English Version
This Site Is Available In English

جهان‌بینی مثل عینک می‌ماند

جهان‌بینی مثل عینک می‌ماند

جلسه دوم از دوره سی‌‌ویکم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی حر با استادی اسیسانت محترم همسفر صبا (اسیسانت مالی)، نگهبانی همسفر فرخنده و دبیری همسفر راضیه با دستور جلسه «جهان‌بینی ۱ و ۲» روز سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

خداوندا، دریا و آسمان و دشت پوشیده از رقصنده‌های آسمانی است و روح ناآرام من خواستار رهایی نه از خلاصی بلکه دیدار معشوق است، خداوندا تنها تو را می‌ستاییم و تنها تو را ستایش می‌کنیم، برای انجام این عمل عظیم، شکر شکر شکر. واقعاً از خداوند سپاسگزارم به من توفیق داد امروز در این‌جا حضور داشته باشم. امیدوارم که لطف خداوند شامل حال همه ما باشد و این جلسه، جلسه خیلی خوبی برای همه ما باشه و به برکت این جلسه جهان‌بینی ما جهان‌بینی سالم‌تری شود. وقتی که به موضوع جهان‌بینی فکر می‌کردم ابتدا در گوگل جستجو کردم تا ببینم در مورد جهان‌بینی چه چیزی گفته است؟ انواع جهان‌بینی، جهان‌بینی علمی، معنوی، مادی، فلسفی، غربی و شرقی را نام برده بود؛ در همان جستجو کمی پایین‌تر که آمدم جهان بینی کنگره را هم دیدم. إن‌شاءالله آن‌قدر جهان‌بینی کنگره بتواند در افکار و ذهن همه آدم‌ها نفوذ کند که وقتی اولین جستجو را برای جهان‌بینی می‌زنیم؛ جهان‌بینی کنگره‌۶۰ بالا بیاید.

چند روز پیش یک همسفر که خیلی پرحاشیه‌ بود به من مراجعه کرد. من از این همسفر حاشیه‌های زیادی شنیده بودم، هرجا می‌رفت دردسر درست می‌کرد. حضورش در لژیون‌ها دردسر ساز بود، پارک می‌رفت دردسر درست می‌کرد و این را مسئولین به من گفته بودند. من گفتم: با او صحبت کنید یا راهنمایش با او صحبت کند و او را در جریان بگذارد تا بفهمد برای چه در کنگره نشسته است. با من حضوری صحبت کرد به او گفتم: می‌دانی برای چه کنگره‌۶۰ می‌آیی؟ بعضی وقت‌ها ما باید بدانیم واقعاً برای چه پا به کنگره ۶۰ گذاشته‌ایم، اگر هدفمان را گم کنیم دقیقاً مسیرمان را گم می‌کنیم و معکوس می‌کشیم. همه ما باید از خودمان بپرسیم برای چه اینجا حضور داریم و برای چه در کنگره۶۰ هستیم؟ نمی‌دانم الان هر کدامتان چه جوابی به خودتان می‌دهید؛ ولی هر کدام از ما برای اینکه بتوانیم انسان بهتری شویم؛ در کنگره ۶۰ قرار گرفته‌ایم. این همه شرایط و آموزش‌ها برای ما فراهم شده برای اینکه ما از این چیزی که هستیم انسان بهتری شده و کمی به خداوند نزدیک‌تر شویم.

وقتی از هدفمان دور شویم؛ قطعاً مشکلات زیادی برای خودمان و اطرافیان به وجود می‌آوریم. (ما در مصاحبه‌ با عزیزانی که برای راهنمایی می‌آیند سوالات خیلی ساده‌ای می‌پرسیم؛ ولی اصلاً همین سوالات ساده را نمی‌توانند جواب بدهند و من خیلی تعجب می‌کنم؛ مثلاً می‌گوییم: کنگره ۶۰ چیست؟ همه شما این را گوش کردید و می‌توانید مثل یک آهنگ تکرارش کنید؛ ولی وقتی یک جا نشسته‌اید می‌گوییم: کنگره ۶۰ چیست؟ می‌گویید: جای خوبی است. مثلاً می‌گوییم: قوانین کنگره ۶۰ را بگویید یا چند مورد از حرمت را نام ببرید). گاهی وقت‌ها خیلی با دقت به این چیزهایی که تکرار می‌شوند گوش کنید. گاهی وقت‌ها خطای ذهنی به وجود می‌آید و دقتتان را کم می‌کند؛ فقط می‌خوانید یا فقط می‌شنوید به خود متن و مضامین توجه نمی‌کنید؛ ولی اگر بخواهید در کنگره حضور داشته و جایگاه‌های رو به رشد داشته باشید؛ باید به تک تک واژه‌ها و تک تک مفاهیم خیلی دقت کنید.

من الان فکر می‌کردم که پیام بهترین راه دقیقاً جهان‌بینی کنگره ۶۰ درونش وجود دارد؛ اگر همه ما همین پیام را سرلوحه همه چیز در زندگیمان قرار دهیم می‌توانیم خیلی خوب و به سلامت مسیرمان را طی کنیم. امروز داشتم صحبت‌های آقای امین را در سی‌دی جهان بینی ۱ و ۲ گوش می‌کردم واقعاً اینطور نیست که همه مطالب در ذهن ما بماند من توصیه می‌کنم که همه عزیزان مجدداً این سی‌دی را گوش کنند. ایشان توصیه کردند و گفتند: جزوه جهانبینی ۱ و ۲ یکی از بهترین جزوه‌ها است و من بارها که این را می‌خوانم دوباره لذت می‌برم و درهای زیادی برایم باز می‌شود. هر بار که ما یک سی‌دی را گوش می‌کنیم؛ درکمان متفاوت‌تر از دفعه قبل است. إن‌شاءالله امسال با یک رویکرد جدید بتوانیم جهان‌بینی بهتری داشته باشیم. همه شما یک‌بار دیگر این سی‌دی را گوش کنید و اگر توانستید از روی جزوه هم بنویسید تا این مفاهیم به جانتان بنشیند و کمک کند تا از گردنه‌های زندگی‌تان به سلامت عبور کنید. با توجه به فهم و ظرفیت، هر دفعه که یک سی‌دی را گوش می‌کنیم درک ما متفاوت‌تر از قبل است.

جهان‌بینی مثل عینک می‌ماند؛ وقتی شما یک عینک می‌زنید که جلوی آفتاب را بگیرد، این عینک کارکردش همین است. جهان‌بینی هم به شما دید می‌دهد؛ حالا اگر جهان بینی مادی داشته باشید همه‌ چیز را در مادیات می‌بینید یعنی به همه‌ چیز به شکل مادی نگاه می‌کنید و اگر جهان بینی علمی داشته باشید به همه چیز از زاویه علم نگاه می‌کنید که آیا علم قبول دارد؟ پس ما قبول داریم و اگر قبول ندارد، ما هم قبول نداریم؛ واقعاً بعضی جهان‌بینی‌ها آدم را محدود می‌کند.‌ جهان‌بینی شرقی، یک‌سری اصول شرقی را قبول دارد، جهان‌بینی غربی، یک سری اصول غربی را قبول دارد که تحت سیطره هر کدام از این جهان‌بینی‌ها قرار می‌گیرند، برای خودشان محدودیت ایجاد می‌کنند. واقعاً جهان‌بینی کنگره۶۰ به زعم من، جهان‌بینی بسیار جامعی است که همه چیز در آن وجود دارد؛ یعنی همه ابعاد، همه نیازهای انسان، همه تدابیری که انسان به آن نیاز دارد تا بتواند در مسیرش زندگی‌ و‌ حرکت کند؛ حتی برای دنیاهای بعد‌ آماده‌‌ باشد، به شکل خیلی جامع‌تری به انسان‌ نگاه‌ کرده، در همین لحظه است و این ذره ذره ‌توسط آموزش‌هایی که می‌گیریم به ما القاء و آموزش داده می‌شود؛ واقعاً مثل یک قرص نیست که شما بخورید و این جهان‌بینی درون شما برود.

یک سری از جملات کلیدی است و وقتی به آن فکر کنیم، می‌تواند جهان‌بینی ما را بسازد؛ «دوربینت را روی خودت بینداز». در کنگره۶۰‌ فقط‌ حواست به خودت باشد‌ کسی که می‌آید و به من می‌گوید: ایجنت یا مرزبان کارش را خوب انجام‌ نمی‌دهد آیا تو کار خود را خوب انجام می‌دهی؟ خودش هم کارش را خوب انجام نمی‌دهد؛ چون حواسش به خودش نیست، حواسش به دیگران است. جهان‌بینی یعنی ما چطور به مسائل فکر می‌کنیم، به دنیای خود چگونه نگاه می‌کنیم؟ ‌هر مسئله‌ای پیش می‌آید؛ تصویری از دنیای درون خودت است. با خود بگوئید: این‌ مسئله چه چیزی از درون من را به من نشان می‌دهد؟ اگر جهان‌بینی نداشته باشید درگیر قضاوت، قیاس و حسادت می‌شوید؛ ولی اگر به این فکر کنید که خب این آمده چه آموزشی برای من داشته باشد یا این مسئله چه گره‌ای از درون من را می‌خواهد به من نشان دهد؟ این کمک می‌کند که تو بتوانی گره‌ات را باز کنی.

من اوایل خیلی خدمت آقای مهندس می‌رسیدم و راجع‌به سؤالاتم خیلی با ایشان صحبت می‌کردم یک جمله خیلی قشنگی به من گفتند: «همه چیز زندگی یک بازی است؛ فقط قوانین بازی را یاد بگیرید؛ اگر یاد بگیرید از بازی لذت می‌برید ولی چون قوانین بازی را بلد نیستید؛ دچار ناراحتی، خشم و غصه هستید». امیدوارم که واقعاً همه ما قوانین بازی را یاد بگیریم به کمک همین آموزش‌ها که ذره ذره داده می‌شود هر چیزی را تصویری از دنیای خودمان ببینیم. از هر چیزی برای خودمان طلب خیر کنیم‌ هر اتفاقی که پیش می‌آید، هم می‌تواند برای ما منشاء خیر باشد و هم منشاء شر؛ شر که از سمت شیطان و خیر از سمت خداوند است. اگر‌ آن‌ لحظه بگوییم که همیشه راه‌‌حل سومی هم‌ وجود دارد، یک‌ تدبیری کنیم آرام راه حل سوم را پیدا کنیم و صدای نفس مطمئنه را بشنویم؛ می‌توانیم درست تصمیم بگیریم و درست حرکت کنیم. به همه همسفرانی که این‌جا هستند می‌خواهم بگویم: استقامت داشته باشید، خسته نشوید؛ راهی را که می‌روید راه بسیار درستی است؛ اگر ۱۰۰ بار زمین‌ خوردید ۱۰۱ بار بلند شوید و‌ به مقصد و مسیرتان ایمان داشته باشید. روزهای‌ خوب در راه هستند. از این که به من فرصت خدمتگزاری دادید از همه شما ممنون و متشکرم.

تایپ: همسفر ناهید رهجوی راهنما همسفر خدیجه (لژیون دوازدهم) و همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون چهارم)
عکاس: همسفر سارا رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون هجدهم)
ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون هفدهم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی حر

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .