سیزدهمین جلسه از دوره شانزدهم سری کارگاههای آموزشی خصوصی مسافران کنگره ۶۰، نمایندگی بیهقی سبزوار، روزهای یکشنبه ۱ تیرماه ۱۴۰۴ با استادی مسافر مجید، نگهبانی مسافر محسن و دبیری مسافر سلمان با دستور جلسه «وادی چهارم و تأثیر آن روی من» ساعت ۱۷ آغاز به کار نمود.
خلاصه سخنان استاد:
سلام دوستان مجید هستم یک مسافر با تشکر از نگهبان، دبیر، ایجنت و راهنمای محترم که این فرصت را به من دادند تا خدمت کنم و آموزش بگیرم.
دستور جلسه امروز وادی چهارم است در مسائل حیاتی به خداوند مسئولیت دادن یعنی سلب مسئولیت از خویشتن. آقای مهندس برای درمان اعتیاد چهارده تا وادی را برای ما بیان کردند تا ما بهدرستی بتوانیم برای درمان اعتیاد و حرکت به سمت نور از این وادیها بهره ببریم. همانطور که میدانید ما در وادی اول یاد میگیریم که با تفکر ساختارها آغاز میگردد، یعنی در هر کاری با تفکر میتوانیم کاری را درست به انجام برسانیم. در وادی دوم هیچ مخلوقی جهت بیهودگی قدم به حیات نمینهد، هیچکدام از ما بیهیچ نیستیم، حتی اگر خود به هیچ فکر کنیم. به معنی آن که هر چیزی در هستی بدون دلیل به وجود نیامده و برای یک کاری به این هستی آمده است حتی اگر خودش فکر کند که بیفایده است. ناامیدی و ترس ما را از ادامه حرکت در مسیر باز میدارد و ما باید با آموزش درست در مسیر صراط مستقیم قرار بگیریم. در وادی سوم باید دانست، هیچ موجودی به میزان خود انسان به خویشتن خویش فکر نمیکند، یعنی باید این را بدانیم که هیچ موجودی در هستی بهغیراز خود انسان به فکر خودش نیست و قرار نیست برای ما کسی کاری انجام دهد و فرد باید برای هدف خود تلاش کند، و اما وادی چهارم در مسائل حیاتی مسئولیت دادن به خداوند یعنی سلب مسئولیت از خویشتن. در این وادی گفته میشود که ما برای شناخت خداوند اول باید خود را بشناسیم که برای شناخت خود هم باید به صور آشکار هم به صور پنهان و یا هسته خارجی توجه کنیم. این وادی برای شناخت بهتر نفس است که نشاندهنده ظاهر و باطن انسان است و نفس به سه مرتبه تقسیم میشود. مرتبه اول نفس اماره یا نفس حیوانی که در این نفس انسان از انجامدادن کارهای ضد ارزشی هیچ ترس و عذاب وجدانی ندارد. دوم نفس لوامه یا سرزنشکننده است. قطعاً برای همه ما پیشآمده که از اعمال ناشایست خود پشیمان شدهایم و بعد از انجام این اعمال دچار عذاب وجدان شده و دائماً خود را سرزنش میکنیم البته که این مرحله از نفس به دلیل کسب آگاهی و شروع حرکت در صراط مستقیم در فرد اتفاق میافتد، و در آخر مرحله سوم نفس هست که افراد اندکی به این مرتبه از نفس میرسند و آن نفس مطمئنه است که ما با گذر از نفس اماره و لوامه با کسب آموزش، تزکیه و پالایش به این درجه از نفس میرسیم.
.jpg)
این وادی ضمن مشخص کردن خط و خطوط بین انسان و خداوند مسئولیتهای انسان در برابر خداوند و همینطور خداوند در مقابل انسان را نیز تعریف میکند و به ما میگوید که ما نباید مسئولیتهایی که بر عهده خودمان است را به خدا واگذار کنیم. مثلاً ماشین خودمان را بدون درنظرگرفتن مسائل امنیتی و بدون اینکه به دزدگیر و قفل مناسب مجهز کنیم در خیابان رها میکنیم و از خداوند میخواهیم که از ماشین ما در برابر سارقین محافظت کند. وادی چهارم به ما میگوید که این کار اشتباه است زمانی ما میتوانیم به امید خداوند باشیم که مسئولیت خودمان را تماموکمال انجام دهیم آنگاه میتوانیم به خداوند توکل کنیم و خداوند هم قطعاً به ما کمک خواهد کرد. بهقولمعروف خداوند میگوید از تو حرکت از من برکت این موضوع در تمام کارهای روزمره ما صادق است من خودم در زمان مصرف تمام روز را در خانه مشغول مصرف و خوابیدن بودم و انتظار داشتم که مشکلاتم بهخودیخود حل شود و کارم رونق پیدا کند، چکهایم پاس شود و دائماً با خودم میگفتم خدا بزرگ است و با این حرف از زیر بار مسئولیتهای خود شانه خالی میکردم و آنها را به خداوند واگذار میکردم غافل از اینکه که تا حرکت نکنم و مسئولیت زندگی خودم را نپذیرم خداوند هم به من کمک نمیکند. در مسئله اعتیاد هم وضع به همین صورت است تا زمانی که اعتقادم بر این باشد که دیگران من را معتاد کردهاند و بهجای اینکه دنبال راهی برای درمان اعتیاد باشم دائماً رازونیاز کنم و از خداوند بخواهم که مرا درمان کند هیچ اتفاقی نمیافتد. موضوع مسئولیتپذیری در ساختار کنگره نیز بهروشنی قابلدیدن است ساختار کنگره بهگونهای طراحی شده که تمام مسائل مالی، علمی و... بر دوش اعضای کنگره است و همین اعضا هستند که مسیر پیشرفت و حرکت کنگره را هموار میکنند.
از اینکه سکوت کردید و به صحبتهای من توجه کردید از همه شما سپاسگزارم
عکاس: مسافر علی از لژیون هفتم با راهنمایی مسافر مهدی
تایپ: مسافر امید از لژیون هشتم با راهنمایی مسافر علی
تنظیم: سایت بیهقی سبزوار
- تعداد بازدید از این مطلب :
103