در مصرف مواد مخدر افراد با مشکلاتی مواجه میشوند که نه تنها جنبههای جسمانی بلکه ابعاد روانی و اجتماعی آنها را نیز درگیر میکند و یکی از چالشهای بزرگ جوامع است که نه تنها خود بر خود فرد بلکه بر خانواده و جامعه نیز تاثیر بسیار مخربی بر جای میگذارد. کنگره۶۰ به عنوان بزرگترین و مؤثرترین NGO درمان اعتیاد در ایران به دنبال کمک به افراد مصرف کننده و خانوادههای آنها و در نهایت جامعه بشری است. در کنگره۶۰ در کنار درمان دارویی که برای جسم است؛ درمان روحی نیز صورت میپذیرد و این کار به کمک کارگاهها، متون کنگره۶۰، کتابها، جزوات، سیدیهای آموزشی و ... که توسط اساتید و بانیان خود کنگره نوشته و تهیه شده است انجام میشود.
فرایند درمان در کنگره۶۰ بر اساس یک مثلث با اضلاع، جسم، روان و جهانبینی صورت میگیرد. مسئله جهانبینی در روند درمان فرد مصرفکننده حیاتی است. جهانبینی نقش بسیار مهمی در بازسازی تفکر فرد مصرفکننده ایفا میکند. یکی از متون اصلی کنگره۶۰ جزوات جهانبینی ۱ و ۲ هست که توسط استاد امین دژاکام فرزند آقای مهندس حسین دژاکام بنیان کنگره۶۰ نوشته شده است و در اختیار افراد حاضر در کنگره قرار میگیرد.
جهانبینی یعنی چه و چه تأثیری بر روند درمان اعتیاد دارد؟ تعریف جهانبینی: آنچه ما از کل هستی (جهان درون و جهان برون) برداشت، ادراک و دریافت میکنیم جهانبینی میگوییم. مقوله جهانبینی نه تنها برای افراد مصرفکننده بلکه برای تمام افراد به جهت تغییر روش تفکر و دور شدن از افکار منفی و حسهای آلوده لازم است. در فرآیند ترک اعتیاد، تغییر نگرش و اصلاح تفکر فرد مصرفکننده از اهمیت بالایی برخوردار است. جهانبینی ۱ و ۲ در کنگره۶۰ به فرد کمک میکند تا از تفکر افیونی فاصله گرفته و به سمت تفکر سالم و متعادل حرکت کند. در جزوه جهانبینی ۱ بر شناخت و درک هستی، قوانین طبیعت و جایگاه انسان در جهان تأکید دارد. فردی که درگیر مصرف مواد مخدر بوده است، اغلب دیدگاهی محدود و منفی نسبت به زندگی دارد. این مرحله از جهانبینی به فرد کمک میکند تا با درک صحیح از قوانین هستی، مسئولیتپذیری بیشتری در قبال زندگی خود داشته باشد.
جهانبینی ۲ بر تغییر نگرش و اصلاح تفکر فرد تمرکز دارد. در این مرحله فرد یاد میگیرد که چگونه با استفاده از آموزشهای صحیح، تفکر خود را از حالت وابستگی به مواد مخدر به سمت استقلال و خودشناسی سوق دهد. این تغییر نگرش نقش کلیدی در ریکاوری درمان دارد و به فرد کمک میکند تا با اعتمادبهنفس بیشتری مسیر درمان اعتیاد را طی کند. نقش جهانبینی در بازسازی روان چگونه است؟ یکی از مهمترین جنبههای درمان اعتیاد، بازسازی روان فرد مصرفکننده است. جهانبینی ۱ و ۲ به فرد کمک میکند تا احساسات منفی مانند ترس، اضطراب و ناامیدی را کنترل کرده و تفکرات مثبت و سازنده را جایگزین آنها کند. این تغییرات روانی تأثیر مستقیمی بر موفقیت فرد در درمان اعتیاد دارد.
تأثیر جهانبینی بر روابط اجتماعی چگونه است؟ اعتیاد نه تنها جسم فرد مصرفکننده بلکه روابط اجتماعی او را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. جهانبینی ۱ و ۲ به فرد کمک میکند تا روابط خود را با خانواده، دوستان و جامعه بهبود بخشد. این تغییرات به فرد کمک میکنند تا پس از درمان، زندگی سالم و شادی را تجربه کنند. فردی که درگیر مصرف مواد بوده است، اغلب مسئولیتهای خود را نادیده میگیرد. جهانبینی به فرد کمک میکند تا مسئولیتهای خود را پذیرفته و برای بهبود زندگی خود تلاش کند. تغییر جهانبینی فرآیندی زمانبر و چالش برانگیز است. آموزشهای کنگره۶۰ به فرد کمک میکنند تا این چالشها را پشت سر گذاشته و با دیدگاهی مثبت به آینده نگاه کند.
در آخر درمان اعتیاد در کنگره۶۰ یک مسیر درست که از لحاظ زمانی درمان جسم حدود ۱۰ الی ۱۱ ماه و تغییر جهانبینی انسان با زمانی نامحدود با تغییرات عمیق در نگرش، رفتار و ارتباطات فردی و اجتماعی میتواند به موفقیت انسانها کمک کند. در نهایت به این نتیجه میرسیم که جهانبینی در کنگره۶۰ نقش کلیدی در درمان اعتیاد و ریکاوری درمان دارد. با استفاده از اصول مربوط به جهانبینی فرد میتواند مسیر درمان را با موفقیت طی کرده و به زندگی سالم و متعادل بازگردد.
منابع: جزوه و سیدی جهانبینی ۱ و ۲، صحبتهای روز چهارشنبه استاد امین
نویسنده: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر فرزانه (لژیون اول)
ویرایش، عکس و ارسال: همسفر لیلا نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دزفول
- تعداد بازدید از این مطلب :
336