English Version
This Site Is Available In English

دانایی کلیدی‌‌ برای تصمیم‌های درست در زندگی‌ است

دانایی کلیدی‌‌ برای تصمیم‌های درست در زندگی‌ است

دانایی قدرت تشخیص است، اگر سطح دانایی من بالا رود، به حدی خواهم رسید که می‌توانم تشخیص دهم، کاری را انجام بدهم یا از آن کار پرهیز کنم؛ دانایی به خود من باز می‌گردد، اگر انسانی دانا باشم، می‌دانم چه زمانی باید قدم بردارم و چه زمانی صبر کنم و اگر بخواهم از عملکرد اشتباه و نادرست دور بمانم باید در مسیر افزایش دانایی حرکت کنم.

دانایی در کلیت سه ضلع دارد که عبارت‌اند از؛ تفکر، تجربه و آموزش اما اگر بخواهیم دانایی را تقسیم کنیم، می‌توانیم آن را به دو بخش «دانایی عام» و «دانایی خاص» تقسیم کنیم.

دانایی عام، دانشی است که هر انسان برای رسیدن به تکامل باید به‌ تدریج آن را فرا گیرد تا به دانایی مؤثر برسد، مانند؛ دانش چگونه زندگی کردن یا دانایی برای خودشناسی که گنجی نهفته در درون انسان است؛ انسان برای رسیدن به این گنج باید جست‌وجو کند؛ دانایی و این گنج، جایگاه انسان را تعیین می‌کند. هرچه پیشرفت انسان در این زمینه بیشتر باشد، ضدارزش‌ها کمتر می‌شوند، تاریکی‌هایش به روشنایی تبدیل می‌گردد، زندگی شیرین و سختی‌های آن آسان می‌شود.

وقتی یک انسان دروغ نگوید، غیبت نکند، دزدی نکند، در کار دیگران تجسس نکند، دیگران را ببخشد، آن هم بخششی بلاعوض و به دیگران محبت کند، آن هم محبتی بلاعوض، خشم خود را فرو ببرد، دشمنان را به دوستان مبدل کند و بداند چرا این کارها را انجام می‌دهد؛ در حقیقت برای خودش بهشتی ساخته است که در همین بُعد زمانی و مکانی از آن بهره‌مند می‌شود، همه این‌ها بستگی به میزان دانایی عام دارد.

اما دانایی خاص، دانشی است که لزومی ندارد انسان همه آن را فرا بگیرد و در همه مسائل تخصص داشته باشد؛ برای مثال، فردی که در رشته مهندسی تخصص دارد، لازم نیست در سایر رشته‌ها نیز متخصص باشد؛ این دانش برای آن است که انسان بتواند امرار معاش کند و زندگی خود را بگذراند و مهم‌تر از آن، برای خدمت به خلق است، انسان با استفاده از دانایی خاص می‌تواند برای دیگران کاری انجام دهد، چرا که آفریده شده تا برای اعضای دیگر خلقت به کار آید.

آفریدگار به انسان اجازه تکامل داده است، به شرط آنکه در میان انسان‌های دیگر زندگی کند.

این دو نوع دانایی با هم ترکیب می‌شوند و شاهکار آفرینش، یعنی تکامل انسان، رقم می‌خورد.

«غم و شادی ما، در غم و شادی دیگران نهفته است و با خوشحالی آنان، ما نیز خوشحال می‌شویم.»

منبع: سی‌دی میزان دانایی
نویسنده: همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون هفتم)
رابط خبری: همسفر نگار رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون هفتم)
ویرایش و ارسال: همسفر سما رهجوی راهنما همسفر مولود (لژیون یازدهم) دبیر دوم سایت
همسفران نمایندگی آبادان

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .