هفتمین جلسه از دوره پانزدهم کارگاههای آموزش خصوصی همسفران آقا، نمایندگی شادآباد؛ به استادی راهنمای محترم مسافر علی، نگهبانی همسفر علی و دبیری همسفر ابوالفضل؛ با دستور جلسه "آداب معاشرت، ادب و بی ادبی، تعادل و بی تعادلی" پنجشنبه 22 خردادماه ۱۴۰۴، ساعت ۱۵:۰۰ آغاز به کارکرد.
خلاصه سخنان استاد:
سلام دوستان علی هستم یک مسافر. ابتدا خدا را شکر میکنم که فرصت داد و رخصت داد و اجازه داد که در این جلسه در خدمت شما باشم و این جایگاه را مجدداً تجربه کنم. دستور جلسه امروز ما آداب معاشرت، ادب و بیادبی، تعادل و بیتعادلی هست. هرجایی که ما زندگی میکنیم برای خودش یک آدابی را دارد. مسجد، میکده، دانشگاه و ... هرکدام یک آدابی را دارند. در هرکجا که هستیم چه فردی و چه جمعی باشد آداب خودش را دارد. وقتی به زندگی من مصرف کنند نگاه میکنیم، من در یک شرایطی بودم که دنیا برایم تاریک بود و هیچچیزی را نمیدیدم. اصلاً خود مواد مخدر کل تعادل بشریت را به هم میزند. وقتی یک نفر مصرفکننده در یک خانواده یا طایفه هست تمام آنها را به هم میریزد و آنها هم ناچار هستند در یک دنیای نیمهتاریک زندگی کنند. همه دستوپا میزنند اما چارهای پیدا نمیکنند. قبل از اینکه آقای مهندس این روش را پیدا کنند هیچ راهی برای درمان اعتیاد وجود نداشت. من خودم شاید پارها تلاش کرده بودم که ترک کنم اما نمیشد.
خدا را شکر، مسیر خوبی را پیش میرویم، اما برخی نگرشها ازجمله استاد امین بر این اصل تأکیددارند که همسفران آقا نقش برجستهای داشته باشند و در هر جا که باشند، حمایت میکنند. از آقای مهندس نیز راهنمایی میگیرند و دوست دارند جلسات همسفران آقا بسیار پربار، قوی و همراه بادانش کنگره برگزار شود.
حیف است برای برخی از پدرانی که در دنیای اعتیاد همراه من و شما بودند و تمام آن تاریکیها را تجربه کردند. امروز دیگر نباید به سمت آن تاریکیها بروند، بلکه باید روشنایی را انتخاب کنند. یادگیری و آموزش، معنای خاصی دارند؛ باید بدانیم در کجا ایستادهایم و چگونه به مسیر رشد و تغییر ادامه دهیم. من خودم تصور کردهام که اگر در دنیایی زندگی میکردم که فقط مصرف و لذتهای آنی حرف اول را میزدند، همهچیز متفاوت بود. فقط مصرفکننده و ساقی بود و اصلاً کلماتی مانند بفرمایید و خواهش میکنم و این مسائل نبود؛ اما خوشبختانه آقای مهندس راه صحیح را برای ما باز کرد تا بفهمیم از چه مسیری آمدهایم و به کجا باید برویم. ما از یک دنیای تاریک بیرون آمدهایم و دیگر زیبنده نیست که آثار آن گذشته را دوباره وارد زندگی امروز خود کنیم.
همسفران در کنگره نقش بسیار مهمی دارند و باید به این جایگاه توجه ویژهای داشته باشند. برخی از افراد که سالها در کنار مسافران خود با مشکلات زیادی روبهرو بودند؛ چه فرزند، همسر یا هر فرد دیگری. امروز باید از تجربیات خود استفاده کنند تا در کنار مسافرشان به شیوهای درست همراه شوند. هرچند هنوز اختلافنظرهایی میان برخی افراد، بهخصوص قدیمیترها، وجود دارد.
ما در طول تاریخ با رفتارها و باورهایی مواجه بودهایم که از نسلهای قبل به ما منتقلشدهاند؛ اما امروز درک میکنیم که باید این الگوها را بازنگری کنیم و از روشهای جدیدتری بهره ببریم. مثلاً درگذشته برخی رفتارها مانند سیگار نکشیدن، بوسیدن فرزند یا ابراز محبت، ممنوع یا نادرست تلقی میشدند، درحالیکه امروز میدانیم اینها نیازهای عاطفی و انسانی هستند. اگر سیگار کشیدن اشتباه است، انسانی که سیگار را پنهانی میکشد دو اشتباه را مرتکب شده است. یکی اینکه سیگار میکشد و یکی اینکه پنهانکاری میکند. پنهانکاری بزرگترین دشمن انسان است.
ما ابتدا باید ادب و بیادبی را بشناسیم همانطور که به قول آقای مهندس چیزی را که مصرف میکنیم باید بشناسیم. انسان را باید بشناسیم مثلاً صور ظاهر و صور پنهان انسان را بشناسیم.
انسانها باید با آگاهی زندگی کنند و از نیروهای مثبت و منفی موجود در جهان برای رشد خود بهره بگیرند. نمیتوان گفت که فقط نیروهای مثبت باید وجود داشته باشند؛ بلکه هر دونیرو ضروریاند تا جهان به تعادل برسد و انسان فرصت داشته باشد تا از اشتباهات خود درس بگیرد و به تکامل برسد. به همین علت میگویند اگر شما با مواد به جهان دیگر بروید، یا با یک خصلت بد به جهان دیگر بروید آن به دنبال شما میآید.
ز گهواره تاگور دانش بجوی. در مسیر کنگره، ما دعوتشدهایم تا به دانش و آگاهی دست پیدا کنیم، نه اینکه فقط از مصرف مواد دست بکشیم. این راهی است که باید با آموزشهای صحیح طی شود، چراکه آموزشها تنها ابزار واقعی برای تغییر هستند. همسفران باید بیشازپیش به یادگیری و توسعه خود توجه کنند تا بتوانند در کنار مسافرانشان نقش مؤثرتری ایفا کنند.
امیدوارم این روند ادامه پیدا کند و همسفران از آموزشهای بهروز بهرهمند شوند و تغییرات اساسی را در نگرش خود ایجاد کنند. سپاس از شما که به این صحبتها گوش کردید.


تایپ و ویراستاری: همسفر احسان
سایت همسفران آقا نمایندگی شادآباد
- تعداد بازدید از این مطلب :
102