاب خیلی قشنگ داستانها آمدند و توضیح دادند که من حتی آن موقع فکر اینکه بخواهم اعتیاد خودم را درمان کنم یا حداقل آن را ترک بکنم؛ حتی این فکر تن و بدن من را میلرزاند. حالا با تصویر روش DST را کامل توضیح دادند، طوری است که وقتی فرد میآید شروع میکند به مطالعه کردن انگار در کتابها غرق میشود. دوست دارد که گام بعدی را ببیند چه میشود. تا جایی که آن قسمتی که روزی که فکر می کنم سهشنبه باشد اگر اشتباه نکنم از خواب بیدار میشوند آقای مهندس و آذرماه سال بعدش بوده و هیچ احساسی نسبت به اینکه هیچ چیزی مصرف نکردند نداشتند.
نه درد و خماری و نه احساس نیاز داشتند و فکر میکردند که یک چنین چیزی حالا مثلا بیستوچهار ساعت بگذرد آن احساس نیازی ایجاد می شود. ولی سه روز بعد دیدند که نه هیچ اتفاقی نیفتاد و واقعا آنجا به این نتیجه رسیدند که درمان قطعی برای ایشان صورت گرفته است. کتاب شامل چهارده تا تصویر هست. دوازده تا تصویر درون کتاب است که شما دارید اینجا مشاهده میکنید در دو تا تصویر روی جلد کتاب است یک تصویر و این هم تصویر دوم که سرجمع می شود چهارده تا تصویر که هر تصویر یک سری چیزهایی را دارد به من آموزش می دهد. دقیقا اولین تصویر عبور از منطقه شصت درجه است.
سوال برای شما پیش میآید چرا شصت درجه زیر صفر؟ دقیقا کتاب با زبان ساده دارد صحبت میکند. هر چیزی را با مثالی میگوید
میگوید: که دقیقا آن سختیهای اعتیاد و دوران اعتیاد مثل دوران یخبندان است که در این مساله یا مثلا در یک جای یخی آن فرد گیر افتاده است. دوست دارد حرکت کند ولی حسهایش یخ بسته است و این ماشین خیلی لغزنده است. این جادهاش اگر با سرعت تند حرکت کند، ته دره سقوط میکند. اگر سر و صدا ایجاد کند بهمن ایجاد می شود و لای آن برفها و یخها گیر میکند و این دارد نشان میدهد که چهقدر پارامتر زمان مهم هست؛ یعنی در روشهای دیگر زمان در نظر گرفته نشده است؛ ولی در روش DST و تاکیدی که این کتاب دارد روی مسئلهی زمان هست. هر چیزی هر مسئلهای برای
اینکه به تکامل برسد و آن مسئله که کامل بشود باید فرآیند زمان در آن در نظر گرفته بشود و علاوه بر این دوازده تصویر حالا تصویر آخر را هم داریم می بینیم.تصویر اول تصویر و دوازدهم اینها دقیقا هر دو در یخ هستند، با این تفاوت که آنجا آن شخص گیر افتاده؛ ولی باید یواش یواش از یخبندان بیرون بیاید؛ ولی تصویر شماره دوازده را می بینید آن افراد با لباسهای گرم بازی میکنند لذت میبرند؛ یعنی این سفر شروع شده است برای اینکه به هدف برسیم؛یعنی من روش حل مشکل خودم را کمکم یاد بگیرم و این کتاب به زیبایی این را نشان میدهد. حالا به چه درد من همسفر میخورد
وقتی کنار مسافر میآیم و شروع میکنم به سفر کردن تکتک این تصویرهایی که اینجا میبینید درون من هم اتفاق میافتد؛ یعنی همان اول آن ماشین قرمز رنگ من هستم که باید خیلی آهسته لحظه به لحظه کمکم قدم بردارم چون تخریب فقط برای مسافر نبوده، تخریب های من به عنوان همسفر به مراتب بیشتر از مسافر بوده است و من کنار آن مسافر وارد تاریکی شدهام مسافر حالا موادمصرف میکرده شاید یک مقدار بیخبر میشده ولی من همسفر چیزی نداشتهام که مصرف کنم پس تمام اینها برای من هم صدق می کند. یعنی از آن جایی که حرکت می کند تا زمانی که کمکم میرسند به آن تصویر آخر اینها را هم من هم باید طی کنم دانه به دانه حس کنم لمس کنم.
و جالب است یک جمله اول کتاب است که می گوید: کتاب شصت درجه کاوشی بین چندین حلقه حیات است.
هر دفعه که من به این جمله میرسم یک مکثی فکر میکنم و میگویم خب چطوری این کتاب که آقای مهندس در این عصر نوشتهاند شاید چندین سال پیش نوشتهاند. چرا کاوشی هست بین چندین حلقه حیات این من را یک مقدار به فکر و به تفکر کردن وا دار می کند. الان ما در این حلقه حیات هستیم، پس قطعا اطلاعاتی که در این کتاب وجود دارد صحبتهایی که اساتید آقای مهندس دارند میکنند مربوط به این حلقه نیست و فقط یک زمان خاص را نشان نمیدهد قرار است که من کلید راه خود را هم با این کتاب پیدا کنم؛ حتی آقای مهندس در صحبتهای چهارشنبه هفته پیش خود هم گفتند که من می توانم یک سری از پیشگوییهایی را از این کتاب دریافت کنم. حالا صحبتهای اساسی آقای مهندس یک مقدار سنگین است؛ شاید من مثلا چندین مرتبه هم که مطالعه کنم درک چندانی از مطالب آن نداشته باشم؛ ولی باید کتاب را بخوانم و راجع به آن تفکر کنم و ببینم که مراد و هدف از این صحبتها چه هست.
اینها صحبتهای عادی نیست اینها چیزایی هست که زندگیمن را میتواند دگرگون کند اگر به ان توجه کنم و همان طور که به شما گفتم این یک کتاب زنده است و شاید در وهله اول این کتاب همه را سیراب نکند؛ اما همان طور که در کتاب گفته شده است، قطعا از غرق شدن عده بسیار زیادی از انسانها جلوگیری میکند و در واقع چیزی که باید بگوییم، کتاب در زمینه ترک اعتیاد زیاد نوشته شده؛ ولی کتابی که قابل استفاده باشد و کار گروهی باشد نوشته نشده است و این کتاب خیلی ارزشمند است و چیز دیگر اینکه بخواهم به شما بگویم در واقع به روش الگویی در این کتاب اشاره میشود که روشی است که در کنگره۶۰ استفاده می شود، روش الگویی است. به این معنی که ما از چیزهای که میبینیم الگوبرداری میکنیم و مثلا از طبیعت الگوبرداری میکنیم از رفتارهای کلی الگوبرداری میکنیم و یک آموزش میگیریم و آنها را در زندگی خودمان کاربردی میکنیم و تصاویر روی جلد و این تصویر یک مقدار راجع به آن صحبت میکنم شما شاید یک تناقضی در ذهن شما راجع به تصویر روی جلد باشد.
خب اینها ریگهای بیابان در کنار دریا است. اینها در واقع نشان میدهد که هر چهقدر که من روی خودم بیشتر کار کنم تصفیه و پالایش کنم این کویر و این بیابان درونی من سرسبز میشود و میتوانم به هدف برسم. در واقع مثل تمثیل داده شده به اقیانوس و بحر برسم و همچینن به سمت ضدارزشها حرکت کنم آن سرسبزیهای درون من کمکم نابود میشود و مثل شنزارهای بیابان میشوم و همیشه سرگردان هستم وقتی باد میآید این طرف و جمع میشوند به طور خلاصه اینکه این یک کتاب بسیار با ارزش است. و در واقع دو قسمت اصلی دارد یک قسمتهای زمینی که همان تجربیات آقای مهندس است و یکی قسمتهای شاید سماوی و یا معنوی که صحبتهای اساتید آقای مهندس است. امیدوارم برای خودم، در درجه اول بتوانم آن طور که باید و شاید از این کتاب استفاده کنم و آموزش بگیرم و بتوانم این آموزشها را در زندگی خودم کاربردی کنم. مرسی و ممنون که با سکوت زیبای خود به صحبتهای من گوش دادید.

تایپیست: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون سوم)
ویرایش: همسفر صدیقه رهجوی راهنما همسفر پریسا (لژیون یکم)
عکاس: همسفر ریحانه رهجوی راهنما همسفر پریسا (لژیون یکم)
ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون سوم)
همسفران نمایندگی دلیجان
- تعداد بازدید از این مطلب :
92