English Version
This Site Is Available In English

گروه خانواده - در زندگی رفتار دیپلماسی لازم‌الاجراست

گروه خانواده - در زندگی رفتار دیپلماسی لازم‌الاجراست

حرمت کنگره۶۰ یکی از نوشتارهایی است که در تمام جلسات کنگره دو بار خوانده می‌شود. در این نوشتار بایدها و نبایدهای لازم را برای فردی که در جلسات شرکت کرده، مطرح می‌کند. کلمه حرمت از حریم می‌آید، هر چیزی حریم و شرایط خاص خود را دارد و نمی‌توان به آن نزدیک شد. کنگره هم دارای قوانین و حرمت‌هایی است که باید رعایت شود.

کنگره مکان امنی است، در این مکان نیروی انتظامی، قوه قضائیه و پلیس نداریم، در بعضی از شعبه‌های کنگره ممکن است ۷۰۰ نفر مصرف‌کننده در حال سفر در کنار یکدیگر باشند، کسی به دیگری توهین و اهانت نمی‌کند. باید حریمی وجود داشته باشد تا بتوانیم نظم را برقرار کنیم و همه در امنیت باشند. فرد مصرف‌کننده یک خانواده، محله و طایفه را به هم می‌ریزد، چرا در کنگره چنین اتفاقی نمی‌افتد؟

حرمت کنگره۶۰ این اصول را به ما یادآور می‌شود که دروغ گفتن، علیه شخصی سرزنش‌ کردن، حرف یکدیگر را قطع نمودن، الفاظ ناشایست بیان‌ کردن، در جلسه بدون اجازه سخن‌ گفتن از موارد ضد ارزشی است و آرامش و آسایش را از ما می‌گیرد. کنگره۶۰ مکان مقدسی است؛ زیرا ما را از سمت ضد ارزش‌ها به‌طرف ارزش‌ها سوق می‌دهد و به آرامش و آسایش می‌رساند.

زندگی مانند یک بازی، فیلم‌نامه یا نمایشنامه است؛ ولی یک نمایشنامه واقعی که بازیگر و همه‌کاره آن خودمان هستیم. معمار بزرگی که زندگی را به وجود آورد برای اینکه این زندگی به چرخ خودش ادامه دهد، باید نیروی مثبت و منفی را در کنار هم قرار می‌داد تا بازی به وجود آید.

انسان برای رسیدن به خواسته‌های خود دو راه دارد، یکی راه راست یا ارزشی و یکی راه نادرست یا ضد ارزشی، کسانی که راه درست را انتخاب می‌کنند، به آسایش و آرامش می‌رسند، امکان ندارد شما یک تبهکار یا یک دروغ‌گو را پیدا کنید که در آرامش و آسایش باشد.

همان‌طور که باید دیپلمات‌های هر کشور از رفتار، گفتار و کردار مخصوصی پیروی کنند که به آن دیپلماسی می‌گویند، تک‌تک انسان‌ها نیز باید از اصول و قوانین خاصی پیروی کنند. در کوچک‌ترین شئونات زندگی رفتار دیپلماسی لازم‌الاجرا است؛ یعنی نمی‌توان گفت انسانی پیدا می‌شود که ازنظر دیپلماتی آزاد و رها باشد. باید مواظب گفتار، رفتار و کردار خود بود وگرنه آسیب‌دیده و دچار بحران و مشکل می‌شود.

شما نمی‌توانید انسانی را پیدا کنید که فطرت و ذات او بدی‌ها را تأیید کند. ممکن است در ظاهر چنین باشد ولی در باطن خوبی‌ها را می‌خواهد. گاهی ممکن است خودمان در زندگی دیگران تجسس کنیم؛ اما اگر کسی در زندگی ما تجسس کنند، ناراحت می‌شویم. اگر بخواهیم زندگی کنیم باید قوانینی را رعایت کنیم و حرمت مسائل مختلف را نگه‌داریم. اگر بخواهیم کسی در زندگی ما تجسس نکند، ما هم نباید در زندگی دیگران تجسس کنیم.

حضرت مسیح می‌گویند: «قضاوت نکنید تا شمارا قضاوت نکنند.» وقتی گمان بد می‌برید، تجسس می‌کنید، برای دیگران اسم بد می‌گذارید و اقوام مختلف را مسخره می‌کنید، آن‌وقت می‌خواهید کسی شمارا مسخره نکند و هیچ بلایی سرتان نیاید، چنین چیزی امکان ندارد.

هر انسانی خودش با رفتار و کردار خود، حریم خود را مشخص می‌کند. باید بین شاگرد و استاد حریم و دیوار باشد و اگر خراب شود، هیچ‌چیز باقی نمی‌ماند. برای روابط خودمان با انسان‌ها باید قوانین بازی رعایت شود؛ اگر این قوانین را رعایت نکنیم، دچار بحران و مشکل می‌شویم، باید حد و حدود این روابط را نگه داشت.

اگر ستون‌های زیر یک سقف خیلی به هم نزدیک یا خیلی از هم دور باشند، درهرصورت سقف فرومی‌ریزد. در کنگره اگر روابط راهنما و رهجو، مسئولین و افراد رابطه‌ای مستحکم و قوی و در چهارچوب قوانین و حرمت‌ها باشد، افراد مرتب رشد کرده و احساس دوستی و احترام بین آن‌ها بیشتر می‌شود؛ ولی اگر از خط مستقیم خارج شوند، کم‌کم ضعیف شده و از بازی بیرون می‌روند.

اگر رابطه‌ای برای ما باارزش است باید با قلب، زبان و تمام افکار آن را حفظ کنیم. باید برای حفظ هر چیزی زحمت کشید و تلاش کرد. مراقب زبان، رفتار و کردار بود. چیزی که بسیار ضربه می‌زند، زبان است؛ البته زبان از قلب انسان بلند می‌شود و قلب از مغز دستور می‌گیرد، اگر قلب سیاه باشد، زبان منفی می‌شود و اگر قلبی روشن باشد، زبان به بدگویی نمی‌چرخد.

در حرمت کنگره۶۰ بیان می‌شود که باید بالباس و پوشش مناسب در کنگره و مکان‌های مختلف حاضر شویم. رنگ لباس گویای مطالبی است که صور آشکار انسان‌ها را نشان می‌دهد. هر انسان بر مبنای درون خود رنگ و نوع لباس خود را انتخاب می‌کند و برای خانم و آقا فرقی نمی‌کند. هر موقعیت و هر مکانی یک نوع پوشش را می‌طلبد. پوشش مهمانی، مناسب مکان‌های اداری نیست، وارد هر مکانی می‌شویم باید شأن آنجا را نگه‌داریم. شرایط سنی در نوع پوشش بسیار نقش سازنده‌ای دارد و باید شرایط سنی با نوع پوشش هماهنگ باشد. در کنگره باید از پیراهن سفید، لباس و کفش تمیز برای آقایان و شال یا روسری سفید برای خانم‌ها استفاده کرد و وضعیت ظاهری عادی باشد.

در کنگره۶۰ افراد نمی‌توانند رابطه مالی و تجاری باهم برقرار کنند؛ زیرا افراد به کنگره می‌آیند که فقط کار خودشان را انجام دهند و به درمان برسند. در بهشت برین هیچ سخن لغو و بیهوده‌ای نیست، وقتی بهشتی‌ها به هم می‌رسند، فقط سلام می‌کنند. اگر افراد با هم رابطه مالی یا تجاری برقرار کنند، اختلاف بین آن‌ها به وجود می‌آید و دیگر آن سلاماً، سلاماً وجود ندارد، در کنگره ماندگار نشده و به درمان نمی‌رسند.

در زندگی نیز باید این ارتباطات را با تفکر انجام داد. برای اینکه بین اعضاء خانواده و اطرافیان دشمنی ایجاد نشود، حتی‌الامکان با این افراد وارد تجارت و شراکت نشویم و فاصله را حفظ کنیم. همان‌طور که در حافظ علیه‌الرحمه می‌گوید: 

اَلا یا اَیُّهَاالسّاقی اَدِرْ کَأسَاً و ناوِلْها
که عشق آسان نمود اوّل ولی افتاد مشکل‌ها

تلفن دادن و تلفن گرفتن در کنگره۶۰ ممنوع است. نباید در بیرون از کنگره ارتباط برقرار کرد و اگر همدیگر را دیدیم، حق نداریم صحبت یا احوال‌پرسی کنیم؛ زیرا باعث ایجاد مشکل می‌شود. بحث سیاسی در کنگره ممنوع است؛ زیرا خانواده‌ها فقط به هدف درمان اعتیاد و حال خوب وارد این مکان مقدس شده‌اند و با پرداختن به این بحث‌ها از هدف دور می‌شوند.

تمامی مواردی که در حرمت کنگره۶۰ بیان‌شده بسیار مهم، هوشمندانه و بر اساس تجربه بوده و برای داشتن حال خوب و درمان باید تک‌تک موارد را نه‌تنها در کنگره؛ بلکه در تمام زندگی رعایت کرد و به آن اصول پایبند بود و ایمان داشته باشیم.

در مکان مقدسی چون کنگره نباید اصول و حرمت‌ها را زیر پا گذاشت؛ چراکه یک روز این عمل ما باعث بیرون رفتن خودمان یا شخص دیگری از کنگره می‌شود. به فرموده آقای مهندس حسین دژاکام اگر برای کنگره کاری نمی‌کنید، حداقل به آن آسیب نرسانید.

منابع: سی‌دی‌های حرمت، ساختن خویش، دیپلماسی، دشمن، فرق نگاه و رنگ لباس و لژیون پزشکان
نویسنده: دنور همسفر محبوبه رهجوی راهنما پهلوان همسفر اسماء (لژیون اول)
ویراستار: رابط خبری همسفر فرشته (ر) رهجوی راهنما دنور همسفر وجیهه (لژیون دوم)
ارسال: همسفر آرزو رهجوی راهنما پهلوان همسفر اسماء (لژیون اول) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی سیرجان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .