اول تعریف جهانبینی را بدانیم که منظور از جهانبینی چیست؟ جهانبینی؛ یعنی آنچه ما نسبت به کل هستی، جهان درون و جهان بیرون برداشت، ادراک، دریافت و احساس میکنیم. دو جهانبینی داریم که جهانبینی درون شامل: ادراک، احساس و برداشت ما نسبت به خودمان است. جهانبینی بیرون که شامل ادراک، احساس و برداشت ما نسبت به تمام هستی است. این تعاریف ساده بیان شده که برای همه قابل درک و فهم باشد. برای اینکه مخاطبین گوناگونی داریم و این باعث آموزش بیشتر همه افراد در کنگره میشود.
جهانبینی در کنگره یکی از مؤلفهها در درمان اعتیاد است. یکی از اضلاع مثلث درمان اعتیاد که شامل (جسم، روان و جهانبینی) است. در جزوه جهانبینی یک تعریف ساده از عقل و ارتباطش با نفس بیان کردند که در عین سادگی راهگشا است که به آن مدل قلعه عقل میگویند.
در جهانبینی ۲ استاد امین فرمودند: «برای اینکه بخواهیم وارد بازی شویم گام اول فراگیری قوانین بازی است». مثلاً: در بازی؛ باید قوانین بازی را یاد بگیریم. وگرنه بدون یادگیری قوانین بازی برای همبازیهای خود مشکل ایجاد میکنیم و خودمان هم کلافه میشویم. زندگی ما مثل یک بازی بزرگ و گسترده است، وقتی قوانین بازی زندگی را بلد نباشیم مرتب دچار مشکل و خطا هم برای خودمان و هم برای اطرافیانمان میشود. در کنگره۶۰ آقایمهندس هم در این مورد خیلی صحبت کردند. در جزوه جهانبینی ۱ و ۲ مفاهیمی در مورد شناخت انسان مطرح میشود که انسان بعد از فراگیری قوانین زندگی و آموزشها از جهل، ناآگاهی و نادانی خود کاسته و به آسایش و آرامش نسبی میرسد.
جهانبینی؛ یعنی شناخت جهان، شناخت مختصاتی از انسان و علم جهانبینی برای همه انسانها قابل استفاده است که؛ مثل طناب محکم، قوی، کلیدی و لازم است که در اثر اعتیاد یا انجام یک سری ضدارزشها حسهای خوب از بین میرود و حسهای بد جایگزین میشود.
برای اولین بار در تاریخ برای درمان اعتیاد در کنگره۶۰ از یک مثلث با اضلاع (جسم، روان و جهانبینی) در علوم پزشکی و غیرپزشکی استفاده شده که در اثر مصرف مواد مخدر و اعتیاد به آن جسم، روان و جهانبینی افراد مصرفکننده در اثر استفاده مکرر از آنتیایکس در شهر وجودی خودشان دچار تخریب شده است که جهانی مملو از ترس، اضطراب و حقارت پیرامون خود بهوجود آورده و زندگی خود و اطرافیان را آشفته کرده که این جهانبینی افیونی است که مختص افراد مصرفکننده است بر شهروجودی حکومت میکند و باعث شده تفکرات منفی را برای خود بهوجود بیاورد. در کنگره۶۰ توسط آموزشها و تغییرات تدریجی افراد باعث میشود که به تعادل و سلامت برسند.
برای اینکه بتوانیم روی ضلع جهانبینی درمان اعتیاد کار کنیم، بایستی اول ضلع جسم را به تعادل نسبی برسانیم در غیراینصورت با عدم تعادل جسمی کار کردن روی مقوله جهانبینی کار غیرممکن و دشوار است؛ پس دریافتیم که جسم چهقدر روی ضلع جهانبینی تأثیرگذار است و در صورت خماری چه مشکلاتی برای فرد مصرفکننده بهوجود میآورد و ضلع جهانبینی متعادل با عملکرد خود بسیار تأثیرگذار است که برای آموزش گرفتن افراد و بالا بردن دانایی و یاد گرفتن مسائل جدید مؤثر است. آن موقع دید ما به همه چیز تغییر میکند و همه چیز رنگ و بوی دیگری دارد، تفکرات افراد چهقدر بهتر میشود و دیدشان نسبت به همه چیز خوب میشود. تفکرات همان اتصالات بیسیم هستند و در شرایط خوب یا بد اگر باشیم روی سیستمایکس تأثیرگذار است. اگر بر پایه منفی و بد باشد ما را از سرخوشی و خوشحالی خارج میکند، بالعکس اگر بر پایه مثبت باشد ما را خوشبین، سرخوش و شاداب میکند و هر لحظه و شادابی ما افزون میشود.
تفکرات مثبت و خوشبینی در صورت مستقیم بودن و جهانبینی سالم در کل اعضاء و جوارح، جسم، رنگ پوست و ... اثر میگذارد؛ پس موضوع جهانبینی علاوه بر درمان اعتیاد و بر کل امورات زندگی انسانها تأثیرگذار است و ما در هر شرایطی که هستیم خوب یا بد خوشبخت یا بدبخت حاصل عملکرد خودمان است و این عین عدالت است.
همانطور که استاد امین در سیدی جهانبینی ۱ و ۲ فرمودند: «جهانبینی و علم جهانبینی برای همه انسانها است و کسانی که در درون تاریکی هستند احتیاج مبرم دارند تا از تاریکیها بیرون بیایند». کسانی که قسمت سختتر را صبر میکنند و آموزش میگیرند به قسمت لذتبخش هم میرسند. مثل: فرد مصرفکننده شیشه و هروئین سختیهای سفر را با جان و دل میپذیرند. در آخر به رهایی و حالخوش میرسند. به امید کاربردی کردن آموزشهای کنگره و بالا بردن سطح جهانبینی خود نسبت به خود، درونم، زندگی، خانواده، جامعه و کل هستی هستیم.
از آقای مهندس برای فراهم کردن این بستر بسیار مفید، آموزنده و سرتاسر آرامش سپاسگزارم، همچنین از راهنمای صبور و مهربانم همسفر مژگان تشکر فراوان میکنم.
منابع: جزوه جهانبینی ۱ و ۲، سایت کنگره۶۰
نویسنده: همسفر فرشته رهجوی راهنما همسفر مژگان (لژیون دهم)
رابطخبری: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر مژگان (لژیون دهم)
ویرایش: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون پانزدهم)
عکاسخبری: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر مهشید (لژیون چهاردهم)
ویراستاری و ارسال: همسفر مهناز رهجوی راهنما همسفر عفت (لژیون چهارم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی هاتف
- تعداد بازدید از این مطلب :
104