English Version
This Site Is Available In English

رویکردی علمی و انسانی به درمان اعتیاد

رویکردی علمی و انسانی به درمان اعتیاد

اعتیاد به مواد مخدر یکی از چالش‌های بزرگ جوامع امروزی است که نه تنها فرد مصرف‌کننده، بلکه خانواده و جامعه اطراف او را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. کنگره ۶۰ یک سازمان مردم‌نهاد است که در زمینه درمان و ریکاوری اعتیاد فعالیت می‌کند. این سازمان بر اساس کمک فرد رها شده از دام اعتیاد به فرد در حال مصرف مواد مخدر متشکل شده است و دارای مجوز وزارت کشور و مراجع مربوط است و هدف آن کاهش اثرات مخرب اعتیاد می‌باشد. کنگره۶۰ در سال ۱۳۷۸ توسط مهندس حسین دژاکام پایه‌گذاری و تأسیس شده است.

در کنگره ۶۰ تعداد پنجاه و دو دستور جلسه وجود دارد که یکی از آن دستور جلسات، جهان‌بینی ۱ و ۲ است. تمامی دستور جلسات با آگاهی و نگاهی بیدار تهیه شده‌اند و همه این‌ها در پی آگاهی و دانش ما اعضای کنگره۶۰ و پیشبرد اهداف کنگره ۶۰ هستند.

بیست و هفت سال پیش، آقای مهندس مقاله صورت‌مسئله اعتیاد را در قالب یک مثلث به نام مثلث درمان اعتیاد (جسم، روان، جهان‌بینی) تنظیم نمود و در اولین کنگره سراسری پزشکی راهکارهای اعتیاد در دانشگاه علوم پزشکی سیستان و بلوچستان عنوان کردند. این مثلث درمان به ما می‌گوید مصرف مواد مخدر همان‌طور که در جسم ما تخریب وارد می‌کند و در اثر تخریب جسم، روان هم از تعادل خارج می‌شود، در نهایت در جهان‌بینی ما هم تخریب وارد می‌شود و جهانی مملو از ترس، اضطراب، نگرانی و حقارت پیرامون انسان به وجود می‌آید و زندگی او و اطرافیان را آشفته می‌سازد.

حال به تعریف علمی جهان‌بینی می‌پردازیم. در جزوه جهان‌بینی که توسط استاد جهان‌بینی، آقای امین دژاکام، به رشته تحریر درآمده، جهان‌بینی این‌گونه تعریف شده است: جهان‌بینی، آنچه ما نسبت به کل هستی (جهان درون و جهان بیرون) برداشت، ادراک، دریافت و احساس می‌نماییم، نام دارد. جهان‌بینی درون شامل ادراک و احساس ما نسبت به خودمان است و جهان‌بینی بیرون شامل ادراک و احساس ما نسبت به تمام هستی است. پس جهان‌بینی یعنی نگرش و احساس ما نسبت به هر آنچه در محیط اطرافمان است.

نگرش جامعه به مصرف‌کنندگان مواد مخدر، نگاهی است که این افراد ژولیده و کثیف و انگل جامعه هستند و باید از بین بروند؛ اما در کنگره۶۰، ما آموختیم تا نگرش و نوع نگاهمان را به مصرف‌کنندگان تغییر دهیم و این را بدانیم که یک مصرف‌کننده می‌تواند پزشک، مهندس، محقق یا کارمند متشخص هم باشد و از نظر ظاهر خیلی موجه باشد؛ اما جهان‌بینی او دچار آسیب‌های زیادی می‌شود و به عبارتی، جهان‌بینی او یک جهان‌بینی افیونی است.

مصرف‌کننده با مصرف هر گونه مواد مخدر (تریاک، هروئین، شیشه، کوکائین، الکل، قرص‌های روان‌گردان، حشیش و ...) جسمش آسیب می‌بیند و در پی آسیب جسم، روان او هم از تعادل خارج می‌شود و جهان‌بینی او هم به شدت افیونی می‌شود، به طوری که هیچ نگاه مثبتی نسبت به اطراف خود ندارد و زیبایی‌های اطراف را نمی‌بیند و با شک و تردید به آدم‌های اطرافش نگاه می‌کند. او جهان اطراف خود را زمانی که نشئه است، به طور زیبا و پر از آرامش می‌بیند و در زمان خماری، جهانی تیره و تار و پر از بدبختی برای خودش می‌بیند و همه را در مصرف‌کننده بودنش مقصر می‌داند و به زمین و زمان ناسزا می‌گوید. جهان‌بینی افراد مصرف‌کننده این‌چنین است که زندگی بدون مصرف مواد مخدر لذتی ندارد و انسان‌هایی که مواد مخدر مصرف نمی‌کنند، چیزی از زندگی متوجه نمی‌شوند و تا حدودی عقب‌مانده هستند. آن‌ها برای لذت بردن از زندگی حتماً باید به مواد خارجی که از بیرون وارد بدن می‌شود پناه ببرند و با آن‌ها باعث سرخوشی و نشاط خودشان می‌شوند. با وجود این جهان‌بینی، شخص مصرف‌کننده اگر تصمیم هم بگیرد که دیگر مواد مصرف نکند، شاید برای مدت کوتاهی مواد مصرف نکند، اما باز به سمت مواد می‌رود تا حال خوش را به خودش برگرداند.

اما در کنگره ۶۰، جهت درمان باید هر سه ضلع مثلث (جسم، روان و جهان‌بینی) ترمیم شود و اگر یکی از این سه ضلع رشد نکند، شخص به تعادل و درمان واقعی نمی‌رسد. به قول آقای مهندس، درمان واقعی آن است که شخصی که مصرف هروئین داشته و حالا درمان شده، به راحتی در لابراتوار هروئین‌سازی کار کند و اصلاً احساس نیاز نکند یا شخص تریاکی در مزارع خشخاش کار کند و اصلاً نیازی در خود احساس نکند. چه بسا که مسافران کنگره۶۰ در کلینیک‌ها کار می‌کنند و مستقیم با شربت OT در ارتباط هستند، اما اصلاً دچار لغزش و گمراهی نمی‌شوند. پس به جز بهبود جسم و روان، جهان‌بینی آن‌ها هم تغییر کرده و به شربت OT به چشم دارو نگاه می‌کنند و دیگر مثل قبل برای لذت به شربت نگاه نمی‌کنند.

جهان‌بینی علمی است که در منابع آموزشی کنگره ۶۰ گنجانده شده و در تمام سی‌دی‌ها و نوشته‌ها، ما با این علم آشنا می‌شویم و بیشترین آگاهی ما هم توسط جزوه جهان‌بینی استاد امین است. برای رشد و به تکامل رسیدن ضلع جهان‌بینی، باید مثلث دانایی را رشد دهیم، یعنی تفکر، آموزش و تجربه را باید به یک اندازه در نظر بگیریم و در پی آموزش آن‌ها تلاش کنیم. زمانی که این اضلاع (تفکر، تجربه و آموزش) به یک اندازه رشد کنند، ما به دانایی مؤثر می‌رسیم و می‌توانیم تمام آموزش‌های خود را کاربردی کنیم. پیرو دانایی مؤثر، جهان‌بینی ما هم رشد می‌کند.

علم جهان‌بینی علاوه بر درمان اعتیاد، بر کل سطوح زندگی ما تأثیر می‌گذارد. مسافران از طریق باسیم، یعنی مصرف مواد مخدر و نیکوتین، آسیب دیدند و مورد تخریب قرار گرفتند و ما همسفران از طریق بی‌سیم، یعنی افکار و اندیشه‌های منفی که در ذهن خود داشتیم و ضد ارزش‌هایی چون قضاوت و حسادت و ... مورد تخریب قرار گرفتیم. ما همسفرانی که مسافر نیکوتین هستیم، به جز تخریب بی‌سیم، تخریب باسیم هم داشتیم، زیرا ما با مصرف نیکوتین باعث تخریب هر چه بیشتر جسم و روان و جهان‌بینی خودمان شدیم و سال‌ها با مصرف سیگار و قلیان نه تنها به جسم و روان خودمان آسیب وارد کردیم، بلکه جهان‌بینی ما هم دچار آسیب شده و حس‌هایمان بسته شده و با قرار گرفتن در لژیون ویلیام و با مصرف آدامس خوراکی و گوش به فرمان بودن، ذره‌ذره حس‌هایمان باز می‌شود و بهتر از قبل متوجه مطالب و دانش کنگره می‌شویم.

از آقای مهندس تشکر می‌کنم که برای ما همسفران که روزی در تاریکی مصرف نیکوتین بودیم، راهی پیش رو گذاشتند تا ما هم به حال خوش برسیم و همین‌طور از همسفر اعظم (خانم جلالی) کمال تشکر را دارم که با اقتدار و محکم به تنهایی و با کمک آقای مهندس، سفر نیکوتین خود را شروع کردند و راهنماهای ویلیام زیادی را تربیت کردند. ان‌شاءالله در شعب کنگره ۶۰، لژیون‌های ویلیام ازدیاد پیدا کنند و همسفران با این قضیه کنار بیایند و بدون ترس وارد لژیون شوند و ضد ارزش مصرف نیکوتین را از خودشان دور کنند و به حال خوش برسیم.

کنگره ۶۰ با ارائه مدل مثلث درمان اعتیاد (جسم، روان، جهان‌بینی) و تأکید بر رشد هر سه ضلع این مثلث، رویکردی جامع به درمان اعتیاد و بازسازی زندگی افراد ارائه داده است. علم جهان‌بینی، به عنوان یکی از ارکان اصلی این مدل، نه تنها در درمان اعتیاد، بلکه در بهبود کیفیت زندگی افراد، از جمله همسفران، نقش کلیدی دارد. لژیون‌های ویلیام، به عنوان بخشی از فعالیت‌های کنگره ۶۰، فرصتی برای همسفران فراهم کرده‌اند تا با ترک نیکوتین و اصلاح جهان‌بینی خود، به حال خوش و تعادل برسند. تلاش‌های مهندس دژاکام و همسفران پیشگامی مانند خانم جلالی، مسیر را برای رهایی از تاریکی اعتیاد و رسیدن به زندگی سالم هموار کرده است. امید است با گسترش لژیون‌های ویلیام، تعداد بیشتری از همسفران بتوانند با کنار گذاشتن ضد ارزش‌های مرتبط با نیکوتین، به آرامش و تعادل دست یابند.

منابع:
مقاله آقای خدامی، کتاب چهارده مقاله

نویسنده: راهنما ویلیام همسفر سمانه
رابط خبری: مسافر نیکوتین همسفر لیلا رهجو راهنما همسفر سمانه (لژیون اول ویلیام)
ارسال: مسافر همسفر سارا رهجوی راهنما همسفر سمانه (لژیون اول ویلیام) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی باغستان کرج

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .