English Version
This Site Is Available In English

قضاوت و جهالت ردپایی از نادانی انسان

قضاوت و جهالت ردپایی از نادانی انسان

همسفر فاطمه: 

قبل از قرار گرفتن در مسیر کنگره، نظر من در مورد قضاوت این بود که فقط قاضی‌ها که مدرک و قابلیت این کار را دارند قضاوت می‌کنند و حرف‌های دو طرف را شنیده و درباره آن‌ها نظر می‌دهند، فارغ از این‌که خود من در زندگی همواره قاضی بودم و قضاوت‌هایی عجولانه و از روی جهل انجام می‌دادم که همه از جمله خانواده‌ام را متأثر می‌کرد. من همیشه در حال قضاوت خودم، همسرم، بچه‌هایم و حتی همسایه‌ها و دیگران بودم و خودم نیز به این موضوع آگاه نبودم.

نظر کنگره در این باره این است که بسیاری از اشتباهات ما زاده جاهلیت است. آری، جاهلیت! از روی جاهلیت بود که هر چه می‌دیدم و یا می‌شنیدم لازم می‌دانستم که برای همه بازگو کنم و از این غافل بودم که در زندگی آن‌ها تجسس می‌کنم و آن‌ها را قضاوت می‌کنم. قضاوتی به ظاهر درست از نظر خودم، اما اشتباه از نظر دیگران، چرا که حرف‌هایی که من می‌زدم دیدگاه من بود و اگر خودم در آن شرایط‌ بودم اوضاع فرق می‌کرد، همه این‌ها از جهل نشئت می‌گیرد. حال من با آموزش‌های کنگره تغییراتی در خود ایجاد کردم و امیدوارم که با آموزش گرفتن از این سی‌دی‌ها بتوانم به دانایی و آگاهی برسم و از جهالتی که داشتم خارج شوم و در زندگی دیگران تجسس کردن و قضاوت کردن را کنار بگذارم.

همسفر خدیجه:

قضاوت به معنی حکم کردن و جهالت به معنی نادانی و ندانستن است. قضاوت کردن دیگران یعنی درباره‌ی مسائلی که نسبت به آن دانایی و آگاهی نداریم و فقط ظاهر قضیه را می‌بینیم و از باطن آن هیچ اطلاع نداریم، به راحتی به خودمان اجازه می‌دهیم قضاوت کنیم و در اکثر موارد هم حکم صادر کنیم. اکنون با آموزش‌های کنگره به این آگاهی رسیده‌ام که قضاوت کردن دو طرفه است، یعنی وقتی من در مورد دیگران قضاوت می‌کنم، اجازه می‌دهم دیگران هم در مورد من قضاوت کنند.

گاهی نقش خود را در زندگی از یاد می بریم و فراموش می‌کنیم که وظیفه ما نیست که خطای دیگران را جستجو کنیم، هر انسانی قادر است دوربین را به طرف خود بچرخاند و به قضاوت خود بپردازد تا با این کار بتواند عیب‌ها و ضعف‌های خود را شناسایی و آن‌ها را رفع کند. من با آموزش‌های کنگره می‌توانم بیشتر روی نقطه ضعف‌های خودم کار کنم و نواقص شخصی خودم را بر طرف کرده، سطح دانش و اطلاعات خود را بالا ببرم و به سمت ارزش‌ها گام بردارم.

همسفر شیرین:

 قضاوت کردن رابطه مستقیمی با جهالت دارد و اصولاً قضاوت کردن و تجسس در زندگی دیگران یک ضد ارزشی شناخته شده است. انسانی که آموزش دیده و به آگاهی رسیده است، سعی بر این دارد که وارد این مقوله‌ها نشود. قضاوت کار دشواری هست که کار هر کسی نیست که ما باید از قضاوت بر مبنای جهالت پرهیز کنیم. قضاوت در امور حقوقی به معنای تصمیم گیری برای پایان دادن به اختلاف بین طرفین یک دعوا است که انجام آن کار قاضی عادل است که در امر قضاوت آموزش‌های لازم رو دیده باشد و تمام اطلاعات و مدارک لازم را به دست آورده باشد. در این صورت هست که می‌تواند بین طرفین دعوا داوری کند. زمانی‌که درباره دیگران قضاوت می‌کنیم آن هم در صورتی که هیچ اطلاعاتی نداریم و فقط ظاهر زندگی دیگران را می‌بینیم تنها پیامد این کار ما این است که آن انرژی که بایستی صرف ساختن خودمان گردد را از دست می‌دهیم.

همسفر حکیمه:

برداشت من از دستور جلسه‌ قضاوت و جهالت‌‌ این است که ‌‌برای قضاوت کردن صبر‌، تحمل، آگاهی‌، اعتماد به نفس، خود شناسی‌ و بی‌طرف‌ بودن لازم است؛ ولی‌ برای جهالت هیچ چیز لازم نیست. خداوند انسان را خلق کرد و به او عقل نیز داده‌‌ است که سرنوشت خود را ‌خودش تعین کند؛ اگر به علم و دانایی رسیده باشد به جای قضاوت کردن دیگران، انرژی خود را روی سازندگی خود می‌گذارد و سعی بر این دارد تا با کاربردی کردن آموزش‌های کنگره شروع به شناختن خود و نیروهای درونی خود بکند تا راه رسیدن به نور را بیابد، ولی انسان جاهل مدام در حال نقد و بررسی دیگران است و با این کار اصلاً فرصتی برای شناختن خود ندارد و به عبارتی تمام وقت خود را از دست خواهد داد.

همسفر فاطمه:

قضاوت کردن، یکی از مواردی است که انسان ناآگاه خیلی آن را سهل می‌پندارد و چنین تصور می‌کند که با دیدن چند مورد از دیگران به راحتی می‌توان دیگران را قضاوت و حکم صادر کرد، ولی وقتی یک قاضی با تمام آموزش‌هایی که دیده و بااطلاعاتی که دارد و همچنین چندین نفر به او یاری می‌رسانند باز در امر قضاوت گاهی دچار مشکل می‌شود و حکمی اشتباه صادر می‌کند، چنین برداشت می‌شود که امر قضاوت یک کار بسیار سخت است و قضاوت دیگران که گاهی خودمان چیزی هم مشاهده نکردیم فقط بر پایه‌ی اطلاعات غلطی که توسط یکی دیگر به ما می‌رسد کاری است بسیار اشتباه و یک کار ضدارزش به حساب می‌آید.

با آموزش‌های کنگره، اکنون به این مسئله پی برده‌ام که اگر مدام بخواهم به زندگی دیگران سر بکشم، گره‌ها و مشکلات خودم پنهان می‌شوند و نمی‌توانم آن‌ها را پیدا و حل کنم، اگر بخواهم کسی را قضاوت کنم این یعنی اعلام جنگ از طرف من به فرد مقابل، آن هم بدون این که در ظاهر قابل رؤیت باشد و من بایستی منتظر جواب باشم و همچنین به این نتیجه رسیدم که قضاوت کردن فردی، روزی من را در موقعیت فرد قضاوت شده قرار خواهد داد.

قضاوت کردن، یکی از مواردی هست که انسان ناآگاه خیلی آن را سهل می‌پندارد و چنین تصور می‌کند که با دیدن چند مورد از دیگران به راحتی می‌توان دیگران را قضاوت و حکم صادر کرد، ولی وقتی یک قاضی با تمام آموزش‌هایی که دیده و با اطلاعاتی که دارد و همچنین چندین نفر به او یاری می‌رسانند باز در امر قضاوت گاهی دچار مشکل می‌شود و حکمی اشتباه صادر می‌کند، چنین برداشت می‌شود که امر قضاوت یک کار بسیار سخت هست و قضاوت دیگران که گاهی خودمان چیزی هم مشاهده نکردیم فقط بر پایه‌ اطلاعات غلطی که توسط یکی دیگر به ما می‌رسد کاری است بسیار اشتباه و یک کار ضد ارزش به حساب می‌آید.

با آموزش‌های کنگره، اکنون به این مسئله پی برده‌ام که اگر مدام بخواهم به زندگی دیگران سر بکشم، گره‌ها و مشکلات خودم پنهان می‌شوند و نمی‌توانم آن‌ها را پیدا و حل کنم، اگر بخواهم کسی را قضاوت کنم این یعنی اعلام جنگ از طرف من به فرد مقابل، آن هم بدون این که در ظاهر قابل رؤیت باشد و من بایستی منتظر جواب باشم و همچنین به این نتیجه رسیدم که قضاوت کردن فردی، روزی من را در موقعیت فرد قضاوت شده قرار خواهد داد و انسان آگاه هرگز زیر این دیوار پوسیده که روزی بر سر خود فرو خواهد ریخت نمی‌نشیند. آگاه هرگز زیر این دیوار پوسیده که روزی بر سر خود فرو خواهد ریخت نمی‌نشیند.

رابط خبری لژیون نهم:  راهنمای تازه‌واردین همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر محدثه(لژیون نهم)
ویرایش و ارسال: همسفر رباب رهجوی راهنما همسفر مریم(لژیون اول) دبیر سایت
نمایندگی همسفران صائب تبریزی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .