آنچه که ما نسبت به کل هستی، ادراک، احساس، دریافت و برداشت میکنیم جهانبینی نام دارد؛ جهانبینی در دو بخش درون و بیرون میباشد، جهانبینی درون ادراک و احساس و سایر مواردی که ما نسبت به خود داریم و جهانبینی بیرون شامل ادراک و احساس ما نسبت به همه هستی است. جهانبینی یا تفکرات و نوع نگرش من به آنچه در درون من و نسبت به جهان و پیرامون و انسانهای اطرافم میگذرد، در سلامتی و آرامش من نقش بسیار مهمی را ایفا میکند.
در تعادل بودن و یا در تعادل نبودن من مربوط به افکار و اندیشههایی است که من با آنها درگیر هستم و در ادامه همان افکار و اندیشهها، گفتارهای من را شکل میدهند و من را در همان جهت به کار میگیرند و عملکردهای من از همان افکار و اندیشهها تشکیل میگردد. شعر معروفی از حضرت مولانا است که میفرمایند: «ای برادر تو همه اندیشهای، مابقی خود استخوان و ریشهای» بنابراین افکار و اندیشه من به چه شکلی عمل میکند و در چه جهتی میاندیشم؛ آیا جهان را از جهت مثبت مینگرم یا دیدگاه منفی دارم؟ این موضوع در حال و احوال من بسیار موثر است؛ اگر انسان ناامید یا امیدواری باشم برمیگردد به این که من با چه دیدگاهی به جهان هستی مینگرم و چه باوری از خود و تواناییهای خود و انسانهای اطرافم دارم، نسبت به خداوند یا نیروهای الهی چه اعتقاد و باوری دارم. اگر باورهای انسان به درستی شکل نگیرد و همه چیز را پوچ و بیارزش بداند، باید به ناامیدی و پریشانی برسد؛ انسان باید بداند که یک نیروی برتر وجود داشته دارد که میتواند در دشواریها به یاری ما بیاید.
برای این که بتوانیم تغییر درستی در جهت اندیشههای خود یا جهانبینی خود داشته باشیم نیازمند مطالبی هستیم که ساده، واضح و روشن باشد و نیز آموختن و کاربردی کردن آن برای هر کسی آسان باشد؛ جزوه جهان بینی ۱ و ۲ (استاد امین) بسیار ساده، روان و واضح و همراه با تصویرسازی و استفاده از الگوهای مناسب با تعریفی بسیار ساده و قابل فهم، شکل درستی از چگونگی عملکرد نیروهای درون و برون ارائه میدهد. در جزوه جهانبینی تعریف درستی از نفس به ما ارائه شده و مثلث روان، جسم و جهانبینی نیز به ما کمک میکند که درمان را به درستی انجام بدهیم. برای عقل از مدلی استفاده کرده است که قابل فهم و درک باشد. قانون ذرات را به ما آموزش داده و چگونه مثلث دانایی خود را که تجربه، آموزش و تفکر است بتوانیم به درستی ترسیم کنیم تا از آسیبها به دور باشیم. تعریفهای بسیار روان و ساده درباره مثلث تفکر، آموزش و تجربه و شناخت درستی از حسهایی مانند منیت، ترس و ناامیدی آموزش داده میشود که ما بتوانیم از این اضلاع مثلث جهالت نیز به درستی عبور کنیم.
متوجه شدیم که هر ساختاری دو هدف اصلی دارد که میخواهد خود را حفظ کند، بقای خود را ادامه بدهد و رشد و توسعه پیدا کند. درباره استخر انرژی سخن به میان آمده و توضیح داده شده که سطح انرژی بستگی به دانایی انسان دارد، هر میزان دانش و آگاهی و شناخت ما بیشتر باشد، استخر زلالتر و پرآبتری خواهیم داشت و هر میزان اندیشه و افکار ما تاریکتر و منفیتر باشد، استخر کم آب و آلودهتری خواهیم داشت. با تمثیل استخر متوجه شدم که هر قدر دانایی من افزایش یابد ظرفیت من نیز در برابر پذیرش مسئولیتها افزایش خواهد یافت و مسئولیتهای خود را با کمترین مسائل به درستی میتوانم انجام بدهم. به هر میزان جهانبینی انسانها رشد کند، صلح و آرامش و سلامتی و امنیت بیشتری نیز تجربه خواهیم کرد. در جهانبینی قوانین درست زندگی کردن را میآموزیم؛ زندگی دارای قوانینی است که هر کسی آن را به درستی آموخته باشد، حیاتی سالم و شاد را تجربه خواهد کرد و زندگی مسالمت آمیز را با انسانها و موجودات اطراف خود خواهد داشت، از طبیعت و وجود انسانها بهره میگیرد بدون این که آسیبی به او وارد شود یا آسیبی وارد کند در نهایت؛ آسوده خاطر و در امنیت و سلامتی به سر میبرد.
در اصل کیفیت زندگی هر انسانی به نوع نگرش و جهانبینی آن فرد بر میگردد، کسی که در جهان علم کاوش میکند تا از رنج انسانهای دیگر بکاهد قطعاً؛ شادی و آسایش خود را در شادی و آسایش سایر انسانهای دیگری یافته است، لازمه این چنین تفکری شناخت بسیار بالا و درستی نسبت به خود انسان به هستی و به سایر مخلوقات هستی میخواهد، کسی که جهانبینی درستی داشته باشد در ترس، نا امیدی و منیت، پشیمان و پریشان نخواهد بود؛ بلکه تا آخرین لحظه عمر خود محکم و قوی و با امیدواری برای آموختن، برای ساختن، برای شادی و سلامتی خود و سایر انسانها تلاش خواهد کرد.
نویسنده: راهنما همسفر مهدیه (لژیونهشتم)
رابط خبری: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر مهدیه (لژیونهشتم)
ویراستار و ارسال: همسفر مبینا رهجوی راهنما همسفر الناز(لژیون هفتم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی حافظ
- تعداد بازدید از این مطلب :
40