English Version
This Site Is Available In English

بدون تلاش به جهان‌بینی‌ نمی‌توان رسید

بدون تلاش به جهان‌بینی‌ نمی‌توان رسید

جهان‌بینی همان خودشناسی و شناخت انسان نسبت به خود و جهان اطراف است یعنی دیدگاه من اول باید نسبت به خود تغییر کند سپس نسبت به جهان هستی، خودشناسی جهان‌بینی ما را تکمیل می‌کند. استاد امین دژاکام در تعریف جهان‌بینی فرمودند: برداشت، ادراک، دریافت و احساس ما از جهان بیرون و درون خود، چون انسان جهان اصغر است. جهان‎بینی مسیر زندگی‌ ما را مشخص و معنادار می‌کند.

در نوشتار مصرف‌کننده کیست گفته می‌شود: با درمان جسم، روان هم به درمان می‌رسد که حدوداً یازده‌‌ماه زمان لازم است و برای رسیدن به جهان‌بینی زمانی پیش‌بینی نشده است به همین دلیل آقای مهندس ‌حسین دژاکام با درایتی که دارند بعد از دادن گل رهایی،‌ فرد را به سفردوم بدرقه می‌کنند. سفردوم یعنی شناخت خود که گفته می‌شود این سفر هم سخت و هم سهل است. تا این مرحله طی نشود مثلث درمان کامل نمی‌گردد. اگر فرد بعد از درمان دوباره به سمت اعتیاد برگشت به این خاطر است که آموزش‌های جهان‌بینی را خوب فرانگرفته است.

اگر دست فردی بشکند بعد از مدتی خوب و درد آن فراموش می‌شود؛ ولی اگر از دست کسی ناراحت باشد بعد از سال‌ها با یادآوری آن، برای او درد و رنج به‌وجود می‌آید پس علاوه بر جسم، روان را هم باید درمان کنیم.

همه دوست دارند طعم خوشبختی را بچشند، برای رسیدن به این هدف هر کسی باید روی جسم، روان و جهان‌بینی خود کار کند. تعریف خوشبختی و راه رسیدن به آن برای همه یکسان نیست؛ ولی همین موضوع نشان می‌دهد هر کسی فرصت رسیدن به آن را دارد، پس نباید هیچ‌گاه دست از تلاش برداریم‌.

طبیعی است که سخت‌کوشی برای عده‌ای خوشایند نیست، باید در‌نظر گرفت که بدون تلاش به جهان‌بینی‌ نمی‌توان رسید. مهم این است که بدانیم خوشبختی ما در گرو خوشبختی دیگران قرار دارد، زمانی متوجه می‌شویم جهان‌بینی ما تغییر کرده که از خوشحالی دیگران خوشحال و از ناراحتی آن‌ها ناراحت شویم و این مسأله نشان‌ می‌دهد که جهان‌بینی در ما رشد کرده است.

جهان‌بینی روی شناخت حس‌های انسان کار می‌کند و او اول باید حس‌های خود را بشناسد. نگاه ما به دنیای درون و بیرون، می‌تواند بر مبنای جهل باشد یا دانایی، برای حرکت در این راستا باید مسلح به سپر دانایی شویم. همه ما دانایی داریم، می‌دانیم که چه کاری درست است و چه کاری غلط، اما نیروهای بازدارنده نمی‌گذارند که دانایی ما افزایش پیدا کند. مسائل ضدارزشی همیشه بوده، است و خواهد بود؛ چون نیروهای هشداردهنده و مکمل هستند. این من هستم که با داشتن سپر دانایی اجازه ورود نیروهای ضدارزشی را نمی‌دهم. هرچه این سپر محکم‌تر باشد، مسائل ضدارزشی کمتری از آن عبور می‌کند.

درصورتی فرد می‌تواند آموخته‌های ارزشمند خود در کنگره۶۰‌ را کاربردی و اجرایی کند که مثلث دانایی را به دانایی موثر تبدیل کند و بداند چه کارهایی را باید انجام دهد و چه کارهایی را نباید انجام دهد. استاد امین دژاکام فرمودند که حرکت از ضدارزش‌ها به سمت ارزش‌ها همان خرد جمعی است که پیام همه ادیان است.

یکی از مشخصه‌های بزرگ شخص دانا این است که منیت کمتری دارد؛ زیرا از رأس مثلث جهالت که منیت است دور می‌شود، کمتر می‌ترسد و کمتر ناامید می‌شود. همه ما به دنبال آرامشی هستیم که فقط با کسب دانایی به‌دست می‌آید و به‌راحتی امکان‌پذیر نیست، مانند فهمیدن یک مساله یا مطلب که در وهله اول سخت، در وهله دوم درک آن راحت‌تر و در آخر زمانی که مطلب را فهمیدیم برای ما لذت‌بخش خواهد شد. منشاء هر بدی فقط نادانی و میزان کمال هر کسی دانایی او است.

جهان‌بینی مثل طنابی محکم برای بیرون آمدن از عمق تاریکی‌ها است. برای آموختن هر علمی باید الفبا و کلید آن را بیاموزیم. الفبای آموزشی کنگره۶۰ جزوه‌های جهان‌بینی است و بیش‌تر دستورجلسات در مورد ضلع جهان‌بینی مثلث درمان است که روی تغییر نگرش انسان تأکید می‌شود.

در مقوله جهان‌بيني ما با مفهوم مبدأ، مقصد و مسير حركت سروكار داريم. جهان‌بينی درون به ما كمك می‌كند تا جايگاه فعلی خويش و يا مبدأ خود را در كائنات پيدا کنیم و جهان‌بينی بيرون ما را در يافتن راه و مسير حركت تا رسيدن به مقصد ياری می‌کند.

اگر کسی فقط به فکر درمان جسم و روان خود باشد به تعادل و حال‌خوش نخواهد رسید و حال‌خوش دیگران را هم درک نمی‌‌کند. امیدوار هستم همه ما سعادت رسیدن به حال‌خوب را داشته و بتوانیم خدمتگزار واقعی برای رساندن حال‌خوش به انسان‌های دیگر باشیم.

نویسنده: همسفر محبوبه رهجوی راهنما همسفر ندا (لژیون چهاردهم)

تایپ: رابط خبری همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر ندا (لژیون چهاردهم)

ویرایش: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر سونا (لژیون شانزدهم) دبیر سایت

ارسال: همسفر زهره رهجوی راهنما همسفر نازنین (لژیون ششم) نگهبان سایت

همسفران نمایندگی کاسپین قزوین

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .