English Version
This Site Is Available In English

داشتن اختیار و پذیرفتن مسئولیت

داشتن اختیار و پذیرفتن مسئولیت

در مسائل حیاتی؛ به خداوند سپردن، یعنی سلب مسئولیت از خویشتن. این وادی جایگاه و مسئولیت انسان‌ها و جایگاه و مسئولیت خداوند را مشخص و مرزبندی می‌کند در وادی‌های قبل مشخص شد که مسئولیت کارهای‌مان به عهده خودمان است؛ اما این وادی می‌گوید مسئولیت خود را بپذیر و به دنبال مقصر نباش ما نباید روی شانس هم حساب کنیم اگر وظیفه‌ای به عهده‌ ما است آن را به خوبی انجام دهیم و بعد منتظر کمک قدرت مطلق باشیم. خداوند هنگام خلق انسان او را سر دو راهی قرار داد و به او اختیار داد که انتخاب کند یک راه سالم و تقوا و یک راه زشت و پلید؛ سپس پایان هر راه را هم برای انسان مشخص کرد. خیلی از ما انسان‌ها وقتی دچار مشکل می‌شویم دعا و نیایش می‌کنیم و هنگامی که به نتیجه مطلوب نرسیدیم قدرت مطلق را مقصر می‌دانیم در صورتی که باید بدانیم دعا زمانی تأثیرپذیر است که در مسیر ارزش‌ها حرکت کنیم، ازفرامین خداوند پیروی کنیم، مسئولیت خود را بپذیریم و تلاش کنیم.

انسان باید برای شناخت نیروی بزرگ قدرت مطلق، اول باید خود را بشناسد و از دروازه خود عبور کند در این صورت تغییرات مثبتی در زندگی شخص ایجاد می‌شود این وادی برای شناخت انسان او را به دو دسته تقسیم کرده است ۱- صور آشکار انسان، کالبد فیزیکی وجسم انسان که برای ما قابل رؤیت است ۲- صور پنهان انسان، مانند نفس، عقل، روح ... که قابل رؤیت نیستند. برای شناخت بهتر صور پنهان به تعریف نفس می‌پردازد و می‌گوید: نفس تعیین موجودیتی است که در هر صورت ظاهر و باطن انسان را می‌نمایاند، نفس داری خواسته است و خواسته‌ها دو نوع هستند معقول و غیرمعقول و نفس هر انسان براساس خواسته‌ها و دانایی او در یک مرتبه قرار می‌گیرد سه مرحله نفس وجود دارد ۱- نفس اماره در این مرحله نفس در انسان به صورت غریزی عمل می‌کند و فقط می‌خواهد خواسته‌ خود را بر آورده کند این انسان‌ها در مرتبه‌ پایینی از دانایی قرار دارند و کارهای‌شان را طبق منافع خودشان و خارج از عقل در کوتاه مدت به انجام می‌رسانند؛ ولی در پایان با شکست مواجه می‌شوند ۲- نفس لوامه در این مرحله انسان به دانایی بالاتری رسیده است یعنی از کار خلافی که انجام داده است پشیمان است و دچار عذاب وجدان می‌شود این مرحله از نفس یک پیشرفت در راستای دانایی انسان محسوب می‌شود. ۳- نفس مطمئنه انسان در این مرحله از نفس هیچ کار غیرمعقولی را انجام نمی‌دهد در حقیقت خواسته‌های او معقول و منطقی است. قدرت مطلق کسی را که در وادی نفس مطمئنه قرار دارد به بهشت خودش دعوت می‌کند قانون پذیرفتن مسئولیت در هر مرحله از نفس که قرار داشته باشیم در زندگی ما نقش مهمی دارد منظور قدرت مطلق از فرستادن ما به این نقطه از خلقت این است که انسان خودش با داشتنن اختیار و پذیرفتن مسئولیت خودش به فرمان عقل همراه با صلح و آرامش برساند.

برداشت من از این وادی این است که مسئولیت خود را بپذیریم و در مسیر  ارزش‌ها حرکت کنیم و برای رسیدن به اهداف‌مان دست از تلاش و کوشش برنداریم؛ وقتی در مسیر ارزش‌ها برای رسیدن به اهداف‌مان حرکت کنیم و خواسته‌ ما منطقی و عقلانی باشد قدرت مطلق به یاری ما خواهد آمد و ما را هدایت خواهد کرد؛ اما اگر در جهت ضدارزش‌ها حرکت کنیم ارتباط ما با قدرت مطلق قطع خواهد شد.

منبع: سی‌دی وادی چهارم
رابط خبری: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر بهاره (لژیون چهارم)
نویسنده: همسفر زهرا (ج) رهجوی راهنما همسفر بهاره (لژیون چهارم)

ویرایش: همسفر شهلا رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون هفتم) دبیر سایت

ارسال: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون دهم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی پاکدشت

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .