دستورجلسه این هفته کتاب عبور از منطقه۶۰ درجه زیر صفر است؛ این کتاب تحقیقی مستند درباره صورتمسئله اعتیاد و روش درمان آن است که قابل استفاده برای تمام افراد با هر سطح سواد و تحصیلات است. میتوان گفت این کتاب کاوشی بود بین چندین حلقه آفرینش که باورش کار هر کس نیست؛ مگر معنای آن، بداند که آن چیست.
تابهحال صورتمسئله و تعریف اعتیاد در جهان بهدرستی شکافته نشدهاست؛ در این کتاب تجربیات آقای مهندس دژاکام بنیانگذار کنگره۶۰ و نحوه ابداع روش dst توسط ایشان و چگونگی رسیدن به درمان قطعی، به زیبایی و گامبهگام شرح داده شدهاست و تاکنون ۷۱ مرتبه به چاپ رسیده است که هر چاپ شامل ۱۰۰۰۰ تیراژ است و هر سال دو الی سه مرتبه چاپ میگردد و به زبان انگلیسی ترجمه شده و به زبانهای فرانسوی و عربی نیز در حال ترجمه است و آخرین چاپ نسبت به چاپ اول هیچ تغییری نداشته، به عبارتی هیچ دخل و تصرفی در کتاب ایجاد نشده است.
این کتاب مهمترین و پایهترین مرجع آموزشی در کنگره۶۰ محسوب میگردد که مرحله به مرحله ما را با دنیایی جدید آشنا میسازد، دنیایی که در آن مفهوم اعتیاد از مرموز و لاعلاج بودن به جایگزینی تغییر میکند. وقتی قدم در دنیای این کتاب میگذاریم، گویی تکتک لحظههایی که راوی در حال بازگویی است، خودمان هم تجربه کردهایم، این موضوع نشان میدهد که این کتاب پویا و زنده است یعنی همزاد پنداری میکند. کتاب مخصوص به دوره و عصر خاص نیست و حتی بسیاری از مسائلی را که در آینده اتفاق میافتد، پیشگویی میکند.
جرقه روش DST در ماه رمضان زده شد، آقای مهندس در بهمنماه ۱۳۷۵ در حالی که خودشان هم تصور نمیکردند که روزی به درمان برسند و به متد درمان اعتیاد دست پیدا کنند و به گفته ایشان حتی فکر کردن به موضوع ترک، بدنشان را به لرزه درمیآورد، سفر خود را آغاز نموده بودند؛ ولی خودشان هنوز از نتیجه این سفر اطلاع نداشتند. این سفر از مرتب کردن مواد مصرفی روزانهشان شروع شده بود. جزئیات این سفر در کتاب۶۰ درجه بسیار ساده و روان شرح داده شده است، طوری که وقتی شروع به مطالعه میکنیم، ما را به دنبال خودش میکشد و میخواهیم به انتهای سفر برسیم، با هر ورقهای که جلو میرویم، گویی تمام این مسیرها را خودمان هم زندگی کردهایم.
چیزی که در ادامه نظر انسانها را به خود جلب میکند، تصاویر رنگی هستند که در کتاب و روی جلد مشاهده میشوند. دوازده تصویر در کتاب و دو تصویر روی جلد، هر کدام مفهوم خاص به خود را دارند، اولین تصویر ماشین قرمز رنگی است که در یخبندان و مسیر پرپیچ و خم و خطرناکی قرار گرفته و میخواهد حرکت بکند و کوچکترین حرکت ناگهانی، باعث سقوط ماشین در دره میشود و آخرین تصویر در کتاب، باز هم زمستان و برف و یخ را نشان میدهد اما این بار بسیار زیبا و انسانها با لباسهای گرم به بازی اسکی مشغول هستند و در حال لذت بردن از این برف و یخ هستند؛ درواقع تصاویر تماما تمثیلهایی از حرکت بیرونی انسان به سمت درمان و تعادل و همینطور نبرد درونی را نشان میدهند.
دو تصویر روی جلد نیز هر کدام مفاهیم خاص خود را دارند. جالب است بدانیم برای هر تصویر نیز قطعه موسیقی خاصی ساخته شد که باعث میشود بتوانیم درک عمیقتری از این تصاویر داشته باشیم. این کتاب با زبان تمثیل با ما سخن میگوید و پیچیدهترین مفاهیم را به سادهترین شکل ممکن برای ما بازگو میکند. در لابلای تجربیات آقای مهندس و تصاویر، صحبتهای بسیار ارزشمندی از اساتید آقای مهندس بهچشم میخورد که هر کدام سیدیهای مخصوص به خود را در اپلیکیشن دارند. شاید دفعه اولی که این صحبتها را میخوانیم و میشنویم، برداشت و دریافت چندانی نداشته باشیم؛ ولی نکته بسیار جالبی که وجود دارد این است، که هربار به سراغ این کتاب میرویم، گویا دری تازه را به روی ما میگشاید و باعث میشود آموزشهای عمیقتری بگیریم، این زنجیره هیچگاه به پایان نمیرسد؛ هرچه بیشتر کتاب را مطالعه کنیم، به نکات جدید بیشتری پی خواهیم برد.
در نهایت این کتاب شاید همه را سیراب نکند ولی قطعا از غرق شدن عده زیادی جلوگیری میکند. امیدوارم بتوانیم آنطور که شایسته است به مطالعه و تفکر درباره آن بپردازیم و آموزش های راستین آن را در زندگی خود کاربردی کنیم و کویر درون خود را آباد سازیم.
نویسنده: راهنما همسفر پریسا
رابطخبری: همسفر صدیقه رهجوی راهنما همسفر پریسا (لژیون سردار)
ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون سوم)
همسفران نمایندگی دلیجان
- تعداد بازدید از این مطلب :
79