آقای مهندس حسین دژاکام در سیدی چالش میفرمایند: ما در شروع جلسات از خداوند میخواهیم که ما را از دست بزرگترین دشمن خودمان که جهل و نادانی خودمان است، نجات بدهد. قویترین دشمن ما، افکار ماست که در وجود خودمان بوده و باعث افسردگی، اضطراب، بیماریهای روحی و روانی، سرطان و درنهایت قرارگرفتن انسانها در بهشت و جهنم میشود؛ بنابراین بیشتر چالش ما با خودمان است که اگر در گذشته زندگی کنیم، دچار افسردگی و اگر در آینده به سر ببریم، دچار اضطراب خواهیم شد؛ زیرا انسانی که درحال زندگی میکند در آرامش است. لحظه دشواری دشوار نیست؛ بلکه یادآوری آن دشوار و فکر کردن به دشواریها دشوار است.
انسان اگر در زمان حال زندگی کند، میتواند مشکلگشا بوده، بسیاری از مسائل خود را حل کند و در آرامش کامل باشد. ما تنها جسم نیستیم؛ بلکه اندیشه، روح و نفس نیز هستیم و جسم تنها تنپوش ما است. آقای مهندس میفرمایند: مشکلات رحمت خداوند است و لعنت خداوند نیست. انسان برای رسیدن به صبر بایستی عبور کرده، تجربه بسیاری کسب کند و برای تجربه مراحل بالاتر باید مسائلی را تحمل کرده و از آنها عبور کند. ما گاهیاوقات تمامی نعمتها، خوبیها، امکانات و امتیازاتی که خداوند در اختیارمان قرار داده را در نظر نمیگیریم؛ اما زمانیکه مشکلی برای ما پیش میآید، تنها آن مشکل را میبینیم.
چالش ما این بوده که ما به هر چیزی فکر میکنیم، همان هستیم؛ بهعنوان مثال: اگر فکر کنیم آدم بدبختی هستیم درواقع بدبخت نیز خواهیم شد؛ بنابراین اگر در زندگی مشکلاتی داریم، خودمان این مشکلات را انتخاب کردهایم و اکنون یادآور آنها نیستیم. زندگی یک برنامه و تجربهای است که انسان باید پشت سر بگذارد تا حل شود و از آن عبور کند. دیدگاه مثبت ما به زندگی، امیدواری و مشاهده خوبیها به ما انرژی میدهد؛ بنابراین منفیبافی و ناامیدی باعث بزرگتر شدن مشکلات میشود که این مشکلات باعث تضعیف سیستم ایمنی، در ادامه بروز انواع بیماریها و تغییر بیان ژنها در انسان خواهد شد. انسان هرچه خیرخواه باشد، سالمتر و شادابتر میشود؛ بنابراین ما چیزی هستیم که به آن فکر میکنیم.
هیچچیز در کائنات برای خودش بهوجود نیامده؛ بلکه هر چیزی که در هستی وجود دارد برای دیگران است. انسان آگاه با تلاش خود به دنبال امورات و طالب علم خواهد بود؛ زیرا اگر انسان در پی شهرت یا جمعآوری ثروت باشد در تاریکی میماند و به روشنایی نمیرسد. اکنون اگر قصد دارید کار علمی انجام بدهید با صاحبان علم در ارتباط باشید تا در مسیر حرکت کنید. ما نیز با اشخاصی در ارتباط هستیم که تابع سه جمله پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک هستند. علم تنها دانستن نیست؛ بلکه عمل کردن به آن است؛ زیرا هر کاری در انتها باید به عمل تبدیل شود؛ چراکه آبرو علم به عمل آن است. در مسیر رسیدن به هدف، ابتدا باید آموخت، سپس به آن عمل کرد و درنهایت آموزش داد.
تمامی نیروهای ما در زمان مصرف مواد مخدر در درون ما خفته بودند؛ بنابراین زمانیکه نیروها بیدار شوند به رعد و برق تبدیل خواهند شد. زیباترین عمل، جستجو در دنیا علم و کسب علم و دانش است تا عروج کرده و به مراحل بالاتر دسترسی پیدا کنیم. در پایان برداشت بنده از سیدی چالش۲ این است که ما به این جهان آمدهایم و جسم برای ما یک تنپوش است. ما بایستی با بهرهبرداری از نعمتهای خداوند، تفکر صحیح و تلاش جهانهای دیگر خود را آباد کنیم؛ بنابراین باید علم را بیاموزیم، به مرحله عمل درآوریم و در زندگی خود کاربردی کنیم. ما همان چیزی که باور داریم از جمله خوب یا بد، مثبت یا منفی هستیم؛ بنابراین بهتر است در زندگی همه چیز را خوب ببینیم و حس خود را نسبت به تمام هستی خوب کنیم؛ چراکه در یک کلام، دنیا مزرعه آخرت است.
منبع: سیدی «چالش۲» از مهندس حسین دژاکام
تایپ: همسفر ارغوان رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون دهم)
ویرایش و ویراستار: خدمتگزاران سایت
ارسال: همسفر شهلا رهجوی راهنما همسفر مهین (لژیون هشتم)
همسفران نمایندگی ملاصدرا (نیکآباد)
- تعداد بازدید از این مطلب :
104