English Version
This Site Is Available In English

چالش ما، تفکرات ماست

چالش ما، تفکرات ماست

برداشت همسفر آتنا رهجوی راهنما همسفر اعظم (لژیون دوم) از سی‌دی «چالش یک»:

در سی‌دی چالش ۱ آقای مهندس از داشتن هدف صحبت می‌کنند که آیا ما در زندگی هدفی داریم یا خیر انسان‌ها باید برای خود هدفی تعیین کنند و در راستای رسیدن به آن اهداف تلاش کنند. نکته‌ حائز اهمیت این است که بزرگ‌ترین چالش ما انسان‌ها با خودمان است و این مسئله به آن معناست که ذهن ما درگیر یکسری خیالات، تصورات و تفکراتی است که در طول روز با آن مواجه هستیم.

اگر درگیری فکری ما مربوط به گذشته باشد و دغدغه‌ موارد ازدست‌رفته را داشته‌اشیم، دچار افسردگی می‌شویم و اگر این درگیری فکری مربوط به آینده باشد، دچار اضطراب و نگرانی خواهیم‌شد. آقای مهندس می‌‌فرمایند: «نوشتن خود کلمه‌ی اضطراب سخت است و فکر کردن به آن، اضطراب و دلهره به وجود می‌آورد.» باید سعی کنیم در زمان حال زندگی کنیم و خودمان را با اندیشیدن به گذشته و یا ترس از آینده نرنجانیم تا بتوانیم از آرامش درونی برخوردار‌‌ شویم.

از گذشته درس بگیریم و شکست‌ها را تبدیل به پلی برای رسیدن به پیروزی کنیم. می‌دانیم که اهداف انسان به دو شکل مادی و معنوی نمود پیدا می‌کند؛ در صورتی که هدف مادی در جهت خیرِ مطلق و برای اجتماع و در راه مستقیم باشد، ارزشمند است؛ اما اگر انسان تنها برای خویش، مادیات را خواسته باشد، رنج بیهوده خواهدکشید. هدف معنوی نیز می‌تواند مثبت یا منفی باشد؛ از هدف معنوی در جهت مثبت، عشق پدیدار می‌شود؛ اما در جهت منفی، نفرت به وجود می‌آید.

همچنین سه نکته وجود دارد که بر روی ذهن، تفکرات و خیالات ما تأثیر فراوانی می‌گذارد و در واقع تعیین‌کنندهٔ زندگی ما است؛ این سه نکته عبارت‌اند از: ۱- این که خدا وجود دارد و ناظر بر اعمال ما است. ۲- بعد از مرگ یا انتقال به حیات دیگر، زندگی ادامه دارد.۳- قبل از به دنیا آمدن، کجا بوده‌ایم و چرا به این جهان و حیات آمده‌ایم؟ این سؤالات تعیین می‌کند که چگونه می‌توانیم با یک انتخاب درست از اندیشیدن به گذشته و یا آینده دست بکشیم و افکار خود را به گونه‌ای که دوست داریم، سامان‌دهی کنیم.

همه‌ انسان‌ها در طول زندگی نیاز به آموزش دارند و باید این آموزش‌ها را از یک رب یا مربی دریافت کنند. آموزش به صورت سریع و یک‌مرتبه صورت نمی‌گیرد، بلکه باید پله‌پله تمرین شود و یاد گرفت و زمانی که آموزش‌ها را دریافت کنیم، سفری بدون وحشت خواهیم‌داشت و با ترس کمتری به جهان پس از مرگ می‌نگریم. به‌عنوان مثال؛ به دلیل این‌که عقل یک مصرف‌کننده افیونی شده‌است، در این دنیا ترس فراوانی دارد و اگر با این شرایط به دنیای دیگر سفر کند، سفری با وحشت در پیش خواهد داشت؛ چون از آگاهی لازم برخوردار نیست؛ اما زمانی که آموزش‌های لازم را دریافت می‌کند و به آگاهی می‌رسد، شرایط تغییر خواهد کرد.

نوشتن سی‌دی‌ها نیز در این راه به ما کمک می‌کند؛ زیرا موجب آرامش ذهن می‌شود؛ چرا که ما فقط به کلمات و سخنان می‌اندیشیم و این یعنی در زمان حال زندگی می‌کنیم و بر روی ذهن خود متمرکز می‌شویم. یادگیری و داشتن تحصیلات برای انسان مفید است و در هر دو جهان شرایط بهتری برای ما ایجاد می‌کند. ما انسان‌ها گاهی به‌قدری گرفتار افسوس گذشته یا اضطراب از آینده می‌شویم که گویی در جهنمی که خود هیزم آن را آماده کرده‌ایم، می‌سوزیم. همیشه باید در نظر داشت که گذشته از دست رفته است و از آینده هم هنوز خبری وجود ندارد؛ پس در میان این دو باید فرصت را غنیمت شمرد.

ویرایش: همسفر مهناز رهجوی راهنما همسفر اعظم (لژیون دوم)
ویراستاری و ارسال: همسفر حانیه دبیر سایت

همسفران نمایندگی بیهقی سبزوار

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .