English Version
This Site Is Available In English

آرامش حاصل تفکر صحیح

آرامش حاصل تفکر صحیح

مقاله همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون یکم) در مورد «وادی دوم و تأثیر آن بر روی من»:

آقای مهندس در وادی دوم فرمودند: همان‌طور که در فرهنگ ما گفته شده است عطار هفت وادی دارد یا جامی بزرگ هشت مرحله دا‌رد و یا معتادان گمنام ۱۲ قدم دارند، این‌ چهارده وادی هم به صورت عام برای همه قابل استفاده است و این‌طور نیست که تنها برای گروه خاص و یا قشر خاصی باشد. وادی دوم به ما می‌گوید «هیچ مخلوقی جهت بیهودگی ،قدم به حیات نمی‌‌نهد. هیچ کدام از ما به هیچ نیستیم، حتی اگر خود به هیچ فکر کنیم.» هر کس به این دنیا قدم می‌گذارد، هیچ کدام بیهوده و تصادفی نبوه است؛ در حالی‌که بعضی‌ها می‌گویند که ما هیچی نیستیم و هیچ ارزشی نداریم. نه این‌طور نیست؛ ما انسان‌ها اکثراً خودمان را گم کرده‌ایم، تنها چیزی که رعایت نمی‌کنیم وجود خودمان است.

برای یافتن خود راه بسیار مهمی در پیش داریم؛ باید فکر کنیم و در انجام آن کوشش کنیم؛ چون کافیست که ما خودمان را پیدا کنیم. همه ما گمگشتگان هستیم. انسان موقعی که پا به هستی گذاشت، نیروی مافوق؛ یعنی خداوند و یا قدرت هستی او را به یک دو راهی هدایت کرد و این د‌و راهی، تاریکی‌ها و دیگری روشنایی‌هاست. زمانی کوشش ما به نتیجه می‌رسد که در توانایی‌های ما خلل حاصل نگردد. در وادی اول، تفکر را مطرح کردیم؛ اولین قدم انسان برای رسیدن به صلح و آرامش و درست انجام‌دادن کارهای خود، تفکر است؛ باید قبل از انجام هر کاری ابتدا تفکر و اندیشه کند؛ حتی اگر می‌خواهد غیبت کند باید اندیشه کند که این غیبت را انجام بدهم یا ندهم.

ما در اثر تفکر غلط و یا حرکت در مسیر ضد‌ارزش‌ها برای خود مشکلاتی را به وجود آورده‌ایم. نکته‌ای که فوق‌العاده مهم است، این است که تفکرات غلط و یا حرکت در مسیر ضد‌ارزش‌ها قطعاً می‌تواند روی ساختار جسم تخریب‌های فراوانی را ایجاد نماید و خود را به صورت اقسام بیماری‌های جسمی و روحی و روانی نشان دهد و باعث می‌شود که ما اعتماد‌به‌نفس خود را از دست بدهیم و نا‌اُمید شویم و در تاریکی بمانیم، همین‌طور دست از تلاش برمی‌داریم و دیگر تلاشی برای سلامتی خود انجام نمی‌دهیم؛ ولی اگر به تمامی هستی نگاه کنیم، خواهیم دید امکان ندارد چیزی را پیدا کنیم که به جهت بیهودگی پا به هستی گذاشته باشد و اگر انسان بخواهد از تاریکی‌ها بیرون بیاید باید از گذرگاه سختی عبور کند و اگر توانست از این گذرگاه‌ها خارج شود آن‌وقت انسانی کار‌آزموده و رها خواهد شد.

اگر انسان بخواهد مورد حمایت و رحمت خداوند قرار گیرد باید از ضد‌ارزش‌ها دوری کند؛ مثل دروغ‌گفتن، غیبت‌کردن، در کار دیگران تجسس‌کردن، بدگویی‌کردن دیگران و بدخواهی دیگران و... که همین‌ موارد باعث می‌شود از خدای مطلق دور شویم. انسان باید در مسیر صراط مستقیم حرکت کند. ما در جهان هستی تنها و بدون پشتیبان نیستیم و نیروی عظیم و شگفت‌انگیزی به نام قدرت مطلق الله وجود دارد که می‌تواند یاری‌رسان ما باشد. انسان تنها جسم نیست، بلکه دارای نفس هم هست. حالا می‌گوییم روح، هم در خارج از ما و هم در درون ما وجود دارد و مخالفش هم صادق است؛ یعنی هم در درون  ما نیست و هم خارج نیست؛ چرا اینطور می‌گوییم؟ چون جنسش فرق می‌کند، جنس بقیه ساختارهای انسان از ماده نیست.

منابع: کتاب عشق (چهارده وادی)، سی‌دی وادی دوم

نویسنده: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون یکم)

ویرایش: همسفر عصمت رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون یکم)
ارسال: نگهبان سایت همسفر فهیمه
همسفران نمایندگی بیهقی سبزوار

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .