جهانبینی ۱ و ۲ شامل الفبا و قوانین وسیع، ابزار و وسیلهای برای بهتر زندگی کردن و بیرون آمدن از تاریکی است. جهانبینی تنها مختص به درمان اعتیاد نیست. فرد مصرفکننده با جهانبینی افیونی وارد کنگره میشود. اعتیاد کاملترین شکل تاریکی است؛ برای بیرون آمدن از این تاریکی علاوه بر روش دیاستی باید از ابزار جهانبینی نیز استفاده کرد. جهانبینی دو قسمت دارد: جهانبینی درون و جهانبینی بیرون.
بیشترین قسمت موردبحث، جهانبینی درون است که شناخت، ادراک، احساس و برداشت ما نسبت به دنیایی است که در آن زندگی میکنیم. نقطه شروع جهانبینی در این است که هر آنچه در دنیای بیرون است در درون انسان نیز وجود دارد. مادر تمام شادیها، رنج است و درد شکافنده فهم، درک و حس است. وقتی انسان قوانین زندگی را باحوصله بپذیرد و یاد بگیرد جز بهجز قوانین را عملی، اجرایی، کاربردی و در نقطه درست انتخاب مینماید به دنبال چاره بهترین راه، استاد، معلم و راهنما میگردد.
سختیها، مسائل و مشکلات روزمره در زندگی دقیقاً شبیه کوره آتش است؛ انسان اگر این کوره را تحمل نکند تبدیل به انسان نیمهپخته و خام میشود. اگر در این کوره ناامید و بیزار شود نزدیک به تاریکیها و در کالبد انسان، تبدیل به بیماری میشود. انسانی که در جهت تاریکیها حرکت کند کالبد او بیتی برای حشرات میشود. در قرآن کریم نیز تنبیه و سختی برای کارهای ضد ارزشیها در نظر گرفتهشده است فلسفهاش در این است، کالبدی که سکون شده و نیروی منفی درون آنجا گرفته، بیماری از کالبد انسان بیرون میآید. اگر انسان از این کوره آتش بهترین تفسیر را نماید و در رنجها و سختیها با تلاش، صبوری و کاربردی کردن جهانبینی درست عمل نماید تبدیل به انسان چندبعدی میشود و انسانی پخته، کارآزموده و رها خواهند شد.
جهانبینی علم بسیار وسیع و گستردهای است و باید همانند تمامی علوم آموزش داده شود و آموخت. این موضوع همانند یک حوض آب است؛ یک حوض که آب درونش را آموختن تأمین میکند و با همراهی مربی، تمرین، تکرار در زندگی، کاربردی کردن آموزشها، آرامآرام تبدیل به یک انسان متعادل میشود و مانند یک چشمه که از درون میجوشد و از نیرویهای درون خود استفاده و حرکت میکند.
این تجربیات و معاشرتها وقتی درست است که راهی راه هموار نماید و یک گرهای را باز کند. جهانبینی صحیح، انسان را با خلق درست و با رفتار اجتماعی بسیار پسندیده، یک نابغه را تحویل جامعه میدهد. این علم با دانایی مؤثر در جهانبینی، باید دشمنان را تبدیل به دوستان نمایید و روابط فیمابین انسان در جامعه، با اعضای خانواده و دوستان را تحت تأثیر خود قرار میدهد. یکی از قوانین مهم در جهانبینی، قانون بومرنگ است. هر حس و حال فعلی که در این دنیا بکار ببرید؛ قطعاً و حتماً برای خود شخص نیز به وجود میآید و هر عملی، عکسالعملی نیز دارد.
منبع: برگرفته از جهانبینی ۱ و ۲ و صحبتهای استاد امین
نویسنده: راهنما همسفر فرشته (لژیون هشتم)
رابط خبری: راهنما همسفر فرشته (لژیون هشتم)
ارسال: همسفر آذر رهجوی راهنما همسفر فرشته (لژیون سوم) خدمتگزار سایت
همسفران نمایندگی باباطاهر
- تعداد بازدید از این مطلب :
126