English Version
This Site Is Available In English

جهل یعنی ناآگاهی و ندانستن

جهل یعنی ناآگاهی و ندانستن

دستور جلسه این هفته (قضاوت و جهالت) است.قضاوت و جهالت از اهمیت بالایی برخوردار است. در این دستور جلسه از واژه جهالت استفاده‌شده است، در شروع جلسات کنگره ۶۰ برای رهایی خودمان از دست نیرومندترین دشمن خودمان که جهل و ناآگاهی خودمان است ۱۴ ثانیه سکوت می‌کنیم و به خدا پناه می‌بریم. این مطلب نشان‌دهنده این است که هیچ‌چیز به‌اندازه جهل و نادانی خودمان به ضرر ما نیست و خطرناک‌ترین دشمن ما است زیرا بسیاری از مسائل و مشکلات ما به دلیل جهل ما اتفاق می‌افتند.
برای مشخص شدن و فهمیدن هر موضوعی ما باید اجزای آن را بشناسیم، حال به معنی لغات قضاوت و جهالت می‌پردازیم.
جهل یعنی ناآگاهی و ندانستن، در جزوه جهان‌بینی مثلث جهالت مطرح می‌شود که از اضلاع ترس، منیت و ناامیدی تشکیل‌شده است که این مثلث در مقابل مثلث دانایی قرار می‌گیرد و اجازه نمی‌دهد که دانایی ما رشد پیدا کند. هر چه بر دانایی ما افزوده شود جهالت کم‌رنگ‌تر می‌شود.
قضاوت یعنی حکم کردن. شخصی که به‌عنوان قاضی قضاوت می‌کند باید از دانایی و اطلاعات بالایی برخوردار باشد. زمانی که اشخاص به مشکلی برمی‌خورند به دادگاه و نزد قاضی می‌روند و قاضی با توجه به اطلاعاتی که از طرفین به دست می‌آورد و با تحقیقات فراوان قضاوت می‌کند و حکمی را صادر می‌نماید که در این صورت بازهم ممکن است دچار اشتباه شده و به‌درستی قضاوت نکند.
حال چگونه ما انسان‌ها بدون داشتن اطلاعات درست و کافی به‌راحتی بر کرسی قضاوت می‌نشینیم و دیگران را قضاوت می‌کنیم؟!
قضاوت کردن از جهل انسان‌ها نشأت می‌گیرد و هر چه انسان جاهل‌تر باشد بیشتر در مورد دیگران قضاوت می‌کند. برای اینکه بتوانیم این عمل ناپسند و ضد ارزشی را انجام ندهیم باید دانایی خود را ذره‌ذره با آموزش گرفتن و کاربردی کردن آن‌ها بالا ببریم، زمانی که بر دانایی ما افزوده شود متوجه می‌شویم که اصلاً در جایگاهی نیستیم که بخواهیم دیگران را قضاوت کنیم

نویسنده: راهنما همسفر معصومه (لژیون پنجم)
تایپ: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیون پنجم)
ارسال: همسفر زینب رهجوی راهنما همسفر سکینه (لژیون سوم) نگهبان سایت
همسفـــــران نمایندگی الوند قزوین

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .