هر کلامی که گفته میشود به سه دسته میتوان تقسیم کرد که شامل؛ کلام راستین و حق، کلام دروغین و ناحق و کلام خنثی میباشد. اگر میخواهیم فهم در کلام را از هم تشخیص دهیم باید بدانیم به چه درد زندگی ما میخورد و این را میخواهیم یاد بگیریم تا در زندگی به کار ببریم. ما باید در حد صحبتهای روزمره خود تشخیص بدهیم که آیا این صحبتها درست است یا نه؟ و این با کمی تفکر و تعقل امکانپذیر است.
مثلاً اگر کسی گفت: فلان کس این صحبت را در مورد تو کرده؛ نباید فوری حرف او را قبول کنیم بلکه باید کمی تعمق و تفکر کنیم؛ ولی اگر حق و بهجا باشد زندگیمان شکوفا میشود. هیچ قانونی در جهان پابرجا نمیماند؛ اگر از فکر ناسالمی بیرون آمده باشد. شما باید از مجری چیزی بخواهید که بتواند اجرا کند. قانون باید چیزی باشد که مردم بتوانند آن را اجرا کنند ما نمیتوانیم چیز غیرواقعی را به صورت قانون دربیاوریم.
تا زمانی که جبر و زور باشد امکانپذیر است؛ ولی زمانی که زور و جبر برداشته شود دوباره به حالت اول برمیگردد. اگر قرآن کلام حق نبود تاکنون پابرجا نمیماند. بعضی از اوقات انسانها میخواهند فقط آن لحظه را خوش باشند؛ ولی لذت آن لحظه برابر با سنگینی یک عمر گناه بر روی دوششان است. مثلاً یکبار مواد مصرف کردن و یک گناه را انجام دادن؛ آن لحظه برایمان خوشایند است؛ ولی بهای سنگینی دارد و آن نقص از تعقل و تفکر ماست پس اگر در هر کاری تفکر کنیم، موفق خواهیم بود.
نویسنده: همسفر مهین رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون چهارم)
رابط خبری: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون چهارم)
منبع: سیدی (فهم در کلام)
تهیه و تنظیم: همسفر کبری رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون هجدهم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی حر
- تعداد بازدید از این مطلب :
90