English Version
English

رود خروشانی به نام سایت کنگره ۶۰

رود خروشانی به نام سایت کنگره ۶۰

سیزدهمین جلسه از دوره یازدهم سری کارگاه‌های آموزشی خصوصی کنگره ۶۰ ویژه همسفران نمایندگی گنجعلی‌خان کرمان به نگهبانی همسفر محدثه، دبیری همسفر پونام و استادی همسفر فهیمه با دستور جلسهٔ «از سایت و فضای مجازی کنگره ۶۰ چگونه استفاده می‌کنم؟ مقاله‌نویسی» در روز دوشنبه 27 شهریورماه ۱۴۰۲ رأس ساعت ۱۵ آغاز به کارکرد.

خلاصه سخنان استاد:
هفته سایت را نه‌تنها به تمامی خدمتگزاران کنگره ۶۰، بلکه باید به تمامی رهجویان کنگره که چنین گنجینه‌ای را در اختیار دارند تبریک گفت.
سایت کنگره ۶۰ در سال ۱۳۸۲ فعالیت رسمی خود را آغاز کرد و هدفش معرفی دانش کنگره و مطالب و مقالات آموزشی و رساندن پیام رهایی به همگان بود و البته هست و اندک‌اندک شعبه‌های بیشتری به این رود خروشان پیوستند.
مشخصاً برای سایت گنجعلی‌خان که از روزهای آغازین فعالیت همسفران در این شعبه، این بخش نیز کار خود را آغاز کرد همواره تلاش و همت همسفران بزرگواری مانند خانم سحر، خانم مهری و خانم شیما به‌عنوان مسئولین سایت در دوره‌های پیشین و نیز خانم شکوفه و خانم نرگس به‌عنوان مرزبانان خبری دوره‌های قبل بدرقه راه درخشان سایت بوده است. در حال حاضر نیز خانم مریم و خانم سلیمه مرزبانان خبری شعبه و پارک در کنار خانم نجمه به‌عنوان دبیر سایت و نیز تمام رابطین خبر، تایپیست‌ها و مسئول مصاحبه این مسئولیت را بر عهده دارند، از همه این عزیزان سپاسگزارم.
در آغاز به کار سایت گروه خانواده نمایندگی گنجعلی‌خان با سایت مسافران مشترک بودیم و پس از مدتی اجازه داده شد تا به طور اختصاصی فعالیت کنیم، یادم می‌آید که به دنبال پیامی بودم که این خبر را اعلام کنم که به پیام وادی سیزدهم رسیدم؛ از قلم است که گام‌های بلندش در سراسر گیتی روان و جاری است گویی جویبارها به هم می‌پیوندند تا رود یا رودهای خروشان را تشکیل دهند و آن محتوا را به همه انسان‌ها برسانند. این پیام رسالت سایت کنگره ۶۰ را به معنای واقعی برای منِ رهجو بازگو می‌کند چرا که مسیر نهایی این رودها هم بحر و اقیانوس است.
آقای مهندس می‌گویند سایت کنگره بزرگ‌ترین شعبه کنگره ۶۰ است، و من فکر می‌کنم سایت کنگره مانند قالی حضرت سلیمان است و قابلیت این را دارد به همه‌جا پرواز کند. راستش این من هستم که نیاز دارم که در این بزرگ‌ترین شعبه خدمت کنم حالا با نوشتن یا بازدید از سایت و از همه مهم‌تر با آگاهی از این‌که چه ابزار قوی و پیشرفته‌ای در دست دارم.

خانم شانی می‌گویند؛ وقتی خوب خدمت می‌کنی که بدانی برای چه آن خدمت را انجام می‌دهی. همه ما در مورد دهکده جهانی شنیده‌ایم و حالا ما رهجویان کنگره ۶۰ یک دهکده جهانی کنگره‌ای داریم و یکی از بسترهایی است که می‌توانیم با بهره‌بردن و خدمت در آن حال خودمان را خوب کنیم و از همه مهم‌تر این حال خوب را تکثیر کنیم، به قول خانم سحر شاید دلنوشته یا مقاله‌ای که من در سایت قرار می‌دهم روزیِ یک آدمی باشد، آن امیدی که من از آن نوشتم و از بهبود حال و زندگی‌ام گفتم شاید دنیای یک شخص را عوض کند و اصلاً این‌طوری نیست که فقط به یک سفر اولی یا یک تازه‌وارد این امید تزریق شود، من سفر دومی هم بسیاری وقت‌ها  با خواندن‌ نوشته‌های شما در زمان ارسال آن اشک می‌ریزم  و حقیقتاً امیدوار می‌شوم.
از اهمیت نوشتن فقط یک مثال می‌زنم؛ بزرگ‌ترین شاهکار ادبی زبان فارسی «شاهنامه فردوسی» است چرا؟ زیرا سبب شد زبان فارسی زنده بماند و در لیست زبان‌های مرده دنیا جایی نداشته باشد. احتمالاً شنیده‌اید که ما  ایرانیان به مدت دو قرن اجازه صحبت به این زبان را نداشتیم و تصور کنید که اگر حکیم فردوسی آن اشعار زیبا را در قالب یک اثر مکتوب نمی‌سرود چه می‌شد؟ قطعاً ما بخش زیادی از فرهنگ پیشینیان خود را از دست می‌دادیم و حالا نکته اینجاست که دانش کنگره محدود به یک جغرافیا، زبان و فرهنگ خاص نیست و به‌شدت پتانسیل جهانی‌شدن دارد و چقدر خوب است که من بتوانم در این زمینه خدمت کنم البته همیشه خدمت در سایت این نیست که مطلبی برای سایت بفرستم، بلکه بازدید از مطالب و خواندن آن‌ها نیز یک نوع خدمت است؛ زیرا هر چه بازدید از سایت بالاتر می‌رود کنگره ۶۰ و پیام رهایی بهتر و دقیق‌تر معرفی می‌شود.
حُسنت به‌اتفاق ملاحت جهان گرفت  آری به‌اتفاق جهان می‌توان گرفت
به اذعان بسیاری از کسانی که در سایت خدمت می‌کنند توانایی‌ و مهارت آن‌ها در بخش‌های گوناگون گسترش می‌یابد. شخصاً از بودن در فضای مجازی کنگره ۶۰ یاد گرفتم که در فضای مجازی غیر کنگره‌ای چگونه باید رفتار کنم. یکی از معضلات فضای مجازی در بیرون از کنگره این است که مخاطبین، حرمت‌ها را رعایت نمی‌کنند، آقای مهندس می‌گویند؛ فضای مجازی اسمش مجازی است؛ ولی از هر حقیقی حقیقی‌تر است، چرا؟ برای این‌که قید و بندی وجود ندارد؛ ولی من یاد گرفتم در بیرون از کنگره هم این حرمت را حفظ بکنم و این خیلی به من کمک کرد که نگاهم تغییر کند و تلاش دیگران را نیز ببینم.
سخن آخرم در مورد مقاله است؛ چرا می‌گویند مقاله؟ زیرا در مجامع علمی و دانشگاهی مقاله اعتبار علمی بسیار بالایی دارد و کنگره نیز نتیجه انجام تحقیقات علمی خود را در قالب مقاله به دانشگاه‌های معتبر دنیا معرفی می‌کند حالا ممکن است برای بعضی‌ها نوشتن مقاله سخت باشد، درحالی‌که این‌طور نیست و برای شروع مقاله‌نویسی فقط لازم است در ارتباط با موضوع مشخصی به گردآوری مطلب از منابع کنگره ۶۰ بپردازم و آن‌ها را در کنار یکدیگر قرار بدهم.
به طور مثال من همین‌طور که دارم سی‌دی وادی پنجم را می‌نویسم متوجه می‌شوم که آقای مهندس در این وادی درباره پس‌انداز صحبت کرده‌اند، بعد به من یادآوری می‌شود که در سی‌دی کاغذ پوسیده درباره هدف‌گذاری و یا در سی‌دی دیگری از ایمان سخن گفته یا جایی در یک مصاحبه‌ای از دیده‌بانان درباره این مقوله صحبت شده، سی‌دی خدمت استاد امین برایم یادآوری می‌شود و... همه این‌ها را اگر درست در کنار یکدیگر قرار دهم و منابع را هم در آخر اضافه کنم دیگر مقاله من آماده است. در بسیاری از بخش‌ها، سایت نمایندگی گنجعلی‌خان بسیار خوب عمل کرده‌ که بسیار جای قدردانی دارد فقط لازم است در بخش مقاله نیز قدم‌های خود را قوی‌تر برداریم.
لطفاً به همراه آقای مهندس، خانم شانی ایجنت اینستاگرام، خانم زری اسیستانت سایت همسفران، خانم اعظم دستیار ایشان، خانم الهه و خانم مرجان مسئولین سایت انگلیسی را نیز به شایستگی تشویق کنید.
و در ادامه در روز دوشنبه مورخ ۱۴۰۲/۰۶/۲۷ تجلیل از اعضای سایت همسفران «نمایندگی گنجعلی‌خان» انجام گردید؛

عکاس: همسفر مریم (مرزبانی خبری)
تایپ: همسفر عفت، راهنما همسفر شکوفه (لژیون یکم)
ارسال: راهنما همسفر نجمه (لژیون سوم)
همسفران نمایندگی گنجعلی‌خان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .