English Version
This Site Is Available In English

گروه‌خانواده_خوب دیدن آغاز تغییر درون ماست

گروه‌خانواده_خوب دیدن آغاز تغییر درون ماست

جلسه هفتم از دوره دوم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی سنایی با استادی راهنما همسفر نرگس  نگهبانی همسفر سمیه و دبیری همسفر نرگس با دستور جلسه «هفته‌ی دیده‌بان» روز یک‌شنبه ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

هفته دیده‌بان را تبریک می‌گویم، در رأس به جناب مهندس دژاکام و خانواده محترم ایشان و همچنین به تمام دیده‌بان‌های  زحمت‌کش کنگره ۶۰. ما معمولاً این عزیزان را نمی‌بینیم و به همین دلیل شاید درک نکنیم که چقدر کارشان دشوار است، برنامه‌های فشرده‌ای دارند و تمام فکر و ذکرشان کنگره است. در یکی از نوشته‌ها در سایت خوانده بودم که آقای سلامی گفته بودند: «یک رهجو یا راهنما، اولویت اولش کار و خانواده‌اش است و بعد کنگره؛ اما برای دیده‌بان‌ها اولویت اول کنگره است.» یعنی بخش عمده‌ای از ذهن و انرژی‌شان صرف خدمت به کنگره می‌شود.

از نام‌شان هم مشخص است؛ دیده‌بان باید خوب ببیند. آن‌ها با سرکشی به شعب و بررسی دقیق اوضاع، مشکلات حتی کوچک را تشخیص می‌دهند و قبل از اینکه به مسائل بزرگ‌تری تبدیل شوند، جلوی آن را می‌گیرند. نام "دیده‌بان" از کسانی گرفته شده که در زمان جنگ‌ها روی برجک می‌رفتند و دوردست‌ها را زیر نظر می‌گرفتند. حالا ما هم به‌عنوان رهجو باید از آن‌ها "خوب دیدن" را یاد بگیریم؛ اول از همه دیدن خودمان. بسیاری از رهجوها، به‌ویژه در ابتدای ورود به کنگره، اصلاً درک درستی از "دیدن" ندارند، چه برسد به "خوب دیدن". خیلی از ما در ابتدا فقط برای مسافر آمده بودیم و نمی‌پذیرفتیم که خودمان هم مسئله یا مشکلی داریم. بعضی همسفران می‌گفتند "من مشکلی ندارم"، اما بعد که عمیق‌تر نگاه می‌کردیم، می‌دیدیم زندگی‌شان پر از مشکل است. اگر خوب می‌دیدند، حتماً زودتر به فکر حل مشکلات خود می‌افتادند.

وقتی انسان خودش را خوب ببیند، مشکلاتش را می‌فهمد و سعی در اصلاح آن‌ها می‌کند. بعد از آن است که می‌تواند به فکر کمک به دیگران باشد. وقتی به سفر دوم می‌رسیم و حال‌مان خوب می‌شود، می‌توانیم دست دیگران را هم بگیریم.
در ادامه، اسامی دیده‌بان‌های محترم کنگره را می‌آورم:

در رأس، اولین دیده‌بان: مهندس حسین دژاکام
دومین دیده‌بان و اولین همسفر کنگره: خانم آنی بزرگ.
خانم آنی کماندار، دیده‌بان همسفران
امین دژاکام، با ظرفیت بالا، دیده‌بان موسیقی، اردوها، درخت‌کاری و جهان‌بینی.
علی خدامی، دبیر کنگره، جانشین نگهبان، دیده‌بان تحقیقات، لژیون‌های تازه‌تأسیس و ویلیام وایت.
بیل ویلیام وایت، دیده‌بان روابط بین‌الملل‌.
مجید سلامی، دیده‌بان امور مالی.
علیرضا زرکش، دیده‌بان لژیون سردار.
رضا ترابخانی، دیده‌بان راهنمایان.
محمد صادق صداقت، دیده‌بان لژیون انضباطی.
احمد حکیمی، دیده‌بان ورزش.
علی اشکذری، دیده‌بان پارک‌های ورزشی.
اصغر منصوری، دیده‌بان نمایندگی‌های کرمان، قم و یزد.
مهدی سنچولی، دیده‌بان پورتال.
بابک لطفی، دیده‌بان روابط عمومی پورتال.
علی مجدیان، دیده‌بان مرزبانان.
مهدی صدیقی، دیده‌بان لژیون‌های تازه‌واردین.

هفته آینده، دیده‌بان مهدی سنچولی مهمان شعبه عطار هستند. ان‌شاءالله همسفرانی که تاکنون ایشان را ندیده‌اند، در جلسه حضور پیدا کنند. کسانی هم که قبلاً ایشان را دیده‌اند، می‌توانند ارتباط نزدیک‌تری برقرار کنند. ایشان انسانی رشد یافته، بینا و بسیار محبوب هستند و این محبت، متقابل است؛ وقتی از کسی خوشت می‌آید و دوستش داری، او نیز تو را دوست خواهد داشت. دیده‌بان‌ها مانند نمایندگان مجلس شورای اسلامی عمل می‌کنند؛ به شعب مختلف سرکشی کرده و مشکلات را بررسی و رفع می‌کنند. قبلاً برای دیدن دیده‌بان‌ها باید به شعب دیگر می‌رفتیم، اما حالا در جشن دیده‌بان، به همه شعب سر می‌زنند تا رهجوها از نزدیک آن‌ها را بشناسند. به‌نظر من، کسی الکی دیده‌بان نمی‌شود. باید به ظرفیت، آگاهی و درک بالایی رسیده باشد.

نوشتن سی‌دی‌ها در کنگره بسیار مهم است.
اوایل اجباری نبود و من هم نمی‌نوشتم. اما بعدها فهمیدم با فقط گوش دادن، نمی‌توان همه نکات مهم را متوجه شد. بعضی مسافران می‌گویند بدون نوشتن هم به رهایی رسیدند، اما رهایی‌ها کمتر بود. سی‌دی‌ها پل ارتباطی ما با مهندس و اطلاعات روز دنیاست و باعث می‌شود همیشه به‌روز باشیم.
در کنگره، ما چهار جشن داریم؛ یکی از آن‌ها جشن دیده‌بان است. ما در این جشن‌ها از دیده‌بان‌های محترم قدردانی می‌کنیم. این قدردانی را در کنگره یاد گرفتیم که فقط با پاکت انجام می‌شود. هر کسی به اندازه توان مالی‌اش مبلغی داخل پاکت می‌گذارد و همراه با آن، دل‌نوشته یا شعری می‌نویسد. دیده‌بان‌ها این نوشته‌ها را می‌خوانند و انرژی می‌گیرند.

من این کار را در خارج از کنگره هم انجام می‌دهم؛ در مناسبت‌ها، یک پاکت همراه با مبلغی به‌عنوان هدیه تقدیم می‌کنم. دیده‌بان‌ها زحمات زیادی می‌کشند؛ اگر راهنما هفته‌ای ۲ یا ۳ بار در کنگره حضور دارد، دیده‌بان ممکن است ۵ یا حتی ۶ روز در هفته در کنگره باشد. آن‌ها از زندگی شخصی و مادیات‌شان گذر کرده‌اند. وقتی از مادیات بگذری، نیمی از اهریمن را شکست داده‌ای. بخشش انسان را صبور، ازخودگذشته و پرهیزکار می‌کند و کمک می‌کند کمتر دروغ بگوید یا غیبت کند.

خیلی خوشحال شدم که در جمع شما عزیزان بودم و انرژی گرفتم. امیدوارم بند ما با کنگره همیشه محکم باشد و خدمت‌گزاری صادق، هم درونی و هم بیرونی باشیم.

مرزبانان کشیک: همسفر مهناز و مسافر حسن
تایپیست: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر طیبه (لژیون سوم)
عکاس: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر مهدیه (لژیون دوم)
ویراستاری و ارسال: همسفر معصومه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی سنایی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .