تمامی دستور جلساتی که در کنگره۶۰ عنوان میشوند بنا به تدابیر آقای مهندس از دلیل و هدفی برخوردارند که انسان را یک گام به بهتر زندگی کردن سوق میدهند، در دستور جلسه حرمت کنگره۶۰، چرا رابطه کاری، مالی و خانوادگی در کنگره۶۰ ممنوع است؟ بهتر است بدانیم که ریشه کلمه حرمت از چیست، ریشه کلمه حرمت از حریم میآید و هر چیزی یک حریمی دارد که شما نمیتوانید به آن نزدیک شوید مثل محارم، حریم رودخانه، جاده، حریم دوستان، خانواده و آشنایان؛ بهطور مثال شما نمیتوانید کنار جاده یا حریم رودخانه مغازه و یا خانه بسازید؛ چرا که این امر باعث آسیب و خسارت بسیاری به شما میشود. رعایت حریم و احترام به حرمتها در زندگی روزمره بسیار مهم است؛ بهطوری که حرمت کنگره۶۰ در جلسات دوبار خوانده میشود و این نشاندهنده اهمیت موضوع است.
مهم بودن حرمت بهخاطر این است که اسم کنگره، جمعیت احیاء انسانی است؛ یعنی انسانی را میخواهد احیاء کند و او را به چرخه طبیعت برگرداند و برای اینکه اتفاق بیفتد باید یکسری شرایط را رعایت کنیم. هر کاری که انسان میخواهد انجام دهد شرایط خاص خودش را دارد؛ مثل درس خواندن، کار کردن، آشپزی کردن و ... حالا چه چیزی مهمتر از احیاء شدن یک انسان است، انسانی که از چرخه زندگی و طبیعت خارج شده توان، ایمان و انگیزه خود را از دست داده و گاهی اوقات در تنهایی خودش آرزوی مرگ کرده؛ بنابراین برای اینکه این عمل عظیم انجام شود بایستی خیلی چیزها دست در دست هم دهد تا به مرحله اجرا برسد و یا قرار دادن چندین صد نفر زیر یک سقف بدون داشتن هیچگونه نیروی انتظامی و قوه قضاییهای، تنها با رعایت حرمتها، قوانین و مقررات کنگره۶۰ میتوانیم بین این افراد نظم و نسخ بهوجود بیاورید. مصرفکنندگانی که زمانی یک طایفه و محله را بههم میریختند؛ اما حالا چگونه زیر یک سقف و بدون هیچگونه مشکلی جمع میشوند که همه اینها در سایه رعایت حرمتها است.
کلیدواژه: ارتباط؛ حریم؛ تعادل
هدف ما در کنگره این است که افراد تمام تمرکزشان را روی درمان خود بگذارند، بهطوری که حرمت کنگره۶۰ فرامینی را بیان میکند در عبارات کوتاه؛ ولی کامل که اگر انسان این فرامین را اجرا کند قطعاً شرایط درمان را برای خودش فراهم کرده و اگر با این دیدگاه به قوانین نگاه کند پروسه درمان و زندگی بهتری خواهد داشت؛ ولی اگر دیدگاه من این باشد که قوانین، من را محدود میکنند و آزادی من را میگیرند و از اجرای قوانین سرپیچی کنم، در آن صورت تنها کسی که آسیب میبیند خودِ من هستم.حرمت چیز پیچیدهای نیست و معمولاً چیزهایی هستند که فرد در حالت ناآگاهی و یا فرد مصرفکننده در زمان مصرف خود انجام نمیداده است. دروغ و ناسزا گفتن، علیه کسی سرزنش کردن، تجسس و غیبت کردن از موارد ضدارزشی میباشد که معمولاً انسان در جهان تاریکیها انجام میدهد. طبق آیهای از قرآن کریم؛ در بهشتهای برین هیچگونه سخن لغو و بیهودهای نیست مگر سلاماً سلاما و ما میخواهیم در کنگره به این نتیجه برسیم.
تمامی خدماتی که در کنگره۶۰ انجام میشود بر اساس مسائل مالی و پولی نیست؛ مثلاً به فرد در هنگام ورودش نمیگویند که باید ۵۰ میلیون تومان پول بدهی تا درمان شوی؛ زیرا آقای مهندس خودشان نخواستند که این کار را انجام دهند، در صورتیکه میتوانستند این کار را انجام بدهند و این تشخیص آقای مهندس بود که اگر کنگره بخواهد پویایی و مسیر خودش را داشته باشد نباید اینطور باشد و حالا وقتی کنگره۶۰ چنین حقی را کنار گذاشته و اگر من که تازه وارد کنگره شدهام، وارد روابط کاری یا مالی شوم چه اتفاقی میافتد! وقتی در کنگره این تصمیم گرفته شده که از کسی پول گرفته نشود و کنگره رابطه مالی و کاری را برای خودش حرام کرده و اگر من به عنوان راهنما یا هر شخص دیگری وارد رابطه مالی شوم، میشود، کاسه داغتر از آش؛ اگر قرار بود پولی دریافت شود، خود کنگره۶۰ این را دریافت میکرد، پس حتماً به صلاح کار نبوده؛ بنابراین رابطه کاری و مالی مسیر خودش را دارد؛ مثلاً اگر کسی میخواهد به راهنمای خود هدیه بدهد باید در هفته راهنما این کار را انجام دهد. به گفته استاد امین؛ وقتی مسائل مالی مطرح میشود صفات انسانها، حسهایشان و رابطه بین افراد هم تغییر میکند و برای اینکه بتوانیم برای رسیدن به هدفمان بهترین نتیجه را بگیریم باید حسابمان همیشه با هم صفر باشد؛ در این صورت کینه و دلخوری هم بهوجود نمیآید؛ چون کینه، دلخوری و ناراحتی معمولاً در مسائل مالی اتفاق میافتد.
در کنگره۶۰ دروغ گفتن ممنوع است؛ اگر راهنمایی از رهجو خود مقدار مصرف موادش را بپرسد و رهجو به آن دروغ بگوید به نتیجه نمیرسد و درمان نمیشود.رابطه ما در کنگره باید به صورت ستونهای یک ساختمان باشد، اگر به هم نزدیک باشند سقف پایین میریزد و اگر از هم دور باشند باز هم سقف پایین میریزد و باید تعادل را بین این روابط نگه داریم. در کنگره علیه کسی سرزنش کردن، سخن لغو و بیهوده زدن، حرف یکدیگر را قطع نمودن یک اخلاق بد و زننده است که باید کاملاً رعایت شود، اگر کسی با کسی مشکلی دارد باید برود و با خودِ فرد صحبت کند که این کار باعث رفع کدورت و سوءتفاهم میشود و باعث پدیدار شدن یک دوستی عمیق میشود؛ ولی اگر پشت سر شخص او را سرزنش کنید، نه تنها هیچ مشکلی حل نمیشود، بلکه کینه و دشمنی بیشتری بین دو طرف ایجاد میشود.
در کنگره۶۰ غیبت کردن ممنوع است؛ اگر در هنگام غیبت کردن، من تمایلی به شنیدن غیبت دیگران نداشته باشم، غیبتکننده متوجه میشود و موضوع بحث را عوض میکند، در کنگره بایستی الفاظ ناشایست به کار نبریم و با عبارات، میان حرفتان شکر، جواهر و … حرف طرف مقابل را قطع نکنیم و به اندازه سخن بگوییم، اگر راهنمایی با رهجو خود بیش از اندازه شوخی کند شخصیت خود را پایین آورده و رهجو از راهنما هیچ حسابی نمیبرد. لحن و گونه صحبت کردن با هر کس متناسب با جایگاه هر فرد است؛ مثلاً من نمیتوانم با استاد، دوست، پدر، مادر، همسر و همکار خود با یکگونه و لحن صحبت کنم. هنگام صحبت کردن با یک شخص مقام بالا از کلمه تو استفاده نمیکنم و جمع میبندم. هر انسانی با رفتار و کردار خودش حریم خود را مشخص میکند و با بیانات و عملکردش اجازه میدهد که دیگران به حریم او نزدیک شوند.
انسانها باید با یکدیگر دیپلماسی داشته باشند؛ در سیدی دیپلماسی آقای مهندس میگویند؛ دیپلماتها افرادی هستند که در سفارتخانههای کشورهای بیگانه فعالیت میکنند و یک رفتار، گفتار و کردار مخصوصی دارند و باید خیلی مواظب عملکرد و رفتار خود باشند، هر حرفی را نمیزنند و هر کاری را انجام نمیدهند؛ چون تابع قوانین و مقررات کشور خودشان هستند. از نظر آقای مهندس این موضوع برای تکتک افراد جامعه صادق است، اگر افراد دیپلماسی نداشته باشند رو به تباهی کشیده میشوند حتی در کوچکترین شئونات زندگی؛ مثل خریدکردن، سوار تاکسی شدن، برقراری روابط دوستانه و … این دیپلماسی صادق است؛ یعنی نمیشود عنوان کرد که هر انسانی، تابع هر قوم و ملیتی از نظر دیپلماسی آزاد و رها باشد؛ زیرا رهایی و آزادی آن باعث تباهی فرد میشود و به عبارتی هر انسانی بایستی مواظب رفتار، کردار و گفتار خود باشد و بر روابط خود کاملاً آگاه باشد که اگر نباشد آسیب میبیند. در کنگره نیز این قوانین باید بین راهنما و رهجو، رهجو و راهنما و رهجویان با یکدیگر برقرار باشد. انسان اگر بخواهد روابط خودش را سالم نگه دارد باید از آن مراقبت کند مثل گوشت و یا شیری که اگر آن را بیرون از یخچال قرار دهیم خراب میشود و بایستی برای نگه داشتن روابط سالم کلی نیرو و انرژی خرج کنیم. به گفته آقای مهندس؛ به قله رسیدن کار سختی است؛ اما در قله ماندن کار سختتری است.
اگر در روابط اجتماعی خود با دیگران زیاد صمیمی شوید و تمامی رازهای زندگی خود را در اختیار افرد قرار دهید و بعد بر سر یک موضوعی دچار مشکل شوید ممکن است تمامی رازهای شما را کف دست این و آن بگذارند؛ حرف و سخنی که خود قادر به نگه داشتن آن نبودم، چگونه توقع دارم که دیگران از آن محافظت کنند! اگر روابط بین راهنما و رهجو درست و مستحکم باشد فرد در کنگره مرتب رشد میکند و دوستدارانش بیشتر میشوند؛ ولی اگر از خط مستقیم خارج شود یواشیواش مضمحل شده و از مسیر مستقیم خارج میگردد و ما بایستی برای حفظ داشتهها و روابط سالم خود تلاش کنیم، انرژی بگذاریم، راه حل درست بیندیشیم و مراقب رفتار و گفتار خود باشیم، چه بسیار آسیبهایی که انسان از زبان و نوع بیان خود میبیند. آقای مهندس میگویند؛ زبان از قلب انسان بلند میشود، قلب از مغز و عقل انسان دستور میگیرد، قلب اگر سیاه باشد زبان سیاه میشود، قلبی که روشن و زلال باشد هیچوقت زبانش به موارد منفی گرایش پیدا نمیکند و ما بایستی با تزکیه و پالایش، کسب آگاهی و آموزش به فرمان عقل نزدیک شویم و ذرهذره قلب خود را روشن کنیم. انسان میتواند یک جمله را با چند روایت بیان کند و دیپلماسی این است که کمترین و کمآسیبترین نوع بیان را انتخاب کنیم؛ چون هر رفتار و گفتار من از طرف دیگران تفسیر میشود و انسانها برداشتهای متفاوتی از آن را دارند.
در کنگره۶۰ بدون اطلاع و هماهنگی هر گونه پولی را دریافت و پرداخت کردن، از لباس مناسب و استاندارد استفاده نکردن، تلفن دادن و تلفن گرفتن ممنوع است و هیچ مفهومی ندارد؛ مثلاً با شخص تماس گرفته میشود که علیرضا هست؟ میگویند کدام علیرضا، میگوید همانی که هروئین میکشد و یا اگر افراد کنگره را بیرون و در کنار خانواده دیدید نباید به آن نزدیک شوید و شروع به احوال پرسی کنید شاید خانواده آن فرد نمیدانند که او مصرفکننده است و شخص نمیخواهد هویتش مشخص شود. برقراری ارتباط خانوادگی و مهمانی رفتن همه از موارد ضدارزشی است؛ به گفته استاد امین، ما هیچ یک از اعضاء شورای دیدهبانان اصلاً نمیدانیم خانه دوستانمان کجاست؛ مثلاً اگر از من بپرسند خانه آقای خان کجا است، نمیدانم و خیلی از اعضاء کنگره شغل و کار یکدیگر را نمیدانند؛ حتی نمیدانیم اعتقادات و عقایدشان چیست و چون این مسائل بین ما نبوده توانستهایم این پیوند محبت و دوستی را نگه داریم و این از قدرت کنگره۶۰ است.
در کنگره۶۰ محافظت از لوازم شخصی کیف، موبایل و ... بر عهده خودمان است و کنگره۶۰ هیچگونه تعهدی بابت گم شدن وسایل افراد ندارد؛ در کنگره بحث سیاسی کردن و ایجاد شرکتهای هرمی ممنوع است؛ زیرا هدف ما درمان اعتیاد و رسیدن خانوادهها به آرامش و آسایش است. ما طرفدار هیچگونه حزب و جناحی نیستیم و به همه افراد با هر گونه مسلک و روشی احترام میگذاریم و کاری به عقاید و نظرات هم نداریم تا به سرزمینی برسیم که در آن با آرامش و آسایش باشیم. استاد امین میگویند؛ برای اینکه یک مجموعه، سیستم، نمایندگی و یک لژیون به بار بنشیند و به نتیجه خوبی برسد، مهم نیست که افراد چه استعدادهایی دارند، مهم این است که افراد چه اتصالات و ارتباطاتی با هم دارند. ارتباط بین افراد یک سیستم است که به آن سیستم، قدرت میدهد؛ برای مثال هواپیما ویژگیهای جالبی دارد یک ورقه آلومینیومی نازک است و در آن تیرآهن، سیمان و خیلی چیزهای دیگر استفاده نشده؛ ولی در ارتفاعات، فشار هوا و سرعتهای بالا دوام دارد و محکم است و قدرتش در این است که اتصالات خیلی محکمی دارد، اگر یک نمایندگی بخواهد اتصالات قوی داشته باشد باید قوانین و فرامین را اجرا کند. حرمت کنگره شرایطی را فراهم میکند که آن اتصالات همیشه برقرار باشد؛ ولی اگر حرمت کنگره را رعایت نکنیم پیوندهای ما شروع به کنده شدن میکند و مثل هواپیمایی که میخواهد از زمین بلند شود، متلاشی میشود.
ما در تمام هستی به هم مرتبط و نیازمندیم و هر کدام به تنهایی، هیچ مفهومی نداریم؛ آدمها هر چهقدر هم در مقام بالایی باشند بدون یکدیگر هیچ اهمیت و ارزشی ندارند. یک مربی فوتبال بدون تیم فوتبال چه ارزشی دارد، یک رئیسجمهور بدون ملت و مردم چه اهمیتی دارد؟ تنها منیت و خودخواهی افراد جاهل و سرکش است که تنها خودشان را میبینند و از اصل ماجرا دور هستند و فکر میکنند به تنهایی میتوانند کارهایشان را انجام دهند و همه کاره خودشان هستند. آقای مهندس میگویند؛ افراد عیبجو افرادی هستند که خودشان مملو از عیب و ایراد هستند و روی دیگران عیب میگذارند و بیشتر در پرتو غیبت این کار را انجام میدهند و منشأ عیبجویی آنها از روی حسادت، جهل و نادانی آنهاست. آنها به نقاط ضعف دیگران حمله میکنند و آنها را بزرگ نشان میدهند. کسانی که عیبجو هستند اگر زیباترین فرشته را بیاورید مسائل مثبت آن را به مسائل منفی تبدیل میکنند؛ این افراد، انسانهای بداندیش و بددلی هستند که هیچوقت حرف راست را نمیزنند و هر کسی بدگویی میکند دلیل بر بددلی اوست و از داخل قلبی که پاک باشد یک خواسته منفی و آلوده بلند نمیشود. افراد عیبجو کسانی هستند که عیب خود را نمیبینند و حالشان همیشه خراب است.
هرچه کنیم به خود کنیم، گر همه نیک و بد کنیم؛ ما هر چه انجام میدهیم انعکاس و بازگشت آن به سمت خود ماست، وقتی کسی را آزار و اذیت میکنیم و یا نیش و کنایهای میزنیم همه به خودمان برمیگردد. پشت سر دیگران نباید سرزنش کرد و نباید حرف زد این برای این نیست که دیگران پشت سر ما حرف نزنند بلکه به این منظور است که ما پشت سر دیگران حرف نزنیم و اگر کسی آمد و پشت سر دیگران حرفی را زد، من باید جلو آن فرد بایستم که چرا این حرف را میزنی؟ تو الان داری بر ضد حرمت کنگره۶۰ رفتار میکنی، بر ضدارزشها حرف میزنی و تو اجازه نداری پشت سر دیگری حرف بزنی، گاهی اوقات ممکن است که ما این حرف را بشنویم و بعد به چند نفر دیگر هم انتقال بدهیم که این کار بسیار غلط است و باید روی این مسائل دقتنظر داشته باشیم و اگر ما در جایگاه دبیر، نگهبان، راهنما، مرزبان و ... هستیم باید با چنین مسائلی برخورد کنیم و جلوی آن را همانجا بگیریم؛ چون دودمان تمام خانوادهها، سیستمها و کشورها را همین پچپچها و همین حرفهایی که پشت سر دیگران میزنند و تخریب ایجاد میکنند انجام میشود. در کنگره۶۰ ما نباید با یکدیگر درد و دل کنیم و رازهای زندگی خود را به دیگران بازگو کنیم.
آقای مهندس در سیدی گردباد سبز عملکرد سیستم مثبت را به گردباد و عملکرد سیستم منفی را به گرداب تشبیه کردهاند؛ یعنی افراد سیستم مثبت، مانند گردباد هستند آن سیستم را میچرخانند و به حرکت در میآورند، در این سیستم همه کسی راه پیدا نمیکند و این سیستم همیشه در حال تزکیه و پالایش خود در جهت مثبت است، وقتیکه حرکت میکند آنهایی که ارزشی ندارند را به بیرون پرتاب میکند؛ وقتی که افراد را در درون خود راه داد با آموزشها و پتانسیلی که افراد دارند ذرهذره به مرکز گردباد هدایت میکند تا عمل صعود انجام شود؛ اما اگر آن فرد نافرمانی کند از سیستم طرد و خارج میشود، در سیستم منفی هم همینگونه است و مثل گرداب عمل میکند، بهطوری که این افراد مرحله به مرحله به سمت زمین و به سمت پایین نزول پیدا میکنند و کسی که میخواهد وارد سیستم منفی شود باید با آن فرد و یا آن تشکیلات هماهنگ باشد و نافرمانی نکند در غیر این صورت از سیستم خارج و نابود میگردد؛ بنابراین با توجه به شناخت ساختار سیستمهای مثبت و منفی و عملکرد آنها، پی میبریم که بازگشت از طرف ضدارزشها و حرکت به سمت ارزشها کاری سخت و زمانبر است، اگر من فرد دروغگویی هستم نمیتوانم از فردا دیگر دروغ نگویم و یا اگر فرد مصرفکنندهای هستم نمیتوانم از فردا مصرف خود را کنار بگذارم؛ چون به حرف و سخن نیست بلکه با ساختاری طرف هستیم که مانند بندهایی به ما وصل شدهاند، مواد مخدر، نفرت، حسادت، کینه، ناسپاسی، ناشکری، پشت سر دیگران سرزنش کردن، تجسس، ظن و گمان بد بردن مثل یک بندهایی به دور ما تنیده شدهاند که باید از این بندها رها شویم؛ اما رها شدن هم بندهایی دارد که وقتی از آخرین بند رها شدید، نیروهای مثبت بر شما بند محکمتری خواهند زد که باز کردن آن دست شما نیست؛ بنابراین برای وفاداری به ارزشها و رعایت حرمتها باید یک ساختار صحیح داشته باشید تا خداوند به شما عنایت کند، اگر نداشته باشید خداوند بدون بها به شما نمیدهد؛ مثلاً اگر یک مصرفکننده هستید بدون بها خداوند این رهایی و پاکی را به شما نمیدهد.
یکی از کلیدیترین و مهمترین مطالب هستی و کنگره۶۰ این است که «حقیقت در اعمال و ادامه نقاب از رخ برمیدارد.» یکی از قوانین الهی است و بیان میکند که هرچه حقیقت، ما باشد در اعمال و در زمان، آن حقیقت معلوم میشود، اگر من فسادی را انجام دهم مطمئناً روزی این عمل در زمانی معلوم پیدا خواهد شد؛ بنابراین ما بایستی با حرکت به سمت ارزشها و رعایت حرمتها و قوانین کنگره۶۰ بندهای ضدارزشی را از خود دور کنیم و بدانیم که مکان مقدس کنگره نه تنها مصرفکنندگان را نجات میدهد بلکه فرصتی در اختیار انسانها میگذارد که خودشان را پیدا کنند و بر من واجب است که با رعایت حرمتها، اصول و قوانین کنگره۶۰ و محترم شمردن آنها که در وهله اول احترام به خودمان و جایگاه رفیع انسانی است، از وقوع هر گونه اعمال خلاف حرمت و قانون کنگره۶۰ جلوگیری نماییم تا باشد که افراد به راحتی درمان و خانوادهها به آرامش و آسایش برسند.
منابع: دژاکام، حسین،"کتاب عشق، چهارده وادی برای رسیدن به خود"
سیدیها: حرمت، دیپلماسی، گردباد سبز، نخ و سوزن
سخنان استاد امین
تهیه و نگارش مقاله: مرزبان همسفر محدثه رهجوی راهنما همسفر نجمه (لژیون سوم)
گردآوری: رابط خبری همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر نجمه (لژیون سوم)
ویراستاری: همسفر زهره رهجوی راهنما همسفر سلیمه (لژیون چهارم)
ارسال: همسفر توران رهجوی راهنما همسفر نجمه (لژیون سوم)
همسفران نمایندگی گنجعلیخان
- تعداد بازدید از این مطلب :
164