گاهی جهل، سبب بیادبی و برخوردهای ناپسند میشود، درحالی که آگاهی و فهم عمیق، انسان را به سمت احترام و برخورد اخلاقی هدایت میکند. در خدمت راهنما همسفر عفت هستیم تا مصاحبهای زیبا با ایشان داشته باشیم، ایشان همراه با مسافرشان با تخریب بیشتر از ۲۰ سال وارد کنگره شدند. آخرین آنتیایکس مصرفی مسافرشان تریاک بود، سفر خود را آغاز کردند به راهنمایی مسافر شاهپور و راهنمای خودشان همسفر کبری، به مدت ۱۳ ماه و ۱۵ روز سفر کردند و در ادامه سفر نیکوتین داشتند با تخریب بیش از ۲۰ سال مصرف سیگار، رهایی ایشان از هر دو آنتیایکس حدود ۱۵ سال و ۶ ماه است، ورزش مسافرشان بدمینتون، ورزش خودشان والیبال است.

نظر خود را در مورد ممنوع بودن روابط کاری و مالی در کنگره بیان کنید.
در کنگره ثابت شده که هر کس در مورد کار یا از نظر اقتصاد به مسافر کمک کرده بازتاب خوبی نداشته است و به عینه دیدهایم که مسافر نتوانسته قرض خودشان را بدهد و از کنگره دور شده و نتوانسته سفر خوب و سالمی داشته باشد.
آقای مهندس همیشه در صحبتهایشان به سفر مسافر اهميت زیادی میدهند و تأکید دارند که اولویت مسافر و همسفر سفر اول، فقط سفر است که بدون هیچ مشکل و تنشی سفر را به پایان برسانند.
به نظر شما علت اینکه کنگره توانسته هزاران مصرفکننده انواع موادمخدر را تبدیل به انسانهایی کند که سالها در کنار یکدیگر بهعنوان دوست یا همکار حضور دارند و تنش، درگیری و بیاحترامی یا بینظمی در بین آنها مشاهده نمیشود چیست؟
عامل اصلی علم کنگره و تدابیری است که آقای مهندس انجام داده است. کنگره۶۰ یک کارخانه انسانسازی است و از من یک انسان با تعادل و همان چیزی که جامعه میخواهد میسازد. کنگره به مسافر ایمان، عشق، محبت و اعتماد به نفس میدهد، اجازه خدمت کردن میدهد و با این خدمت کردن اعتماد به نفس پيدا میکند. شخصی که اصلا در بیرون به علت مصرف مواد هيچ ارزشی نداشت در کنگره به او ارزش دادهاند، اعتماد به نفس دادند و بالاتر از اینکه با محبت، عشق و همدلی با او صحبت کردند.
چه ارتباط و هماهنگی بین نوشتار حرمتکنگره۶۰ با این دستور جلسه وجود دارد؟
در حرمت کنگره میخوانیم، کنگره مکان مقدس و امنی است؛ پس؛ باید به تکتک قوانین کنگره احترام بگذاریم و به عمل درآوریم و این باعث میشود تا من در آسایش و آرامش در کنگره۶۰ حضور داشته باشم و سفر خوبی داشته باشم و بتوانم خدمت کنم.
رعایت نکردن قوانین و حرمتها چگونه باعث تخریب و ویرانی میشود؟
ما بارها و بارها در کنگره شنیدهایم که کنگره کسی را بیرون یا اخراج نمیکند و آن بستگي به عملکرد من دارد و اینکه چهطور به قوانين و حرمتها عمل کنم. هر مکان قوانین و حرمتهای خاص خودش را دارد و؛ باید به آن احترام بگذاریم. این باعث میشود که هر روز دورتر و دورتر شوم و خود من باعث میشوم از این گردونه خارج شوم.
کلیدیترین موضوع برای یک سفر اولی چیست؟ آیا این درست است که همسفر؛ باید تابع مسافرش باشد؟
فقط چشم گفتن در کنگره است، به فرموده آقای مهندس: «اگر وارد کنگره شدی و کنگره را انتخاب کردی؛ باید تابع قوانین هم باشی و هر چه به شما گفتند چشم بگویی، فرمانبردار راهنما باشی، با بیرون از کنگره دیگر کاری نداریم. هر سمت و شغلی داری برای بیرون از کنگره است، کنگره مانند حمام عمومی است، وارد کنگره که شدی؛ باید تابع قوانین و حرمتها باشی. در ابتداي سفر مسافر، همسفر نقش بسیار مهمی دارد و بسته به شرایط؛ باید تابع مسافرش باشد و مسافر را درک کند و در ادامه با جهانبینی که یاد بگیریم همسفر و مسافر زبان همدیگر را میفهمند و به هم احترام میگذارند.
ما در کنگره شنیدهایم که انسان هر چه داناتر باشد، بیشتر میداند که نمیداند نظرتان درباره این جمله چیست؟
بله کاملا درست است، این جمله نشاندهنده این مفهوم است که هرچه فرد دانش بیشتری کسب میکند، بیشتر متوجه میشود که چهقدر از دانش و اطلاعات وجود دارد که هنوز نمیداند، به عبارت دیگر، هرچه فرد در مسیری که به سمت دانش میرود پیشرفت میکند، متوجه میشود که هنوز تا رسیدن به قله دانش راه درازی در پیش دارد و بسیاری از مسائل هستند که از دامنه دانش او خارج هستند. این جمله در واقع اشاره به این دارد که دانش یک دریای بیکران است و هرچه بیشتر در آن کاوش کنیم، بیشتر متوجه وسعت و عمق آن میشویم و درمییابیم که چهقدر چیزهای ناشناخته وجود دارد؛ بنابراین این جمله به ما میآموزد که فروتنی علمی و میل به یادگیری مداوم از ویژگیهای بارز انسانهای دانا و خردمند است.
ما با دیدن چه ویژگیهایی در خودمان میتوانیم بفهمیم که در راه و مسیر دانایی قرار گرفتهایم؟
وقتی رفتارها و تصمیمات من با ارزشهای درونیام هماهنگ باشد، میتوانم بگویم در راه ارزشها هستم. این هماهنگی شامل احساس رضایت درونیام، اصالت و ثبات در عمل است. به عبارت دیگر، اگر در مواجهه با موقعیتهای مختلف، رفتارم نشاندهنده تعهد به ارزشهایم باشد و از این بابت احساس خوبی داشته باشم احتمالا در مسیر درستی قرار گرفتهام، رضایت درونی؛ یعنی ، آیا از انتخابهایم و رفتارهایم احساس رضایت میکنم؟ اگر اینطور باشد در مسیر دانایی قرار گرفتهام. آقای مهندس در سیدی روح و جن اشاره به یک مثلث دارند، مثلث بهنام نفس واحده شامل «روح، جن، نفس» است. جن؛ یعنی پنهان، وقتی شما را به مسائل منفی تشویق میکند، وقتی رفتار و ارزشهای شما در مسیر الهی باشد روح و عقل است که در مسیر دانایی قرار گرفته است و راه بسیار در پیش داریم.
علت تکرار شدن و دو بار خوانده شدن حرمتها در جلسات چیست؟
در کنگره۶۰، حرمت دو بار خوانده میشود تا اهمیت آن بیشتر مورد تأکید قرار گیرد و همچنین افراد جدید که ممکن است در ابتدای جلسه حاضر نباشند، با خواندن مجدد حرمت، از قوانین و مقررات آگاه شوند و آنها را رعایت کنند.
چرا دو فامیل یا آشنای نزدیک نباید در یک لژیون در کنار هم آموزش بگیرند؟
حرمت و قوانین کنگره، مرز بین افراد را مشخص میکند. ممکن است افراد به دلیل وابستگی خانوادگی و ترس از افشای رازها، نتوانند تمام مشکلات و مسائل خود را با راهنما در میان بگذارند. قرار گرفتن در لژیونی که افراد از قبل با هم آشنایی ندارند، به ایجاد یک فضای امن و راحت برای بیان مسائل کمک میکند. هر فرد در کنگره۶۰ نیاز به فضایی امن و خصوصی برای بیان مشکلات و تجربههای خود دارد. قرار گرفتن در لژیون با اعضای خانواده ممکن است این حریم را مخدوش کند. گاهی اوقات، مشکلات خانوادگی یا وابستگیهای عاطفی میتواند روند درمان را تحت تأثیر قرار دهد. حضور در لژیونی که افراد با هم وابستگی فامیلی ندارند، از این تأثیرات منفی جلوگیری میکند.
لطفاً بفرمایید نقش عشق به لژیون و عشق به رهجوها را در تربیت رهجو چهقدر مؤثر میدانيد؟
عشق به لژیون و رهجو نقش بسیار مؤثری در تربیت و آموزش رهجو در کنگره۶۰ دارد. راهنما با عشق به رهجو، او را در مسیر درست هدایت میکند و با تجربیات خود، راه را برای رهایی از اعتیاد نشان میدهد. این عشق و محبت باعث میشود رهجو با انگیزه بیشتری در مسیر درمان قدم بردارد و به سمت حال خوش و رهایی حرکت کند. نقش عشق به لژیون و رهجو در تربیت رهجو، عشق راهنما به رهجو و لژیون، انگیزه و امیدی دوباره در رهجو ایجاد میکند تا با جدیت بیشتری در مسیر درمان قدم بردارد و به رهایی امیدوار باشد. رهجو با مشاهده عشق و محبت راهنما به لژیون و سایر رهجویان، الگوبرداری میکند و این حس را در خود پرورش میدهد. این الگوبرداری به او کمک میکند تا در مسیر درست حرکت کند و به سمت حال خوش و رهایی گام بردارد. عشق و محبت راهنما به لژیون و رهجو، حس تعلق به گروه و لژیون را در رهجو تقویت میکند، این حس تعلق باعث میشود رهجو احساس کند تنها نیست و در کنار یک گروه حمایتی، به سمت رهایی حرکت میکند، عشق و محبت راهنما، تأثیر مثبتی بر روند درمان رهجو دارد و باعث میشود رهجو با سرعت بیشتری از اعتیاد رها شود و به سمت حال خوش حرکت کند.
عشقی که راهنما به رهجو و لژیون دارد، باعث میشود، رهجو نیز حس مسئولیتپذیری بیشتری در قبال خود و لژیون پیدا کند. این حس مسئولیت، به او کمک میکند تا در مسیر درمان با جدیت بیشتری قدم بردارد. به طور کلی، عشق به لژیون و رهجو، نیروی محرکهای است که به راهنما انگیزه میدهد تا با تمام وجود به رهجویان خود خدمت کند و آنها را در مسیر رهایی از اعتیاد یاری رساند، این عشق، نقشی کلیدی در تربیت و آموزش رهجو و رسیدن به حال خوش و رهایی دارد.
از نظر شما رابطه خدمت کردن و رسیدن به حال خوش چگونه است؟ برایمان کمی توضیح دهید؟
خداوند اجازه خدمت کردن به بندههایش را نصیب هر کسی نمیکند. اگر خدمت و کاری برای کسی انجام میدهیم بدون هیچ چشمداشتی باشد و همیشه نیمه پر ليوان را ببینیم. به قول آقای مهندس که فرمودند: «اگر کاری میخواهی انجام دهی که از شما تشکر کنند و دیده شوی اصلا آن کار را انجام نده؛ چون از آن کار و خدمت کردن حالت خوب نمیشود». حال خوش موقعی برای من اتفاق میافتد که بدون هیچ چشمداشتی باشد و در ادامه آن خداوند و کائنات هستند که به کمک ما میآیند.
بهعنوان یک همسفر چگونه میتوان پیام کنگره۶۰ را به دیگران رساند؟
از بدو ورودم به هیچ عنوان نباید از کنگره با دیگران صحبت کنم؛ چون همه حواسم؛ باید به مسافرم و سفرش باشد؛ باید فکر و تلاش کنم تا به رهایی برسم. وقتی که همسفر سفر دوم شدم و به حال خوش رسیدم و خدمتگزار شدم، آن موقع میتوانم پیام کنگره۶۰ را به دیگران برسانم.
طبق سیدی طلوعیدیگر صور پنهان انسان مربوط به چه مسائلی است؟
آقای مهندس میفرمایند: «در اعتیاد هم، صور آشکار و صور پنهان داریم و همه در اعتیاد به صور آشکار نگاه کردهاند و به صور پنهان که ناامیدی، افسردگی، گوشهگیری، بیخوابی از علائم آن است، توجهی نکردهاند».
کلام آخر...
خداوند را بسیار سپاسگزارم که در مسیر کنگره۶۰ قرار گرفتهام. از آقای مهندس و خانواده محترمشان کمال تشکر را دارم. از مسافر خوبم و راهنمایان خوبمان تشکر میکنم، از ایجنت نمایندگی همسفر ناهید، مرزبانان و شما همسفر زهرا که اجازه خدمت دادید کمال تشکر را دارم. شکر، شکر، شکر.

مسئول مصاحبه: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون دوازدهم) مسئول مصاحبه
ویرایش: همسفر الهام رهجوی راهنما همسفر مهشید (لژیون چهاردهم)
عکاسخبری: همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون پانزدهم)
ویراستاری و ارسال: همسفر مهناز رهجوی راهنما همسفر عفت (لژیون چهارم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی هاتف
- تعداد بازدید از این مطلب :
73