جهانبینی؛ یعنی نگرش کلی به هستی. اگر بخواهیم با دید کلی به جهانبینی نگاه کنیم جهانبینی الفبای درمان میباشد و برای اینکه در کنگره موفق باشیم در ابتدا، باید الفبای آموزش را بدانیم. در آموزشهای کنگره۶۰ آموزشی که در قالب جهانبینی ارائه میگردد بر اساس مثلث درمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، زیرا باعث رشد جهانبینی و در نهایت با درمان جسم، روان را هم کامل خواهد کرد. بر همین اساس جهانبینی به عنوان اساس آموزشها میباشد. جهانبینی؛ یعنی نگرش کلی به هستی به فرد این امکان را میدهند که با تفکر و تعقل بتواند جهانبینی و چهارچوب فکری و عقیدتی خود را به صورت عقلی و منطقی سازماندهی کند این امری بسیار ارزشمند برای آموزش و احیای انسانی است.
جهانبینی مشخص میکند مسیر زندگی ما به چه سمتی رو به حرکت است و اینگونه است که به این درک میرسیم که تلاش و کوشش ما هدر نمیرود. حسهای منفی بزرگترین مسائل و موانع را در حرکت ما ایجاد میکند و ممکن است ما را از صراط مستقیم دور کند و دچار انحراف شویم. کنگره۶۰ تنها سازمانی است که برای درمان اعتیاد هر سه ضلع درمان را در نظر گرفته و برای درمان قطعی اعتیاد، به تعادل رساندن جسم، روان و جهانبینی را لازم میداند افرادی که در کنگره جسم خود را به درمان میرسانند روان آنها نیز به دنبال سلامت جسم به تعادل میرسد؛ اما قسمت جهانبینی مقوله دیگری است که خود لازمه تلاش و حرکتی جدا از جسم و روان را میطلبد.
جهانبینی متعلق به همه انسانهاست که در تاریکی هستند و میخواهند از تاریکی بیرون بیایند، مانند یک ریسمان که به وسیله آن از عمق تاریکی بیرون آمده و تمام آن چیزهایی که از دست رفته از جمله حسهای خوب و تواناییهایی که داشتیم و جایگزین ناتواناییها و حسهای منفی کرده را دوباره به دست آوریم. برای این مهم ما باید مثلث جهالت را بشناسیم و بدانیم جهالت از چه چیزهایی شکل گرفته و نیروهای بازدارنده و تخریبی و حقههای نفس را بشناسیم و با آموزش و تفکر و تجربه برای درمان حرکت کنیم و بدانیم تا یک پنجم از دانایی را بالا نبریم نمیتوانیم یک پنجم از کارهای ضدارزشی را کنار بگذاریم.
مسئله جهانبینی روی دانایی و شناخت انسان است و اینکه ما چگونه میتوانیم حسها را تغییر بدهیم و به درمان رسیده خود را نجات دهیم جهت داشتن زندگی درست و حرکت در مسیر الهی لازم و ضروری است که همه دانش خود را در مورد جهانبینی افزایش دهیم. جهانبینی و کسب دانش آن قوانین درست زندگی کردن را آموزش میدهد هر شخص مشکلات خاص خودش را دارد و به تعداد انسانهای روی کره زمین مشکل وجود دارد قوانین و راه و رسم زندگی را با درک درست جهانبینی درک کرده و راه مقابله و کنار آمدن با مشکلات را خواهیم آموخت. در جهانبینی گفته شده باید نقاط ضعف و قدرت خود را بشناسیم و زمانی که شناختیم به ما کمک میکند نیروهای منفی را تشخیص بدهیم تا بتوانیم از تاریکی خارج شویم و با تقویت نیروهای مثبت به سمت روشنایی حرکت کنیم.
اگر تفکرات ما به هم ریخته باشد کلام ما هم به همین شکل خواهد بود زمانی که انسان مسائل درونی خود را اصولی حل نکند مطمئناً نمیتواند زندگی خود را به سمت ارزشها حرکت دهد و نیروهای منفی ما را از بین خواهند برد. درون و برون ما از هم جدا نیستند درون و تغییرات آن نقطه شروعی است که نتیجه آن را در بیرون میبینیم. بیشتر مشکلات ما از ندانستن و ناآگاهی است که از اتفاقات پیرامون خود چه چیز برداشت، درک و احساس میکنیم. استاد امین میفرمایند: به این دانش رسیدم که علم دشوار نیست، باید پایهها را درست بشناسیم تا اسیر نیروهای بازدارنده نشویم ساختارهای منفی از خواستههای نامعقول خودمان بهوجود میآیند.
تا زمانی انسان خواستههای نامعقول دارد نمیتواند ساختارهای منفی را اصلاح کند مگر اینکه از خواستههای نامعقول خود بگذرد. جهانبینی نیز میتواند با تغییرات خود بر عملکرد و وضعیت دو ضلع دیگر تأثیر بگذارد. زمانی که ما آموزش میبینیم و به دانایی میرسیم و مسائل جدید را فرا میگیریم، دیدگاه و حس ما نسبت به همه چیز تغییر پیدا میکند این تغییر دیدگاه میتواند نقطه تحمل ما را بالا برده و تفکرات مثبت و خوشبینی و در صراط مستقیم بودن و جهانبینی سالم بر کل زندگی ما تأثیر مثبت بگذارد که به قول معروف(رنگ رخسار خبر میدهد از سر درون) بیانگر همین مسئله است.
تفکرات درونی ما از هر نوعی باشد از همان جنس نگاه و دیدگاه ما را میسازد افکار منفی؛ یعنی جسم به هم ریخته و افکار مثبت و جهانبینی سالم، یعنی جسم سالم و چهرهای زیبا. جهانبینی و تفسیر ما از جهانبینی زندگی ما را میسازد در هر نقطهای هستیم و در هر جایگاهی که هستیم و هر وضعیتی که داریم خوب، بد، زشت و زیبا، خوشبخت و بدبخت، سعادت و خوشبختی یا رنج، عذاب و فلاکت همه حاصل عملکرد ماست و عملکرد ما نتیجه جهانبینی و دانایی ماست.
منابع: سایت کنگره۶٠، سخنان استاد امین، سخنان آقای مهندس، سخنان آقای علی خدامی و جزوه جهانبینی.
نویسنده: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر مهدیه(لژیون اول)
رابطخبری و ویراستاری: همسفر سارا رهجوی راهنما همسفر مهدیه(لژیون اول)
ارسال: همسفر مهدیه رهجوی راهنما همسفر سمیه(لژیون دوم)
همسفران نمایندگی کریمان
- تعداد بازدید از این مطلب :
57