جلسه چهارم از دوره سیوپنجم کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران عمان سامانی شهرکرد با دستور جلسه «وادی یازدهم (چشمههای جوشان و رودهای خروشان همه به بحر و اقیانوس میرسند) و تأثیر آن روی من» به استادی راهنما همسفر هاجر، نگهبانی همسفر معصومه و دبیری همسفر سمانه در روز دوشنبه سیزدهم آذرماه ۱۴۰۲ ساعت 15:00 آغاز به کار کرد.
خلاصه سخنان استاد:
الحمدالله که خدمتگزاری شما امروز نصیب من شد؛ از خانم معصومه عزیز نگهبان جلسه و خانم شیرین راهنمای بزرگوارم سپاسگزارم که این فرصت را در اختیار بنده گذاشتند تا بتوانم اینجا باشم، خدمت کنم و آموزش بگیرم.
ما در کنگره، ١۴ وادی داریم؛ امروز دستور جلسه ما وادی یازدهم است و در مورد آن صحبت میکنیم. قبل از اینکه در مورد دستور جلسه بگویم، به این نکته اشارهکنم که وادیها حکم ابزاری را دارند برای رسیدن به تعادل؛ مخصوصاً تعادل در بخش جهانبینی. به قول خانم مرجان عزیز شاید الآن تازهواردی در جمع ما باشد؛ توضیح کوتاهی میدهم و بسنده میکنم به این نکته که آموختن این وادیها و عمل کردن به تکتک آنها، ابزاری هستند که من به هدفم نزدیک و نزدیکتر بشوم.
همه اینها از قوانین گرفتهشدهاند. در وادی یازدهم به این اشارهشده است که من با اجرای قوانین شرایطی را برای خودم به وجود میآورم تا بتوانم در شرایط بهتر به زندگی خودم ادامه بدهم. این بسیار مهم است و جای تعمق و تفکر دارد؛ خداوند چقدر به ما لطف کرده است که ما را در چنین جایی قرار داده است! دری را برای ما بازکرده تا این قوانین، توسط افرادی بهخوبی و سادگی برای ما توضیح داده بشوند تا بتوانیم آموزش بگیریم. راهنمایان و این منابع به هرکسی داده نمیشوند؛ ما یا باید بر اساس تلاش خود از این استادان و منابع استفاده کنیم یا اینکه بهراحتی از کنار آنها رد بشویم و اگر ساده رد بشویم، یک انسان بازنده و نادان هستیم.
وادی یازدهم نکات ارزشمندی دارد، اولین نکتهای که برای خودم خیلی مهم بود؛ این است که منِ همسفر بدانم که آنتیایکس من چیست؟ همه میدانیم که آنتیايکس، چیزی است که روی سیستم بدن من تأثیر میگذارد و حال من را خراب میکند.
نکته دوم اشاره میکند به جادوی هفترنگ که همان خمر است؛ آقای مهندس اشاره میکنند که خمرها چه هستند. یکی از این خمرها، اندیشه و افکار منفی، مخرب و مسموم هستند. من باید بدانم افکار منفی و اندیشه منفی چهکاری با من و دنیای درون من میکند.
در سیدی «دنیای درون»، آقای مهندس بهخوبی این موضوع را برای ما باز میکنند و من متوجه میشوم اگر افکار منفی داشته باشم، چه اتفاقی در دنیای درونم میافتد. دنیای درون خیلی دنیای بزرگی است، اگر من اجازه دهم اهریمن و تاریکیها وارد دنیای درون من شوند، برای مدتی من میزبان این تاریکیها و افکار منفی هستم، ولی وقتی مدتی گذشت میبینم که آن اهریمن، تاریکی و افکار منفی در دنیای درون من صاحبخانه شدهاند؛ حال من باید چهکاری بکنم؟
اول صحبتهای خودم گفتم ما یک سری منابع و استادانی در کنگره داریم که اگر من توانستم از اینها استفاده بکنم، میتوانم دنیای درون خودم را از خرابی که در آن قرار دارد به درونی آباد تبدیل کنم. وقتیکه دنیای درون من آباد شد، من آرامش و حال خوب پیدا میکنم و حالِ خوب من، حال خوب یک زندگی است. روی این جمله خیلی فکر کنیم که حال خوب یک همسفر، حال خوب یک زندگی است.
مسئله دیگری که باعث میشود افکار منفی روی من تأثیر بگذارد، تغییر حس است که آقای مهندس این موضوع را بهخوبی در سیدی «تغییر حس» برای ما بیان کردند که اگر شما افکار منفی داشته باشید؛ میدانید چه اتفاقی برای حس شما میافتد، میدانید چقدر حسهایتان به جهت منفی تغییر میکند و اگر حس من تغییر کند، چه اتفاقی برای من میافتد؟ عقل من نمیتواند درست تصمیم بگیرد و ما این را یاد گرفتیم که اولین نیروی بهکارگیری قوه عقل، حس است. اگر حس من خراب شود؛ عقل هم نمیتواند درست تصمیم بگیرد.
نکته مهم بعدی این بود که یکی دیگر از حربهها و حقههای نیروهای اهریمن و تاریکی، الهام و القائات منفی است. در قسمتی از وادی یازدهم میگوید: «اهریمن، یاران خودش را جمع میکند و میگوید انسان به خاطر ویژگی اختیاری که خداوند به او داده است از من برتر است؛ من کاری میکنم که او را از مسیرش منحرف کنم» و اهریمن، از طریق الهام و القائات منفی تأثیر خود را گذاشت.
الهام و القائات، مادیات هستند. وقتی میگوییم مادیات، تمام فکر ما بهطرف پول، سکه، طلا و خانه میرود که اینها درست است، ولی مادیات میتواند برتریطلبی، کبر، مقام و جایگاه هم باشد؛ مثل اینکه من به خاطر منافع خودم منافع دیگران را زیر پا له کنم، پس لازم است حواسمان به اهداف، حربهها و حقههای اهریمن باشد.
تیتر وادی میگوید: «چشمههای جوشان و رودهای خروشان، همه به بحر و اقیانوس میرسند.» همه ما میدانیم آقای مهندس در سخنان خود از طبیعت الگو میگیرند. در وادی یازدهم هم آمده است که اگر میخواهی چشمه جوشان بشوی، اگر میخواهی رود خروشان باشی؛ باید مثل چشمههای جوشان در طبیعت باشی.
چشمه جوشان چگونه در طبیعت توانسته جوشان باشد؟ برای چشمه جوشان بودن، دو ویژگی منابع آبی ذخیرهشده و اختلاف ارتفاع باید وجود داشته باشد؛ یعنی باید منابع اصلی، بالاتر از خود چشمه باشد. من انسان هم اگر بخواهم چشمه جوشان باشم باید منابع اطلاعاتی کافی را در مسیر دانایی، کسب کرده باشم. خدا را شکر خداوند به همه ما این لطف را کرده است و این منابع را در اختیار ما گذاشته است. منابع اطلاعاتی کنگره بهروز هستند و هیچ جای دنیا این منابع اطلاعاتی و علمی که کنگره دارد را ندارند. اختلاف ارتفاع چگونه به وجود میآید و چگونه میتوانم کسب انرژی کنم؟ در کنگره با خدمتهای داوطلبانه، تغییر جایگاه و مقام، میتوانم کسب انرژی کنم؛ وقتی این انرژی ادامهدار باشد و از منابع بهدرستی استفاده کنم، میتوانم رود خروشان باشم.
رود خروشان چه خاصیتی و ویژگی دارد؟ اینکه هیچ مانعی، نمیتواند جلوی رود خروشان را بگیرد؛ نه آبشار، نه دره و نه سنگها؛ هیچچیزی نمیتواند جلوی رود خروشان را بگیرد. برای منِ انسان هم همینطور است؛ اگر بتوانم انرژی را بهسرعت کسب کنم، میتوانم مثل رود خروشان باشم.
.jpg)
مرزبانان کشیک: همسفر الهه و مسافر احسان
تایپ: همسفر زهرا و همسفر فاطمه رهجویان راهنما همسفر شیرین (لژیون پنجم)
عکس: مرزبان خبری، همسفر الهه
ویراستار و ارسال: همسفر طاهره رهجوی راهنما همسفر آسیه (لژیون یکم)
همسفران نمایندگی عمان سامانی
- تعداد بازدید از این مطلب :
2243