English Version
This Site Is Available In English

رسیدن به حال خوش با حفظ حرمت

رسیدن به حال خوش با حفظ حرمت

جلسه دوازدهم از دوره بیست‌ و هفتم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی حسنانی به استادی همسفر مژگان، نگهبانی موقت همسفر مرضیه و دبیری موقت همسفر فیروزه با دستور جلسه «حرمت کنگره۶۰، چرا رابطه کاری و مالی و خانوادگی در کنگره ممنوع است؟» روز سه‌شنبه ۱۰ تیرماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

خدا را شکر می‌کنم که یک بار دیگر در جمع شما خوبان هستم. از ایجنت، گروه مرزبانی، راهنمای خوبم همسفر پریسا تشکر می‌کنم که این فرصت را در اختیار من قرار دادند که این جایگاه خدمتی را تجربه کنم.

دستور جلسه «حرمت کنگره۶۰، چرا رابطه کاری و مالی و خانوادگی در کنگره ممنوع است؟» حرمت یعنی احترام و حریم به معنای حد، مرز و چارچوب مشخصی است؛ مانند حریم شخصی، خانواده و نیروی انتظامی و سایر ارگان‌ها؛ چراکه هر سازمانی حرمتی برای خود دارد. کنگره نیز از این قاعده مستثنی نیست و حرمت‌ها از روی تجربه وضع شده است. آقای مهندس در سال ۷۸ کنگره را تأسیس کردند و نکاتی را به عنوان حرمت قید کردند. حرمت از اهمیت بالایی برخوردار است و دو مرتبه در جلسه خوانده می‌شود تا جایی که در ذهن ما حک شود و آن را کاربردی کنیم.

در ابتدا حرمت آمده است «کنگره مکان مقدس و امنی است» مقدس به معنای حرم و مسجد نیست. در واقع هدف کنگره طرح صورت مسئله اعتیاد و درمان مصرف‌کنندگان است و این از اهمیت و ارزش بالایی برخوردار است. کنگره امن است و این امنیت را تک‌تک ما ایجاد می‌کنیم؛ حتی مصرف‌کنندگانی که روزی در جامعه به عنوان مجرم تلقی می‌شدند و ناهنجاری‌ها و بزهکاری‌هایی در رفتار خود داشتند، اکنون با رعایت حرمت و فرمان‌برداری، کنگره را تبدیل به مکانی امن کرده‌اند.

اولین مورد که در حرمت کنگره بیان شده است، «دروغ گفتن» است که در قرآن نیز بارها ذکر شده است. دروغ گفتن برای من خط قرمزی است و روی این موضوع بسیار حساس هستم. وقتی فردی به من دروغ می‌گوید، حس اعتماد از بین می‌رود و دیگر نمی‌توانم آن شخص را باور کنم. صداقت در کنگره مسئله حائز اهمیتی در مسیر درمان یک مسافر است. اگر راهنما را یک پزشک در نظر بگیرم، وقتی به پزشک مراجعه می‌کنم؛ باید درد و مشکل خود را بیان کنم تا بتواند نسخه صحیحی را برای من تجویز کند.

دومین نکته «سرزنش کردن» است که از دل آن غیبت، توهین و قضاوت خارج می‌شود. هرگاه انگشت اشاره من به سمت دیگر نشانه رود، سه انگشت دیگر به سوی خودم برمی‌گردد؛ یعنی من نیز مشکل دارم و در جایگاهی نیستم که دیگران را سرزنش و قضاوت کنم. استاد امین می‌فرمایند: «هر انسانی منحصر به فرد است و انسان جایز‌الخطاست» فراموش نکنیم که زمین گرد است. با سرزنش و قضاوت، روزی خود دچار آن مسئله خواهیم شد؛ پس نباید سرزنش کنیم. در زمان حضرت عیسی(ع)، زنی محکوم به سنگسار شده بود. از حضرت عیسی(ع) می‌خواهند که اولین سنگ را پرتاب کند؛ اما ایشان امتناع می‌کنند و می‌فرمایند: «سنگ را باید فردی پرتاب کند که گناهی نکرده باشد» پس همه ما گناه‌کار هستیم.

سومین نکته «قطع کردن حرف یک‌دیگر» است. راهنما همسفر پریسا همیشه به ما تأکید می‌کنند که برای سؤال و یا مشارکت در ابتدا چهارده ثانیه سکوت کن و این نکته بسیار خوبی است و گاهی اغلب آن را فراموش می‌کنیم؛ باید کلام خود را مختصر و مفید کنیم تا خارج از حوصله شنونده نباشد که بخواهد کلام ما را قطع کند.

چهارمین نکته «بیان الفاظ ناشایست» است؛ البته منظور از آن همیشه ناسزا و فحاشی نیست؛ بلکه استفاده از ضمیر تو در گفت‌وگو با راهنما یا معلم دارای اشکال است؛ برای مثال همان رفتاری که من با دوستم دارم را نمی‌توانم با معلم یا راهنمای خود داشته باشم. یکی دیگر از موارد، لقب دادن به دیگران و بیان الفاظ عاشقانه است که این رفتار در این فضا جایگاهی ندارد.

نکته دیگر این است که در جلسه، باید بدانیم هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد؛ حتی سؤال کردن هم باید حساب‌ شده باشد؛ برای مثال پرسش در مورد ازدواج و طلاق افراد و یا ورود به بحث‌های سیاسی که این روزها بسیار داغ هستند، مناسب نیست. ما به عنوان اعضاء کنگره، تحلیل‌گر سیاسی نیستیم؛ بلکه آمده‌ایم در مورد درمان و رهایی از اعتیاد صحبت کنیم.

در مورد مسائل مالی هم باید دقت داشته باشیم. من نیز بارها به خاطر ندانستن، ضررهایی را متحمل شدم؛ اما در کنگره یاد گرفتم که بتوانم نه بگویم. مسئله پوشش هم از اهمیت بالایی برخوردار است. در کنگره، استفاده از رنگ سفید توصیه می‌شود؛ چراکه نشانه امید، آرامش و پاکی است. از دیگر نکات مهم، دادن شماره تلفن و رفت‌وآمد خانوادگی است که می‌تواند منجر به مشکلاتی شود و باید از این کار پرهیز شود.

تمام این مواردی که گفتم، اگر رعایت شوند به حفظ حرمت‌ها کمک می‌کنند و اگر رعایت نشوند، در دسته ضدارزش‌ها یا ضداخلاق قرار می‌گیرند. فارغ از این‌که در بیرون چه جایگاهی داریم با ورود به کنگره وظیفه داریم همه چیز را پشت در بگذاریم و فقط یک رهجو باشیم. اگر این نکات را رعایت کنیم، می‌توانیم سفر خوبی را آغاز کنیم و به حال خوش برسیم. این اصول نه فقط در کنگره، بلکه در زندگی روزمره‌ نیز به کار می‌آیند و می‌توانند برای ما مفید باشند.

رهایی ۴۰‌ سی‌دی همسفر مهناز رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون سوم)



رهایی ۳۰‌ سی‌دی همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون چهارم)

مرزبانان کشیک: همسفر جمیله و مسافر مرتضی
تایپیست: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون پنجم)
عکاس: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون اول)
ویرایش و ارسال: همسفر مرجان رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون اول) دبیر اول سایت
همسفران نمایندگی حسنانی تهران

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .