مثلث درمان اعتیاد در کنگره۶۰ جسم، روان و جهانبینی است که در این مقاله به بررسی مفهوم جهانبینی و دلایل نیاز آن در درمان اعتیاد میپردازیم.
جهانبینی یعنی آنچه که ما نسبت به کل هستی برداشت، ادراک و دریافت میکنیم که به دو بخش جهانبینی درون و بیرون تقسیم میشود. در جهانبینی۱ با مفهوم مثلث دانایی و مثلث جهالت آشنا شدیم و در جهانبینی۲ با قوانین بازی، قوانین حاکم بر ذرات نفس، ساختارها و... آشنا میشویم.
در گذشته بارها کلمه جهانبینی را شنیده بودم؛ ولی برای من بسیار گنگ و نامفهوم بود. استاد امین دژاکام در سیدی پایه فرمودند که آموزش زمانی اتفاق میافتد که مفاهیم از پایه با زبانی ساده بازگو شود که برای همگان قابل درک باشد. همینطور در جزوه جهانبینی با استفاده از روش مدلسازی و تصاویرذهنی، درک مفاهیم را برای ما آسانتر کردند. با استفاده از الگوی شهر وجودی و قلعه عقل با سربازان دانایی، نیروهای مخرب، نفس و حاکم بزرگ که عقل است، آشنا شدیم.
آموختیم که ساختارها چه مثبت و چه منفی بهصورت شبکهای عمل میکنند و برای حفظ بقا، رشد و توسعه خود تلاش میکنند. جهانبینی متعلق به همه انسانها است؛ ولی برای کسانی که در تاریکی هستند بهصورت یک نیاز مبرم است و مانند طنابی که انسان را از عمق تاریکی خارج میکند.
اگر من مفهوم دانایی که شامل تجربه، آموزش و تفکر است و دانایی موثر که قدرت عمل کردن به دانستهها هستند. در مقابل با مفهوم جهالت که شامل ترس، منیت و ناامیدی است، آشنا باشم متوجه خواهم شد، همانطور که دانایی باعث حل مشکلات ما میشود در پشت پرده نیروهای منفی همه تلاش خود را خواهند کرد تا انسان را از مسیر دانایی دور کنند. با شناخت این نیروها که گاهی نقش بازدارندگی و گاهی نقش مخرب دارند میتوانیم آنها را به نیروهای مکمل تبدیل کنیم و با سرعت بیشتری در مسیر درست حرکت کنیم.
در نتیجه نیروهای بازدارنده براساس تکامل ما نقش خود را بازی میکنند و اولین کاری که انجام میدهند حسهای انسان را آلوده میکنند و آنها این کار را به بهترین شکل ممکن انجام میدهند، حس آلوده عقل را گمراه خواهد کرد چرا که حس اولین نیروی به کار اندازی قوه عقل است. اگر انسان آگاه باشد میتواند با شناخت و پالایش حسهای خود را از تاریکی نجات دهد.
آموختن و یاد گرفتن، پایههای تصفیه و پالایش هستند و ما در کنگره۶۰ با آموختن میتوانیم ذرهذره تغییرات را در خود ایجاد کنیم. درواقع جهانبینی علم درست زندگی کردن است. با آموزشها یاد گرفتیم در زمان حال زندگی کنیم، از گذشته درس بگیریم و برای آینده برنامهریزی کنیم، چرا که زندگی در گذشته موجب ناامیدی و زندگی در آینده ایجاد ترس میکند که هر کدام از اضلاع مثلث جهالت درنهایت از ابزارهای نیروهای منفی است.
آموختیم که صبر با تلاش و گذرزمان مفهوم پیدا میکند. همهچیز در حال تغییراند و تنها چیزی که ثابت است بیثباتی است. زندگی ادامه دارد و مرگ فقط انتقال است که همین نوع نگرش پاسخ بسیاری از سوالات در ذهن ما خواهد بود. هرچه بیشتر بیاموزیم ظرف وجودی ما بزرگتر شده و در نهایت بر دانایی ما افزوده خواهد شد.
اعتیاد کاملترین نوع تاریکی است که فرد را درگیر بندهای بسیاری میکند و برای رهایی از این بندها جسم و روان با داروی OT و روش DST به تعادل میرسند. با آموزش و تغییر در نوع نگرش، جهانبینی صورت میپذیرد و این مهم در کنگره۶۰ با آموزشهای آقای مهندس حسین دژاکام و استاد امین دژاکام در قالب سیدیها و کتابها در اختیار افراد قرار میگیرد. امیدوار هستم با اجرایی کردن این آموزشها به صلح و آرامش برسیم و در مسیر رشد خود قدم برداریم.
منابع: جزوه جهانبینی ۱و۲، سیدی جهانبینی ۱و ۲
نویسنده: راهنما همسفر ندا (لژیون چهاردهم)
تایپ: رابط خبری همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر ندا (لژیون چهاردهم)
ویرایش: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر سونا (لژیون شانزدهم) دبیر سایت
ارسال: همسفر زهره رهجوی راهنما همسفر نازنین (لژیون ششم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی کاسپین قزوین
- تعداد بازدید از این مطلب :
243