چهاردهمین جلسه از دور چهارم سری جلسات آموزشی خصوصی لژیون سردار، ویژه همسفران نمایندگی پروین اعتصامی اراک، با دستور جلسه «جهانبینی ۱ و ۲» به استادی همسفر مرضیه، نگهبانی راهنما همسفر نسیم و دبیری همسفر فاطمه در روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ راس ساعت ۱۴:۰۰ آغاز به کار کرد.
.jpeg)
خلاصه سخنان استاد:
درابتدا، بابت تجربه این جایگاه خداوند را سپاسگزارم. از استاد سردار و نگهبان جلسه؛ راهنما همسفر نسیم بابت انتخابشان تشکر میکنم؛ همچنین یک تشکر ویژه از راهنمای خوبم؛ همسفر لیلا رفیعی دارم، که اگر امروز در این جایگاه هستم و خدمت میکنم، بهدلیل آموزشهای ناب ایشان بوده است. امّا درمورد دستورجلسه امروز؛ «جهان بینی ۱ و ۲». جهانبینی به معنای برداشت، ادراک و دریافت احساسات ما نسبت به خودمان و تمام هستی میباشد و شامل دو بخش؛ (جهانبینی درون و جهانبینی برون) میشود.
همه ما قبل از اینکه وارد کنگره۶۰ شویم، بهدلیل اعتیاد مسافرانمان حس خوبی نسبت به خودمان نداشتیم و حس ناامیدی و ترس همیشه همراه ما بود و نمیتوانستیم زیباییهای دنیا را به خوبی مشاهده کنیم؛ امّا زمانیکه وارد کنگره۶۰ شدیم، با مفهوم جهانبینی آشنا شدیم و ذرّه ذرّه با آموزشهای راهنمایانمان و خواندن منابع و کتابهای کنگره۶۰، ازجمله جزوه جهانبینی توانستیم تفکّرات افیونی خود را تغییر دهیم و ذرّه ذرّه رشد نماییم و به حال خوش برسیم. ما در کنگره۶۰ یاد گرفتهایم که برای درمان اعتیاد، سه مولفه جسم، روان و جهانبینی باید با هم به تعادل برسند. برای درمان جسم و روان حداقل ۱۰ ماه لازم است اما برای جهانبینی خدا میداند و زمانش مشخص نیست.
موضوع جهانبینی آنقدر مهم میباشد که استاد امین میفرمایند: «به ازای یک پنجم دارویی که در پروسه درمان مسافر کم میشود، بایستی یک پنجم هم به میزان دانایی و دانش آن فرد اضافه شود.» موضوع جهانبینی فقط مربوط به افراد مصرف کننده نمیباشد و مربوط به تمام افراد است. زمانیکه جهانبینی را بلد باشیم، به خوبی و درستی میتوانیم با چالشهای زندگی خود کنار بیاییم. جناب آقای امین در جزوه جهانبینی به موضوعات متعدّدی اشاره نمودهاند، یکی از آنها صورآشکار و صورپنهان است. صورپنهان؛ آن چیزی است که قابل رویت نمیباشد و شامل نفس، روح و حس میشود. نفس؛ آن چیزی است که تعیین موجودیت میکند. درواقع چیزی که انسان با خودش به جهان پس از مرگ میبرد، همان نفس و اعمالمان است.
هر عمل نیکی که ما چه در کنگره و چه در بیرون از کنگره انجام میدهیم، درواقع قدمی مثبت برای خودمان است، هم در این دنیا و هم در جهان آخرت. خداوند در قرآن چنین میفرمایند: «هر کس ذرهای خوبی و یا ذرهای بدی انجام دهد، نتیجه آن را میبیند.» درواقع زندگی پس از مرگِ ما در گرو همین خدمتهایی است که انجام میدهیم. درادامه، درباره مثلث دانایی و مثلث جهالت یادگرفتیم و آموختیم که این دو مثلث همیشه در کنار همدیگر قرار دارند و یکی از اضلاع آن همان ترس و تفکر هستند، که در مقابل یکدیگر قرار دارند. ترس، تفکر را میخورد و تفکّرِ خورده شده مانند غذای فاسد میباشد.
گاهی اوقات ما انسانها قصد انجام دادن کار مثبتی را داریم؛ اما ترس داریم و آن ترس، مانع انجام آن کار میشود و دائماً به ما القائات و الهامات منفی میشود. درواقع شیطان به زیباترین شکل ممکن وارد افکار و اندیشه انسان میشود و دائماً ما را توجیه میکند که آن کار مثبت را انجام ندهیم. دقیقاً مانند شرایطی که اکنون داریم و قصد پرداخت تعهداتمان را داریم اما دچار ترس شدهایم. شیطان وارد افکار و اندیشه ما میشود و ما را توجیه میکند که اگر تعهداتت را انجام ندهی، اشکالی ندارد. اما یادمان باشد در جشن گلریزان، کسی منِ همسفر را مجبور نکرد که مبلغی را تعهد نمایم، بنابراین بایستی وفای به عهد داشته باشم و تعهّدم را بهموقع پرداخت کنم. موضوع دیگر این است که زندگی مانند یک بازیست و زمانیکه قواعد بازی را بلد باشیم، از آن بازی یا آن زندگی میتوانیم لذت ببریم.
حال قوانین زندگی چه هستند؟ همان قوانین الهی هستند که جناب آقای مهندس دائماً در سیدیهایشان به آن موارد تاکید دارند و مدام تکرار میکنند، که ملکه ذهنمان شود و ما بتوانیم آنها را انجام دهیم. یکی از آن قوانین الهی؛ وفای به عهد است. یعنی من اگر زمانی به کسی قول دادهام که کاری را انجام میدهم، آن کار را به خوبی و درستی به انجام برسانم. جناب آقای امین میفرمایند: «زمانی که انسان بتواند از خواستههایش صرفنظر کند و از مالش بگذرد، ظرف وجودیاش بزرگتر میشود و بیشتر هم مورد الطاف خداوند قرار میگیرد.» موضوع وفای به عهد را ما همسفران کنگره۶۰، بهتر از دیگر زنان جامعه بلد هستیم، چون ما توانستهایم سالها در کنار مسافرانمان زندگی کنیم، خیلی سختیها را به دوش بکشیم و حتی از بسیاری خواستههایمان صرفنظر کنیم.
بنابراین وفای به عهدمان و پرداخت تعهداتمان برای ما همسفران، موضوعی ساده و حلشده است. در پایان، همانگونه که میدانید برخی از راهنمایان گرامی، قصد تحویل دادن لژیونهایشان را دارند و کنگره به دیگر اعضا واگذار میشود. بر ما واجب است که بتوانیم با خدمتهای مالی و معنوی در حفظ شعبه کوشا باشیم. طبق آن جمله معروف؛ دیگران کاشتند تا ما بخوریم، حال ما بکاریم تا دیگران بخورند، این جمله را بایستی بتوانیم کاربردی کنیم و این دقیقاً جهانبینی است. جهانبینی صرفاً خواندن و امتحان دادن نیست، همین موضوع توجه به وفای عهدمان نیز، جهانبینی محسوب میشود.
.jpeg)
عکس، ویرایش و تایپ: همسفر مینا رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون دهم)
ارسال: همسفر حمیده نگهبان سایت
همسفران نمایندگی پروین اعتصامی اراک
- تعداد بازدید از این مطلب :
175