English Version
This Site Is Available In English

جهان‌بینی ابزاری برای درمان در کنگره است

 جهان‌بینی ابزاری برای درمان در کنگره است

جهت اذن ورود به کنگره۶۰ و خدمت در این مکان مقدس خداوند را شاکر هستم.
نوشتن در مورد جهان‌بینی بدون کمک منابع کنگره ۶۰ و جزوه جهان‌بینی استاد امین دژاکام امکان پذیر نیست. این جزوه حاصل کاوش استاد جهان‌بینی کنگره۶۰ برمبنای راهنمایی‌های اساتید کتاب عبور از منطقه۶۰ درجه زیر صفر و نگهبان کنگره‌۶۰ به همراه تجربیات شخصی نویسنده، ناشی از سال‌ها درگیری با نیروهای بازدارنده، پیرامون انسان و کائنات تحت عنوان جهان‌بینی برای آموزش مسافران و همسفران کنگره۶۰ است.

جهان‌بینی به ما کمک می‌کند تا به درک بهتری از زندگی، روابط انسانی و چالش‌هایمان برسیم. این مقاله به بررسی جهان‌بینی کاربردی کنگره۶۰ و تأثیر آن بر زندگی افراد می‌پردازد. در جزوه استادامین به تعریف جهان‌بینی این طور پرداخته شده است: «جهان‌بینی به معنای نگرش کلی و برداشت فرد از جهان، زندگی و موجودات زنده است. این نگرش‌ها تحت تأثیر فرهنگ، تجربیات شخصی و آموزش‌های فرد قرار می‌گیرد.» در کنگره۶۰، جهان‌بینی به عنوان ابزاری برای درمان و بهبود کیفیت زندگی افراد به شمار می‌آید.

جهان‌بینی در کنگره۶۰، جهان‌بینی بر اساس اصول و مبانی خاصی مانند: احترام به انسانها، تفکر مثبت و پذیرش مسئولیت برای زندگی خود بنا شده است. روش‌هایی که در کنگره استفاده می‌شود، شامل: تفکر تعمیق‌ یافته، برقراری یک دیدگاه عمیق‌تر نسبت به چالش‌های زندگی و پذیرش آنها به عنوان بخشی از مسیر رشد فردی است.
توجه به حال: تاکید بر زندگی در لحظه و استفاده از تجربیات حال، برای رشد شخصی و درمان اعتیاد است.
خودآگاهی: شناخت احساسات، افکار و رفتارهای خود و تلاش برای بهبود یافتن است. جهان‌بینی کاربردی در کنگره‌۶۰ بر روی سلامت روان و بهبود کیفیت زندگی افراد تأثیر زیادی دارد. افرادی که از این جهان‌بینی بهره‌مند می‌شوند، معمولاً می‌توانند با این موارد غلبه کنند،
مدیریت استرس: با یادگیری تکنیک‌های مدیریت استرس، توانایی بهتری در رویارویی با چالش‌های زندگی پیدا کنند.
ارتباطات بهتر: با بهبود خودآگاهی و درک دیگران، توانایی برقراری ارتباطات مثبت و مؤثر را افزایش دهند.
رشد شخصی: با پذیرفتن مسئولیت زندگی خود و تلاش برای بهبود آن، به آرامش بیشتری دست یابند.

عملکرد انسان در موقعیت‌های مختلف با توجه به میزان شناخت از خویشتن، متفاوت است. یکی از راه‌های بهبود عملکرد و افزایش شناخت خویشتن، کشف ترکیب و توازن در مثلث دانایی است. عناصر کلیدی این مثلث در کنار هم قرار گرفته و سبب توسعه و رشد فرد در جهت ارزش‌ها خواهد شد. تجربه، منابعی همچون اشتباهات و موفقیتها را دارد که تحلیل و آموزش درست از آن‌ها در فرآیند رشد، تاثیر چشمگیری دارد. تفکر در فرآیند‌های شناختی و نحوه تحلیل ذهن نسبت به مسائل نقش به سزایی دارد. آموزش مداوم و یادگیری مستمر از اصول پایه کنگره۶۰ می‌باشد. این بُعد شامل، سعی بر افزایش دانش از منابع مختلف و تجربیات خود فرد و اطرافیان می‌باشد.

مثلث درمان؛ ارتباطی تنگاتنگ بین روان، جسم و جهان‌بینی دارد، آگاه هستیم که سلامت روان به طور مستقیم تحت تاثیر وضعیت جسمانی فرد قرار دارد؛ حتی نوع نگرش فرد به جهان تاثیر به سزایی در عملکرد ذهن و جسم فرد دارد، شخصی که مدام نگرش منفی به تمام رویدادها از جمله اتفاقات طبیعی دارد، توانایی رهایی از بند ضدارزش‌ها و قرار گرفتن در مسیر ارزش‌ها از او سلب می‌شود. هر ضلع دچار اختلال شود، سلامت کلی فرد تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. بهترین عملکرد در روند زندگی، تقویت مثلث درمان از طریق ورزش روتین، تغذیه سالم و تمرکز بر روی ارزش‌ها است.

یکی از موانع‌های ما در مسیر دانایی، مثلث‌جهالت است. شناسایی و مدیریت مثلث جهالت با کمک گرفتن از مثلث دانایی و درمان بسیار ساده خواهد شد. با پیدایش نقاط ضعف و قوت و پذیرش آن‌ها به همراه کنترل خشم و ترس به همراه امیدواری نسبت به آینده و صبر در تمامی موقعیت‌ها می‌توان بر مثلث جهالت غلبه کرد، با به کارگیری این مفاهیم به سادگی می‌توانیم به دگرگونی مثبت در زندگی و رشد شخصی دست پیدا کنیم و بر چالش‌های مختلف زندگی غلبه کنیم.

پس از رسیدن به زندگی سالم و رشد شخصی می‌توانیم اطرافیان را هم به این مسیر دعوت و آن‌ها را برای بهبود شرایط خود تشویق کنیم. در این جزوه برای شناخت صور پنهان، از مصالح جهان‌بینی استفاده شده است که برای ما ساده‌تر و قابل فهم‌تر شود، برای مثال برای نفس مدل شهر وجودی استفاده شده، مراحل نفس تعریف و ساده شده، مدل قلعه عقل که با چه ظرافت و هنرمندی به آن پرداخته شده است. مثلث دانایی و مراتب دانایی و غیره است.

استاد امین تمام مسائل و مطالب مربوط به جهان‌بینی را خیلی ساده و کاربردی در این جزوه مطرح کردند، قوانین بازی را متذکر شدند، نقش حس در توقف فرآیند دانایی را باز کردند و آموختند که با استفاده از مثلث دانایی و رشد و ارتقاء در آن به دانایی موثر نزدیک شویم تا بتوانیم در دو راهی‌های زندگی بهترین تشخیص را داشته باشیم. برای درک تفاوت بین حس و انرژی، مثال استخر آب را هم مطرح کردند، طوری که یاد گرفتیم دانایی نمایانگر شکل و ابعاد استخر درونی ما است؛ یعنی ظرفیت استخر به میزان دانایی ما بستگی دارد.

در مورد چاکراها هم آموزش دادند، چاکراها به عنوان مراکز انرژی در بدن انسان شناخته می‌شوند و هر یک از آن‌ها با جنبه‌های خاصی از زندگی و وجود ما مرتبط است. در جهان، هر چیز دیگری را جذب می‌کند، این اصل در چاکراها نیز صادق است؛ به عنوان مثال، اگر چاکرای قلب ما متعادل باشد، می‌توانیم عشق و همدلی بیشتری جذب کنیم. همچنین؛ اگر چاکرای خورشیدی قوی باشد، قادر خواهیم بود قدرت و تأثیرگذاری بالاتری داشته باشیم.

به این ترتیب، چاکراها و انرژی بدن به صورت متقابل بر روی یکدیگر تأثیر می‌گذارند و باعث می‌شوند که توانایی‌ها  افزایش یابد و در نتیجه ظرفیت ما برای رشد و توسعه را بهبود ببخشند. آسیب دیدگی چاکرا باعث اختلال در ادراک و احساس فرد می‌شود که به آن اختلال شعور گفته می‌شود، فوران انرژی باعث بروز توانایی‌های عجیب و بی‌نظیر می‌شود که احساس ناشی از آن خوشایند است؛ در حالی‌که دوام چندانی ندارد و در آخر نتیجه‌ اش، تخریب ساختار و چاکرا را به همراه دارد.

مرگ را هم ناشی از تهی شدن میدان انرژی اطراف ما یا همان هاله تابان تعریف کردند و یادآور شدند که برای رسیدن به یادگیری و درک بهتر مسائل جزوه با تکرار میسر خواهد شد، تکرار و تمرین این جزوه از طریق شناخت و به کارگیری این مفاهیم، همه افراد را برای رسیدن به رشد شخصی و اجتماعی و درست و سالم زندگی کردن کمک خواهد کرد. با ترکیب و توازن مثلث‌های موجود در این جزوه می‌توان به رشد و بهبود کیفیت زندگی دست یافت و به یک انسان موفق و مثبت‌نگر تبدیل شد.

امیدوارم با کاربردی کردن آموزش‌های این جزوه قدردان زحمات استاد امین باشیم.

 

منبع: سایت کنگره۶۰
نویسنده: راهنما همسفر مریم (لژیون هفتم)
رابط خبری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون هفتم)
عکاس: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر ثریا (لژیون نهم)
ویراستاری: همسفر‌ زهرا نگهبان‌ سایت
ارسال: همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر رضوانه (لژیون سوم)
همسفران نمایندگی امین قم

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .