جمعیت احیای انسانی کنگره ۶۰، نخستین سازمان مردمنهاد است که در حوزه اعتیاد در سطح ملی ثبت رسمی شد؛ زمانی که کنگره ۶۰ کار خود را در این حوزه شروع کرد با چالشهای متعددی روبهرو بود و همین امر موجب شد؛ چارچوبهایی برای رشد، توسعه و بقای آن توسط بنیان کنگره ۶۰ طراحی شود و ما آن را تحت عنوان «حرمت» اجرا مینماییم. هر ساختاری برای اینکه بتواند در راستای پیشبرد اهدافش درست قدم بردارد، باید یک حریمی را داشته باشد و وجود قوانین در هر ساختاری نشان از قوت و هدفمند بودن آن است.
ما در نوشتار «حرمت» جمعیت احیای انسانی کنگره ۶۰ میخوانیم؛ کنگره مکان مقدس و امنی است که هر شخصی با ورود در این مکان، باید حرمت آن را حفظ نماید. ما در صورتی میتوانیم این مکان را «امن» بخوانیم که امنیت لازم در آن مجموعه در جریان باشد. حرمت از ریشه (حرم) گرفتهشده و این ریشه به معنای ممنوعیت و منع است؛ این بدان معنا است که احترام گذاشتن به آن حریم و حرمت الزامی است. در این نوشتار از بندهایی صحبت شده است که آن بندها، برای بهتر قدم برداشتن در این ساختار است و نقض هر این از پارامترها سبب آسیب رسیدن به خود فرد میشود.
در فایل صوتی «محرم» استاد امین دژاکام عنوان میکنند: انسان برای اینکه محرم شود، باید ابتدا محرومیت را تجربه کند. سالیان سال ما محرومیتهایی را بهواسطه اعتیاد تجربه کردیم و همین موضوع باعث شد این حریم و حرمت را بهتر درک و اجرا کنیم؛ البته این محرم شدن، زمانی برای یک فرد قابلدرک است که از قوانین تخطی نکرده و راه درست را طی کند؛ این مهم زمانی انجام میپذیرد که انسان در مسیر پالایش باشد.
همانطور که در آیه 32 «سوره مائده» در کلامالله قرآن مجید آمده است: «وَمَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعًا» اگر یکنفس را احیاء کنی، گویی تمام نفوس را احیاء کردهای! در این مکان هم نهتنها یک شخص، بلکه یکنفس احیاء میشود و احیای نفوس در مرتبه بالایی قرار دارد، بدین منظور این مکان مقدس خوانده میشود.
حال قدری در باب حرمتهای عنوانشده در نوشتار بپردازیم؛
دروغ گفتن:
در کتاب آسمانی قرآن کریم کلمه کذب یا دروغ ۸۱ بار آمده است و از بزرگترین گناهان شمرده میشود. کسی که دروغ میگوید هرگز هدایت نمیشود؛ زیرا خود را در بازی نیروهای منفی قرار داده است. با سخن دروغ فقط ارزش خود را از بین خواهیم برد؛ طبق فرمایش مهندس حسین دژاکام، اگر مثقالی مطالب منفی در زیر کوه البرز باشد خود را بهمرورزمان نشان میدهد. ما هرچقدر هم دروغ بگوییم، درنهایت راستی و درستی نمایان خواهد شد؛ این دروغگویی تمثیلی از ماری است که هرکجا که برود، کج و بهصورت زیگزاگ میرود؛ اما اگر بخواهد به لانه خود برود، باید راست برود؛ بنابراین درنهایت باید درستی و راستی را پیش بگیریم تا به سرمنزل مقصود برسیم.
علیه شخصی سرزنش کردن:
انسان باید در برابر خیلی مسائل، صبر پیشه کند و یا در برخی موارد حتی سکوت نماید؛ اگر ایرادی را در کسی دیدیم، نباید بزرگ جلوه دهیم، نباید تیز و برنده چون شمشیر صحبت کنیم و شخصی را سرزنش یا تحقیر نماییم. زمین یک مهد برای آموزش است، ما آمدهایم تا آموزش ببینیم. همه ما دچار اشتباه میشویم؛ بنابراین نباید فردی را سرزنش نماییم، زیرا هستی ممکن است ما را در همان نقطه قرار دهد تا بیازماید؛ بنابراین فقط از دید و منظر خود به مسائل ننگریم، درنگ کنیم و با تفکر درست به مسائل نگاه کنیم.
حرف یکدیگر را قطع نمودن:
حرف و سخنی که از دهان هر شخصی جاری میشود، از ارزش بالایی برخوردار است؛ زیرا در کنگره ۶۰ هر فرد با توجه به تجربهای که دارد سخن میگوید. در این مکان، به اشخاص اجازه میدهند به ترسهای خود غلبه کنند و اعتمادبهنفس ازدستداده خود را به دست بیاورند و این پارامتر از نقاط قوت کنگره ۶۰ است؛ زیرابه فرد اجازه میدهد تا خود را در مسیر رشد قرار دهد.
الفاظ ناشایست بیان کردن:
یکی از مسائل مهمی که کنگره ۶۰ به آن پرداخته است، قوانین درست زندگی کردن و رعایت آداب و معاشرت درست و اصولی است. هتک حرمت و استفاده نکردن از الفاظ ناشایست و رکیک، نسبت ندادن صفت منفی از مواردی است که پایه و اصول هر ساختاری است، حال آن ساختار خانواده باشد یا یک جامعه؛ بنابراین رعایت این بند از ضروریاتی است که به انسان ارزش میدهد و جایگاه فرد را بالا میبرد.
در جلسه بدون اجازه سخن گفتن:
چهارچوبی مشخصشده است که باعث برقراری نظم بیشتر یک مجموعه خواهد شد و عدول از آن باعث هرجومرج و بینظمی خواهد شد.
بحث سیاسی نمودن:
در وادی پنجم، از موضوعی به نام «خودداری» صحبت شده است که به نظر من بیربط با این بند نیست؛ چیزی که از درست یا غلط بودن آن اطلاع یا حتی علم آن را نداریم؛ باید اجتناب کنیم و این در تمامی سطوح کنگره ۶۰ اجرا میشود، هیچیک از اعضا در باب این مسائل سخن نمیگویند.
بدون اطلاع و هماهنگی هرگونه پولی را دریافت و پرداخت کردن:
در کنگره ۶۰، به زیباترین شکل جایگاهها و وظایف آنها مشخصشده است و هر هزینهای بااطلاع و هماهنگی مرجع مربوطه انجام میپذیرد.
هرگونه وجهی را در قالب قرض یا وام، به هر شخصیت حقیقی و حقوقی پرداخت کردن:
ارتباط مالی داشتن، یکی از موارد بسیار حائز اهمیتی است که کنگره ۶۰ به آن تأکید فراوانی دارد، عدول از این مورد باعث ناآرامی شخص خواهد شد؛ زیرا خود را در گردبادی قرار داده است که هم به خود آسیب میرساند و هم به فردی که با او دراینارتباط سهیم است؛ شخصی که ناگزیر وارد این موضوع میشود مسیر خود را گم خواهد کرد؛ همانطور که مهندس حسین دژاکام در فایل صوتی «دشمن» اشاره کردند: ارزش دوستی و خواهر، برادری خیلی بالاتر از بحث تجارت است و نباید ناآگاهانه خود را در بازی قرار دهیم که باعث نابودی رابطههای ارزشمند میشود.
از لباس و پوشش نامناسب استفاده کردن:
پوشش ما باید بهگونهای باشد که درخور و هماهنگ با مکان و موقعیتی که در آن قرار داریم باشد. پوشش مناسب و مرتب، احترام به خود و حتی دیگران است.
بدون مجوز راهنما تلفن دادن یا تلفن گرفتن:
این پارامتر به دلایل مختلف برای افراد منع شده است؛ درنهایت امر این بند میخواهد به ما بگوید: اگر با فردی که راهنما صلاح نمیداند ارتباط داشته باشید، تبعات آن به خود شما برمیگردد؛ گاهی ممکن است فردی به شما مشاورهای نادرست بدهد و شمارا از مسیر درمان و آموزش دور کند.
هرگونه ارتباطی بیرون از کنگره برقرار نمودن:
ارتباط گرفتن خارج کنگره؛ یعنی دور شدن از قوانین حاکم بر این مجموعه و هدف اصلی که درمان اعتیاد است و در ادامه این ارتباط به ارتباط خانوادگی کشیده خواهد شد که با توجه به تجربیات که در طی سالیان بهدستآمده است، این مورد منع شده است. همه ما در این مکان گرد هم آمدهایم تا صدای درمان را به بشریت برسانیم؛ این برقراری ارتباط بهویژه برای یک شخص سفر اولی که در مسیر درمان است آسیبزننده است.
مراقبت از لوازم شخصی خود:
در وادی چهارم، این موضوع بهخوبی تشریح شده است که هر یک از ما مسئولیت کار خود را باید بپذیریم و هر یک از اعضا مسئول حفظ وسایل و حتی حریم خود هستند؛ بنابراین بر همه ما واجب و ضروری است که از حریمهای ذکرشده عدول نکنیم تا از بروز عواقب برای خود و دیگران جلوگیری کنیم.
«انسان مقام انسانی خودش را درجایی، جاگذاشته است و باید آن را پیدا کند.» این مسیر بر ما نمایان شده تا مقام و جایگاه انسانی خود را بیابیم و حرکت در چهارچوب قوانین در هر مقطع، موجب حفظ هویت و آرامش انسان خواهد بود؛ باشد که با قدمهای درست در این مسیر، فرصت را غنیمت بشماریم و راه را بر خود با رعایت حرمتها هموار نماییم.
منبع: سی دی آموزشی حرمت کنگره60، شنهای صحرا، دشمن
نویسنده: ایجنت همسفر نازنین
ویراستاری و ارسال: راهنما همسفر پروانه نگهبان سایت (لژیون دوم)
همسفران نمایندگی آبیک
- تعداد بازدید از این مطلب :
354