جهانبینی به برداشت، دریافت و احساسی که ما نسبت به کل هستی داریم، اشاره دارد. در کنگره۶۰، اهمیت جهانبینی به این صورت است که برای درمان اعتیاد، باید یک مثلث را در نظر بگیریم که اضلاع آن شامل جسم، روان و جهانبینی است. این سه ضلع باید به تعادل برسند تا درمان مؤثر باشد. برای تعادل جسم و روان، ۱۱ ماه زمان در نظر گرفته شده، اما برای جهانبینی زمان مشخصی تعیین نشده و این فرآیند برای هر فرد متفاوت است.
کنگره۶۰ انسان را به دو بخش تقسیم میکند: صور آشکار و صور پنهان. مواد اولیه جهانبینی، صور پنهان است که شامل؛ عقل، نفس، حس، ذهن و روح میشود. برای آموزش جهانبینی، کنگره۶۰ از الگو استفاده میکند تا مفاهیم را قابل فهمتر کند؛ به عنوان مثال، الگوی "شهر وجودی" برای توضیح نفس انسان است.
در جزوه جهانبینی کنگره۶۰ به دانایی و دانایی مؤثر اشاره شده است. دانایی خود مثلثی دارد که اضلاع آن شامل تفکر، تجربه و آموزش است. اگر این سه مولفه با هم برابر باشند، دانایی مؤثر شکل میگیرد. اگر ما تفکر مناسب را انجام داده باشیم و به اندازه کافی آموزش دیده باشیم، اما آنچه را که آموختهایم عملیاتی نکنیم و تجربهای به دست نیاوریم، در این صورت دانایی مؤثر شکل نمیگیرد.
در مقابل مثلث دانایی، مثلث جهالت قرار دارد که شامل ترس، ناامیدی و منیت است. ترس میتواند مانع تفکرات ما بشود و حس ناامیدی میتواند جلوی تجربه کردن ما را بگیرد و انسان را در انزوا قرار دهد. همچنین، منیت باعث میشود که انسان جایگاه خود را بالاتر از آنچه که هست ببیند و جلوی یادگیری را بگیرد.
این دانایی و دانایی مؤثر باعث میشود نفس ما خواستههای نامعقول را رد کند. یکی از اهداف اصلی نیروهای بازدارنده، جلوگیری از رشد دانایی انسان است؛ زیرا در این صورت میتوانند به راحتی خواستههای نامعقول را وارد نفس کنند.
دانایی دارای مراتبی است که شامل علمالیقین، عینالیقین و حقالیقین میشود. علمالیقین به معنای دانستن در سطح اطلاعات عمومی است، عینالیقین یعنی تجربه و حس کردن یک موضوع و حقالیقین به معنای درک حقیقت یک موضوع است.
یعنی یک موضوع را در مقام حقیقت بدانیم. برای مثال، در مرتبه علمالیقین، ما در کتابها و فیلمها میبینیم که اعتیاد چه آسیبهایی به جسم و روان میزند. در مرتبه عینالیقین، خانوادههای مصرفکنندگان از نزدیک این آسیبها را حس و تجربه کردهاند. اما در مرتبه حقالیقین، خود شخص مصرفکننده است که اعتیاد را تجربه کرده و مفهوم خماری و نشئگی را با تمام وجودش لمس کرده و بر آنها آگاه است.
هدف اصلی ما در آموختن جهانبینی، فراگیری قوانین زندگی است. اگر بتوانیم این قوانین را بیاموزیم، میتوانیم زندگی خود را به خوبی پیش ببریم و در آرامش و آسودگی خاطر باشیم. با دانستن جهانبینی، هنگامی که در مقابل مشکلات قرار میگیریم، میتوانیم بهترین راه را انتخاب کنیم.
تایپ و نگارش: همسفر معصومه.ع، رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیونسوم)
رابط: همسفر ریحانه، رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیونسوم)
عکس: همسفر سهیلا، رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیوندوم)
ویرایش: همسفر معصومه.ع، رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیونسوم)
ارسال: همسفر فاطمه، رهجوی راهنما همسفر منصوره (لژیون هفتم)
همسفران نمایندگی صادق قم
- تعداد بازدید از این مطلب :
88