English Version
This Site Is Available In English

وادی چهارم خطوط مسئولیت‌ها را مشخص می‌کند

وادی چهارم خطوط مسئولیت‌ها را مشخص می‌کند

وادی چهارم خط و خطوط مسئولیت‌ها را برای ما مشخص می‌کند، این‌که انسان در زندگی و امورات مربوط به خود تا چه اندازه مسئول است و چه مسئولیت‌هایی بر عهده دارد. باید بدانیم که تمام مسئولیت‌های حیات انسان فقط بر عهده‌ خود اوست و سپردن این مسئولیت‌ها به خداوند باعث سلب مسئولیت از او می‌شود. انسان زمانی‌که گرفتار مسائل و مشکلاتی می‌شود، مُدام دنبال کسی و یا چیزی می‌گردد که مسئولیت‌ها را گردن او بيندازد و چه کسی بهتر از خداوند! و فکر می‌کند خداوند فقط برای این است که وقتی گرفتار مسئله و یا مشکلی شد؛ باید آن را حل کند؛ ولی باید بدانیم واگذاری مسئولیت‌های زندگی به خدا از طرف انسان‌های جاهل و تنبل اتفاق می‌افتد و انجام مسئولیت‌‌های زندگی بر عهده‌ خود شخص است و نه خداوند. ما نباید از زیر بار مسائل خود شانه خالی کنیم؛ زیرا هر اتفاق و مسئله‌ای که در مسیر زندگی‌ رُخ می‌دهد برای ما یک تجربه محسوب می‌شود و هر تجربه یک درس و آموزش برای انسان دارد.

خداوند زمانی‌‌که انسان را خلق کرد او را بر سر یک دو راهی قرار داد، یکی راه راستی و خوبی‌ها و دیگری راه کژی و بدی‌ها و هر کُدام از این مسیرها را علامت‌گُذاری کرد و پایان هر یک را مشخص کرد و به انسان اختیار داد تا خودش یکی از این مسیر‌ها را انتخاب کند و این ما هستیم که در زندگی‌مان با به کارگیری عقل و اختیار خویش باید راه درست را پیدا کنیم تا به دانایی و آگاهی و در نهایت تکامل برسیم.

انسان زمانی که گرفتار مسائل و مشکلاتی می‌شود، ممکن است ماه‌ها و سال‌ها دعا کند و از خداوند بخواهد که مشکلش را حل کند؛ ولی باید دانست که دعا به تنهایی کافی نیست؛ بلکه انسان باید حرکت کند، تلاش کند، مسئولیت‌‌ حیات خودش را بپذیرد و در صراط مستقیم باشد آن‌وقت خداوند به او حتماً کمک خواهد کرد و القائات مثبت را دریافت خواهد کرد و انسان همواره مسئول حیات خویش است و فقط می‌تواند روی فکر، اندیشه و تلاش خودش حساب کند و اگر وظیفه‌اش را درست انجام دهد به او کمک خواهد شد.

برای شناخت خداوند باید اول از دروازه‌ خود عبور کنیم؛ یعنی اول باید خود را بشناسیم و دانش‌مان را نسبت به خودمان بالا ببریم و اگر روزی خود را شناختیم آن نیرو را هم خواهیم شناخت و هر چه‌قدر بيش‌تر خداوند را بشناسیم به همان اندازه می‌توانیم تغییرات مثبت زیادی در زندگی خود ایجاد کنیم و به صلح و آرامش خواهیم رسید و حداقل مشکلات را خواهیم داشت. گاهی اوقات انسان ممکن است بر اثر نا‌آگاهی موضوعی را رد کند و بگوید اشتباه است و یا چشم بسته و سریع موضوعی را قبول کند، ما زمانی می‌توانیم به درست یا غلط بودن موضوعی پی ببریم که از گفتارها و نوشتارها جلوتر باشیم و از آن‌جایی که دانایی انسان محدود است ما نباید موضوعی را بدون مطالعه و تفکر و فقط از روی نظر شخصی رد و یا قبول کنیم.

انسان شامل دو بخش‌ صور آشکار و صور پنهان است. صور آشکار و یا هسته جسم همان چیزهایی است که برای ما قابل رؤیت است مانند: دست، پا، قلب، کلیه و... و صور پنهان و هسته خارجی که قابل رؤیت نیست و ما نمی‌بینیم شامل: روح، نفس، حس، ذهن و... می‌باشد. جسم که برای ما قابل مشاهده است ما هنوز روی آن شناخت زیادی نداریم و آگاهی ما کم است و صور‌ پنهان که از دید ما پنهان است و ما هیچ شناختی از آن نداریم و زمانی‌که انسان به شناخت صور پنهان برسد، بسیاری از بیماری‌ها و مشکلاتش حل خواهد شد.

افکار و اندیشه نقش زیادی در زندگی انسان دارد و حتی روی جسم او نیز تأثیر می‌گذارد. اگر انسان دائماً به مسائل منفی فکر کند، این افکار منفی باعث ایجاد بیماری‌های زیادی در وجود او می‌شود که به اصطلاح به آن‌‌ها بیماری‌های سایکوسوماتیک گفته می‌شود؛ یعنی بیماری‌ها‌ی فکری که روی جسم تأثیر گذاشته و تخریب ایجاد می‌کند و هم‌چنین افکار منفی می‌تواند، باعث ايجاد ترس در پذیرش مسئولیت‌های انسان شود؛ وقتی ترس بر انسان حاکم شود توان حرکت از او گرفته خواهد شد و انسان در توان خود نمی‌بیند که بتواند مسائل‌اش را حل کند و روزبه‌روز به اعماق نا‌اُمیدی بیش‌تر فرو می‌رود؛ پس باید همیشه افکار مثبت داشته باشیم.

نفس یکی از اجزای صور پنهان است و چیزی است که انسان را تعيين موجوديت می‌کند در ظاهر و باطن و خواسته دارد و تمام خواسته‌های انسان از قسمت نفس‌ صادر می‌شود که شامل: خواسته‌‌های معقول و غیر معقول است و نفس در انسان مراتبی دارد و با روح فرق دارد، نفس ممکن است شیطانی شود؛ ولی روح شیطانی نمی‌شود، روح سمبُل پاکی‌ و خوبی و از وجود خداوند است و نیاز به پالایش ندارد.

هر انسانی بر مبنای خواسته‌ها و دانایی‌اش در یکی از مراتب نفس که شامل: نفس اماره یا امر‌کُننده، نفس لوامه یا سرزنش کننده و نفس مطمئنه است قرار می‌گیرد. انسانی که در نفس اماره قرار دارد در مرتبه پایینی از دانایی قرار دارد و چیزی به نام وجدان در او وجود ندارد و اگر مرتکب کار اشتباهی شود ناراحت و پشیمان نیست؛ ولی اگر انسان به دانایی و آگاهی بیش‌تری برسد، وارد نفس‌ لوامه می‌شود به این صورت که اگر کار ضد‌ارزشی انجام دهد شرمنده و پشیمان می‌شود و اکثر انسان‌ها در این مرتبه از نفس قرار دارند، هم‌چنین زمانی‌که انسان با انجام تزکیه و پالایش‌های مکرر به دانایی بالاتری برسد وارد وادی نفس مطمئنه می‌شود در این مرتبه از نفس تقریباً تمام کارهای انسان چه در خواب و چه در بیداری معقول است و هیچ خطایی از او سر نمی‌زند و رسیدن به این جايگاه ارزش بالایی دارد و کم‌تر کسی می‌تواند به آن دست پیدا کند و به نوعی این جايگاه همان رسیدن به فرمان عقل است.

نتیجه می‌گیریم که در تمام مراحل زندگی حل مشکلات‌ بر عهده خود ما است‌؛ پس باید مسئولیت‌‌ زندگی خود را بپذیریم و برای حل مسائل خودمان تلاش کنیم و فقط روی خودمان حساب کنیم و منتظر نباشیم که کسی بیاید و مشکلات ما را حل کند و سعی کنیم همیشه اعتمادبه‌نفس داشته باشیم و بدانیم که اگر در مسیر درست باشیم خداوند و نیروهای مافوق هم به ما کمک خواهند کرد.

منبع: کتاب عشق، سی‌دی‌های وادی چهارم، سی‌دی فرق نفس و روح
رابط خبری: همسفر نازنین مرزبان خبری
عکاس: همسفر حانیه رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون دهم)
نویسنده و ویراستار: همسفر وحیده رهجوی راهنما همسفر اکرم (لژیون یازدهم)
ارسال مطلب: همسفر نیلوفر
همسفران نمایندگی سمنان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .