آقای مهندس حسین دژاکام فرمودند: پس از ۱۷ سال اعتیاد مداوم، در اواسط بهمنماه ۱۳۷۵ که مصادف با ماه مبارک رمضان بود با الهام از نظم حاصل از روزهداری، موفق شدند میزان مصرف مواد خود را منظم و تثبیت نمایند و این امر، مقدمه و جرقهای شد برای ابداع کاملترین متد درمان اعتیاد یعنی DST. به گفته خود ایشان در آن زمان اصلاً در اندیشه ترک نبودند و حتی فکر ترک اعتیاد هم به ذهنشان خطور نمیکرد! و صرفاً فقط جهت بازی یا آزمایش یک وعده از پنج وعده مصرفی خود را حذف نمودند و در واقع قدم اول برای آغاز سفر هزار فرسنگی خود را برداشته بودند؛ ولی هنوز خود، بیخبر بودند.
سرانجام بعد از ۵۵ روز توقف در ایستگاه ۴ گرم در روز، جمعه ۷۶٫۱٫۲۱ و تماس با استاد بزرگوارشان، استاد سیلور، چگونگی حرکت برای ترک اعتیاد یا بهتر است بگوییم معالجه بیماری مواد مخدر، برایشان مشخص شد و در این جلسه بود که از ایشان خواسته شد، مطالب و تجربیات روزانه و لحظهای سفر یا حرکت و عبور از منطقه سرمای ۶۰ درجه را جهت ثبت، به نگارش در آوردند. یک سال بعد، در ۱۵ آذرماه سال ۱۳۷۶ ایشان موفق شدند پس از ۱۱ ماه عملیات درمانی و کاهش تدریجی، به قطع مصرف و رهایی از اعتیاد برسند.
مهندس دژاکام، پس از موفقیت در ابداع به کارگیری این متد، اطمینان از اجرای آن و رسیدن به درمان قطعی، نوشتههای خود را تحت عنوان «کتاب عبور از منطقه ۶۰ درجه زیر صفر، منتشر نمودند». کتاب عبور از منطقه ۶۰ درجه زیر صفر، مهمترین و بزرگترین منبع آموزشی کنگره۶۰ میباشد. بسیاری از سوالات سفر اول و سفر دوم را پاسخ داده و راهنمایی، مستند است که هر شخص با هر درجه تحصیلی، میتواند از آن استفاده کند و لذت ببرد. این کتاب دارای ۱۴ تصویر میباشد که از ابتدا تا انتها، مقوله سفر از مصرف مواد مخدر تا قطع آن و به مفهوم واقعی کلمه، عبور از منطقه یخبندان ۶۰ درجه زیر صفر را به تصویر میکشد، آنگونه که نویسنده در ابتدا کتاب اشاره میکند، این کتاب تحقیقی مستند در مورد صورت مسئله اعتیاد به مواد مخدر، روش درمان آن و قابل استفاده برای بیماران مواد مخدر، خانوادهها، پزشکان، محققین و قضات میباشد.
میتوان گفت، کتاب عبور از منطقه ۶۰ درجه زیر صفر، خودآموز و راهنمای درمان اعتیاد به زبان ساده است که پیچیدهترین مصائب و مشکلات درمان اعتیاد، اعم از جسم، روان و جهانبینی را با زبانی ساده و در عین حال علمی بیان مینماید. این کتاب نقطه صفر آغاز کشف صورت مسئله اعتیاد و ابداع متد DST است. نویسنده کتاب آقای مهندس دژاکام در پیشگفتار خود چنین گفته است: «هدف از انتشار این کتاب، روشن نمودن صورت مسئله اعتیاد و چگونگی درمان آن است که در این کتاب با دیدگاهی کلی به مسئله، نگریسته شده است». این دیدگاه به صورتی ساده و روان، مشکلات مصرفکننده (معتاد) را بیان مینماید و مهمترین گرههای کور آن را مشخص و برای باز کردن این گرهها نظریه خود را بیان میکند.
تحقیق در این کتاب به گونهای انجامگرفته است که در حوصله و توان مطالعه تمام افراد جامعه باشد تا جایگاه این کتاب، هم در خانوادهها باشد و هم در کتابخانههای تخصصی دانشگاهها. این کتاب، وضعیت گروه کثیری از معتادان و الکلیها را مشخص مینماید که در کجای کار قرارگرفتهاند و علت شکست ترکهای پیاپی آنها چیست؟! این مجموعه، اطلاعات و آگاهیهای بسیاری را در اختیار خانوادهها قرار میدهد تا شخص بیمار یا معتاد خانواده خود را بهتر بشناسند و آگاهانه به کمک و یاری او بیایند و برای مبارزه با اهریمن اعتیاد، به صورت گروهی، نیروهای خود را در یک جهت جمعآوری نمایند.
این کتاب، ممکن است همه را سیراب نکند؛ اما از غرق شدن عده کثیری، جلوگیری خواهد نمود. در نهایت، این مجموعه برای محققین، پزشکان و مسئولین، دری را بازخواهد نمود تا دیدگاهی نوین به موضوع بنگرند و برای باز کردن گرههای کور این مسئله، اقداماتی آگاهانه به انجام برسانند و در حل آن کوشا باشند؛ زیرا امروزه گروه کثیری از معتادان، از اعتیاد خود، متنفر هستند و راه حلی برای آن پیدا نمیکنند. در این کتاب، استادانی سخن گفتهاند که فعلاً گفتههای آنان برای ما حائز اهمیت است، مطرح نمودن این که آنها چه کسانی هستند؟ و در کجا هستند؟ موضوع اصلی بحث ما نیست. به قول معروف؛ چه کسی میگوید مهم نیست؛ چه میگوید اهمیت دارد. مولانای بزرگ فرمودند:
هر کسی از ظن خود شد یار من
از درون من نجست اسرار من
خود من نیز به واسطه اعتیاد مسافرم بعد از ورود به کنگره با این کتاب بینظیر آشنا شدم، کتابی که سالانه چند نوبت با تیراژ بالا تجدید چاپ میشود و به زبانهای عربی، انگلیسی، فرانسه ترجمه شده. کتاب ۶۰ درجه زیر صفر؛ در واقع یک نقشه راه است برای افرادی که تا به حال این راه را تجربه نکردهاند. اگر فردی با تصاویر این کتاب ارتباط برقرار کند، متوجه میشود که چگونه و به چه صورت باید حرکت کند. گرفتن پیام، توجه کردن به مطالب و تصاویر این کتاب، بسیار امر مهمی است. امیدوارم از این نقشه راه کمال استفاده را ببریم تا برایمان راهگشا باشد.
منابع: کتاب عبور از منطقه ۶۰ درجه زیر صفر، سایت کنگره۶۰
نویسنده: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون اول)
ویرایش و ارسال: همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر پروانه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی طارم
- تعداد بازدید از این مطلب :
168