مشارکت راهنما همسفر مهین:
قبل از اینکه آموزشهایی در مورد کتاب 60 درجه زیر صفر گرفته باشم به صورت خیلی سطحی فقط آن را خواندم؛ ولی هیچ تصوری راجع به آن نداشتم. یکی از ویژگیهای این کتاب این است که به زبان ساده و در عین حال علمی بیان شده است و سه مؤلفه جسم، روان و جهانبینی را مدنظر قرار داده است.
زمانی که سه مؤلفه صوت، تصویر و کلام در کنار هم قرار میگیرند، باعث درک بیشتر مسئله میشوند و در کتاب عبور از منطقه ۶۰ درجه نیز دقیقاً به همین شکل است که متن کتاب در کنار تصویر و موسیقی قرار گرفته و همین امر بار آموزشی آن را بالاتر میبرد.
متن و تصاویر این کتاب برای من واضح است و حالا میدانم برای هر یک از تصاویر، موسیقی با نت مخصوص به خودش وجود دارد و نمونه آن موسیقی رهایی میباشد که برای تصویر اسکی بازی است.
به نظر من این کتاب راه درست زندگی کردن را که همان صراط مستقیم است به ما میآموزد و اگر من بتوانم آن را بخوانم و طبق آن حرکت کنم، در راه درست قرار دارم و نه فقط در مورد درمان اعتیاد؛ بلکه در تمام مراحل زندگی کمک بزرگی میتواند باشد.
در کتاب، 14 تصویر وجود دارد که ابتدا تصویر روی جلد را داریم، این تصویر نمادی از قدرت خداوند است و در واقع ساختار درونی انسان را نمایش میدهد؛ زیرا در این تصویر کویر خشک در کنار منطقه خوش آب و هوا نشانه مرز بین بهشت و جهنم درون انسان است که هر لحظه امکان دارد انسان در بهشت و یا در جهنم باشد؛ زیرا بهشت و جهنم جاری است و با هر عملی، من میتوانم در بهشت قرار بگیرم و از عاقبت کار خوشنود باشم و یا برعکس میتوانم در جهنم قرار بگیرم و سزای کار بد خود را ببینم. پس این تصویر در واقع فاصله اندک این دو را نشان میدهد.
تصویر دیگر تصویر پشت جلد است. به نظر من جایگاه فرد را در سفر دوم نشان میدهد که با رسیدن به دانایی که کسب کرده است به دیگران کمک کند.
تصاویر درون کتاب را می توان به سه گروه تقسیم کرد که ابتدا تصویر یخبندان و ماشین قرمز است و در مجموع چهار تصویر دارد که مسیر حرکت و دشواریهای راه را نشان میدهد تا در آخرین تصویر یخبندان همان تصویر رهایی و یا اسکی بازی را داریم. گروه دوم تصاویر درخت پوسیده هستند که آن هم چهار تصویر را شامل میشود و در واقع تمثیل جسم انسان است که در آن نیز طی سفر تغییراتی ایجاد میشود و درخت پوسیده بعد از جوانه زدن و رشد آنها تبدیل به یک انسان سالم و پاک میگردد. گروه سوم نیز سه تصویر درون است که نبرد بین نفس و عقل را به نمایش میگذارد و در ابتدا نمایانگر درون آشفته انسان است. آخرین تصویر به نظر من نشاندهنده این است که فرد توانسته از این نبرد پیروز بیرون بیاید. به جز این تصاویر یک تصویر دیگر نیز در کتاب وجود دارد که نظر من را خیلی به خود جلب کرد همان تصویر غسل در صحرا است، توضیح آن همانطور که در کتاب آمده این است که انسان در صحرا با باران رحمت الهی غسل میکند و آخرین آلودگیهای درون و برون از او خارج میگردد. این آلودگی ها به صورت آب سیاه رنگی است که حتی شنهای صحرا که بهراحتی آب را جذب میکنند، حاضر به جذب آن نیستند و مورد دیگر در این تصویر انسانهایی هستند که با فرهنگهای مختلف لباس سفید به نشانه پاکی برای فرد میآورند، دقیقاً مثل کاری که راهنماهای گرامی برای رهایی من انجام دادند.
به نظر من این کتاب بزرگترین و مهمترین منبع آموزشی در کنگره است و ویژگی مهم آن این است که با تمثیل بیان شده و این مورد در درک مفاهیم بسیار اهمیت دارد.
مشارکت همسفر فاطمه (ش):
کتاب ۶۰ درجه زیر صفر زیباترین تجربیات آقای مهندس را شامل میشود که نشان میدهد آقای مهندس و خانوادهشان که اکنون به عنوان الگوی اصلی همسفران و مسافران در کنگره هستند، چه روزهای سخت و پرتلاطمی را پشتسر گذاشتهاند. با خواندن بخشهایی از زندگی ایشان با تمام وجود ایمان میآوریم که پس از هر سختی، آسانی است. مهمترین نکتهای که از کتاب ۶۰ درجه آموختم، مربوط به جسم من بود که متوجه شدم در جسم من مواد مخدر طبیعی وجود دارد و من هیچ شناخت و آگاهی نسبت به این مواد شبهافیونی نداشتم. وقتی من همسفر هیچ شناختی نسبت به جسم خود نداشته باشم، چگونه میتوانم ادعا کنم که روح و روان خود را میشناسم؟ زیرا اولین قدم برای شناخت واقعی خود، از شناخت جسم شروع میشود. علاوه بر آگاهیها نسبت به جسم، در کتاب ۶۰ درجه زیر صفر آموختیم که مصرفکننده مواد مخدر شبیه انسان یخ زدهای است که هیچ حس و درکی از پیرامون خود ندارد و تمام حواس درون و بیرون او یخزده است و اگر این کتاب و آقای مهندس را الگوی خود در سفر قرار دهد، همانگونه که در تصاویر کتاب نیز مشاهده میکنیم، پلهپله به حیات دوباره نزدیک میشود. این کتاب تنها برای مسافران نیست؛ بلکه کمک بسیار زیادی برای بهبود سلامت جسم و روان همسفران نیز دارد و ما میتوانیم با استفاده از مطالب کتاب مرحله به مرحله از ضد ارزشها دور شده و به طرف ارزشها قدم برداریم.
مشارکت همسفر نسرین:
کتاب عبور از منطقه ۶۰ درجه زیر صفر، توسط آقای مهندس دژاکام نوشته شده است. همچنین این کتاب شامل تجربیات ایشان در مورد اعتیاد و صورت مسئله اعتیاد است و چگونگی درمان آن که با زبانی بسیار ساده و روان بیان شده است. آقای مهندس ۱۷ سال درگیر بیماری اعتیاد بودند، تلاشهای زیادی را برای ترک مواد مخدر انجام دادهاند؛ اما مثل سایر مصرفکنندگان تلاشهای بینتیجهای داشتند که در آنها جسم و روان به حالت عادی و تعادل برنمیگشت و سلامت موردنظر را کسب نمیکردند. آقای مهندس خود محقق بودند و روحیه کمک به دیگران را به وفور داشتند. تجربیات مستند خود را در موفقیتی که در این امر مهم بهدست آورده بودند به نگارش درآورده و با دیدگاهی متفاوت از دیگران اطلاعات و آگاهیهای بسیاری را در اختیار خانوادهها، پزشکان و افرادی که خود درگیر قضیه اعتیاد بوده و یا خواهان کمک به دیگران هستند قرار دادند، تا شخص مصرفکننده را بهعنوان بیمار بشناسند و با بهدست آوردن آگاهی و اطلاعات صحیح به او کمک کنند.
این کتاب دارای ۱۴ تصویر است، هر تصویر آن بیانگر حالتی از درون ما در طول سفر اول است. به طور مثال در تصویر اوّل میبینیم که یک ماشین قرمز رنگ در جاده کوهستانی پر از برف، یخ و قندیل در حال حرکت است. این ماشین قرمز رنگ در واقع خود ما هستیم که در مسیر سفر در حال حرکت میباشیم؛ اگر این ماشین بخواهد با سرعت بالا حرکت کند، یک دفعه سُر میخورد و به اعماق دره سقوط میکند، اگر هم بخواهد خیلی آرام حرکت کند، گیر کرده و اگر بخواهد سروصدایی ایجاد کند، قندیل و بهمن روی سرش فرود میآید. پس باید با تعادل و احتیاط حرکت کرده تا به سلامت از این مسیر خطرناک عبور کند و به پایان این مسیر برسد. ما هم در طول سفرمان نباید عجله و یا نافرمانی کنیم؛ بلکه باید هر فرمانی راهنما میدهد طبق آن حرکت کنیم. بقیه تصاویر این کتاب نیز به همین شکل در طول سفر از وضعیت درون ما خبر میدهند و ما را به گونهای مختلف راهنمایی میکنند.
نویسنده: همسفران لژیون دهم
عکاس: همسفر ثنا رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون هفتم)
ویراستاری و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون هفتم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دنا
- تعداد بازدید از این مطلب :
126