اعتیاد یک معضل و مشکل بزرگی است که در خانوادهها و جامعه به وجود آمده و رو به گسترش هست و این معضل در بین جوانان و نوجوانان شایع است که آسیبهای زیادی وارد میکند. یکی از مواد مخدر پر مصرف که امروزه خیلی از جوانها مصرف میکنند آیس، شیشه یا کریستال است. شکل ظاهری این ماده شبیه خورده شیشه یا تکههای کوچک یخ بوده؛ اما بیشتر به صورت دانههای ریز است. این ماده در اروپا و آمریکا بیشتر به نام آیس شناخته میشود. موادی به نام شابو که در آسیای جنوب شرقی و خاور دور رواج دارد نیز شباهتهایی به این ماده دارد.
مهمترین ترکیب این ماده آمفتامین است. سابقه تولید و مصرف این ماده به قبل از جنگ جهانی دوم میرسد. در زمان جنگ جهانی دوم نیز به عنوان یک داروی موثر در رفع افسردگی سربازان که مشغول جنگ بودند یا نیروهایی که قرار بود چندین شبانه روز را به صورت پیوسته به نبرد مشغول باشند برای بالا نگه داشتن سطح انرژی آنان استفاده میشد. مصرف شیشه بیشتر از هر نوع ماده مخدر دیگر در مغز تخریب ایجاد میکند. از تخریبهای مصرف شیشه میتوان به پوسیدگی دندانها، اختلال در دریچه پروستات، تعریق زیاد بدن، خشکی پوست و توهم شدید است. کسی که مصرفکننده شیشه است دچار ظن بد میشود، برای مثال اگر در منزل کسی در را محکمتر از حد معمول ببندد فرد شیشهای احساس میکند این مسئله عمدی بوده و منظوری داشته است. بعد از مدتی مصرف شیشه همه مردم را دشمن خود میدانند.
یکی از تفکرات شیشهایها این است که فکر میکنند از زمانی که مصرفکننده شیشه شدهاند بسیار پیشرفت کردهاند و چیزهایی میفهمند که دیگران نمیفهمند و هرگز خود را معتاد نمیدانند. متاسفانه در صحبتهای عامیانه گفته میشود که شیشه چون مورفین ندارد اعتیاد هم ندارد و چهقدر این نگرش اشتباه، غلط و گمراه کننده است. کنگره۶۰ با اطمینان این موضوع را ثابت کرده است که کلیه موادی که انسان را از حالت تعادل طبیعی خارج میکند شامل هروئین، تریاک، شیره، الکل، حشیش، کراک، شیشه، قرصهای خوابآور، آرام بخشها، ضد افسردگیها، دیفنوکسیلات، ترامادول، بروفن، ژلوفن حتی استامینوفن کدئیندار که بدون تجویز پزشک مصرف گردد مستقیما روی سیستم ایکس اثر میگذارد و باعث میشود که تولید کنندههای طبیعی بدن از کار بیفتد.
اکنون مصرفکنندگان همه نوع ماده مخدر و همینطور شیشه در کنگره۶۰ با متد DST با داروی OT به درمان قطعی میرسند. هر چند که سیستمهای پزشکی اعتقادی به درمان اعتیاد به شیشه با استفاده از اپیوم تینکچر ندارند؛ زیرا معتقدند که شیشه از دسته محرکهاست و اپیوم به عنوان یک داروی اپیوئیدی نمیتواند اعتیاد به شیشه را درمان کند. آقای مهندس دژاکام در سال ۱۳۸۶ اعلام کردند که سونامی شیشه در راه است و برای درمان هر نوع ماده مخدر در کنگره۶۰ در طول ۱۰ ماه و با آموزش جهانبینی و داروی OT فرد مصرفکننده به درمان قطعی میرسد.
اکنون مواد مخدر جدیدی نظیر کیمیکال و کتامین نیز بیشتر شنیده میشود در مورد کیمیکال شنیده میشود که نوع اصل آن در اروپا از گیاه سالویا گرفته میشود؛ اما در کشور ما گفته میشود این ماده از ترکیبات شیشه، هروئین و کتامین و همینطور داروهای شیمیایی دیگر ساخته میشود البته نمیشود کاملاً آن را رد یا تایید کرد. یکی از داروهایی که برای ترک مواد مخدر معمولا استفاده میشود، قرص ب ۲ است. مصرف این دارو میتواند حتی بیش از خود مواد مخدر برای فرد اعتیادآور باشد.
بوپرنورفین نام قرصی است که در بازار بیشتر با نام «B۲» شناخته می شود این قرص شبه مخدر است و به درمان اعتیاد به اپیوئیدها مواد افیونی به کار برده میشود. این دارو نوعی مسکن قوی و ضد درد است که در بعضی از مراکز ترک اعتیاد برای درمان از آن استفاده میکنند و بسیاری از افراد به دلیل آگاه نبودن از عوارض این قرص از آن استفاده میکنند و در نهایت به این قرص معتاد میشوند مصرف این قرص توسط افراد عادی عوارض جبران ناپذیری به دنبال دارد و تخریب وارد میکند.
منابع : اپلیکشن دژاکام و کتاب ۱۴ مقاله
نویسنده: همسفر لیلا رهجوی راهنما همسفر نسرین (لژیون سوم)
عکس: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر سهیلا (لژیون چهارم)
ویرایش و ارسال: همسفر معصومه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ساوه
- تعداد بازدید از این مطلب :
230