English Version
This Site Is Available In English

گسترش صفات

گسترش صفات

دوازدهمین جلسه از دوره سی‌وششم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰، نمایندگی وحید به استادی راهنمای تازه‌واردین همسفر لیلا، نگهبانی همسفر راحله و دبیری همسفر خدیجه با دستور جلسه «وادی دهم: صفت گذشته در انسان، صادق نیست؛ چون جاری است.» روز سه‌شنبه 11 آذرماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

از نگهبان لژیون سردار خانم سمیه عزیز، ایجنت محترم خانم مریم و گروه مرزبانی سپاسگزارم که این فرصت را در اختیار بنده قرار دادند تا خدمت کنم و آموزش بگیرم. دستور جلسه‌ امروز، همان‌طور که از روز شنبه مشخص شده است، «صفت گذشته در انسان، صادق نیست؛ جاری است». شاید این موضوع برای برخی از ما قدری تکراری به نظر برسد؛ اما همان‌طور که جناب مهندس همواره تأکید فرموده‌اند، در تکرارهاست که ما مطالب بسیاری را می‌آموزیم و درک عمیق‌تری پیدا می‌کنیم. انسان به‌ واسطه‌ اختیاری که از جانب خداوند به او داده شده و این اختیار نیز محترم شمرده شده است، در مسیر زندگی بر سر دو راهی قرار می‌گیرد: مسیر فسق و فجور و مسیر تقوا.

انسان موجودی است دارای صفات گوناگون و همین اختیار سبب می‌شود بتواند صفات خود را سامان دهد؛ صفت‌های نیک در خود پرورش دهد یا برعکس، دچار صفات ناپسند گردد. اما نکته‌ مهم این است که انسان موجودی جاری و پویاست؛ بنابراین قادر است صفات بد را تغییر داده و به صفات نیکو تبدیل کند. حال این تغییر چگونه ممکن است؟ به‌ واسطه‌ مجموعه‌ای از پارامترها که می‌توان آن‌ها را نور، صوت و حس نامید. این سه پارامتر سبب تزکیه و پالایش در انسان می‌شوند. تنها در سایه‌ تزکیه و پالایش است که انسان می‌تواند صفات ناپسند خود را به صفات پسندیده تبدیل کند.

با این حال باید همواره آگاه باشیم که صفت نیک نیز ممکن است به صفت بد تبدیل شود، همان‌گونه که انسان همواره در جریان و تغییر است. من همسفر ممکن است دارای صفات خوبی باشم، اما اگر تحت تأثیر نیروهای بازدارنده قرار گیرم، آن صفات خوب در من به صفات بد تبدیل شوند و موجب سقوط و نزولم گردند. به باور من، کنگره۶۰ مکانی امن و مقدس است که این سه پارامتر را در اختیار ما قرار می‌دهد. ما چگونه می‌توانیم از این منابع استفاده کنیم؟ نور: همان وجود و فضاء خود کنگره است؛ مکانی سرشار از ایمان، معرفت و اعتقادات پاک که می‌تواند ما را یاری دهد. صوت: همان آموزش‌ها و سخنان ارزشمند جناب مهندس و استاد امین است؛ صداهایی گرم و پرمحتوا که بر دل و ذهن ما اثر می‌گذارند و در مسیر تغییر صفات یاری‌مان می‌کنند. حس: همین حضور در کنار یک‌دیگر است؛ جمعی از انسان‌ها با هدفی واحد، بدون قضاوت و بدون تنش، در محیطی سرشار از آرامش و عشق.

چه احساسی بالاتر از این؟ به اعتقاد من، کنگره خلاصه‌ای از نور، صوت و حس است؛ نعمتی بزرگ که باید قدر آن را بدانیم تا بتوانیم حس‌های خود را تغییر دهیم. حس انسان، چه نیک و چه بد، به‌صورت ناگهانی ایجاد نمی‌شود؛ بلکه به‌تدریج و در پرتو تغییر دو عامل مهم شکل می‌گیرد: فرستنده و گیرنده‌ی درونی ما. اگر فرستنده و گیرنده‌ درون ما پاک و درست عمل کنند، حس خوب را دریافت و منتقل خواهیم کرد. اما اگر در درون خود احساسات منفی داشته باشیم، نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که حس مثبت را به دیگران منتقل کنیم. بنابراین ابتدا باید فرستنده و گیرنده‌ درون خود را اصلاح کنیم.

من همسفر، اگر در دل خود کینه داشته باشم، برای تغییر این حس باید ابتدا حس انتقام‌جویی را در خود خاموش کنم؛ باید حس کینه را از میان بردارم تا بتوانم دیگران را ببخشم. با گذشت زمان، این حس منفی در وجودم ضعیف می‌شود و جای خود را به حس محبت و بخشش می‌دهد. ان‌شاءالله در پرتو آموزش‌های ناب کنگره۶۰، در سایه‌ راهنمایی‌های ارزشمند جناب مهندس و استاد امین، همگی بتوانیم حس‌های نیک را دریافت کنیم، صفات خود را گسترش دهیم و به درجات بالاتر از تعالی و عشق انسانی برسیم.

مرزبانان کشیک: همسفر زهرا و مسافر رحیم
تایپیست: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون هفتم)
ویرایش: همسفر زینب رهجوی راهنما همسفر اعظم (لژیون سوم) نگهبان سایت
عکس و ارسال: همسفر زهرا دبیر سایت
همسفران نمایندگی وحید

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .