تعادل یعنی پایداری، عدالت هم از ریشه همین لغت است، چیزی که سر جایش پایدار باشد. الان یکی از مشکلاتی که بشر دارد، این است که ذره ذره از تعادل خارج شده و آرامش و متانت ندارد. حالا این بیتعادلی فقط در قشر مصرف کننده نیست، در کسانی که تحصیلات خیلی بالایی دارند و یا ثروت زیادی دارند، آنها هم بیتعادل هستند. وقتی کسی تعادل ندارد باعث رنجش و اذیت و آزار اطرافیان خود میشود.
یک موضوعی که در کنگره۶۰ مهم است، آداب معاشرت است که باز هم آداب معاشرت برمیگردد به تعادل وبی تعادلی، کسی که ادب دارد، یعنی تعادل دارد و کسی که بیادب است، گویی تعادل ندارد.
ادب یعنی یک روش، هرچیزی دارای یک آدابی است. مجموعه آداب را، ما به عنوان ادب اطلاق می کنیم. ممکن است صدها آداب باشد در رشتههای مختلف و مقدار زیادی از این آداب را داشته باشد که ما میگوییم مودب است.
زمانی که از مرحله حیوانی وارد مرحله انسانی میشویم؛ یعنی در مرحله انسانی، ما هیچ چیزی نداریم که قانون نداشته باشه یا متد، نداشته باشد؛ مثلا چند نکته که آداب را شامل میشود عبارتند از:
غذا خوردن: ساعت، میزان و چه نوع غذایی خوردن از جمله آداب آن است. حتی در آداب غذاخوردن، زیاده روی و پرخوری کند و بیش از اندازه بخورد و فربه شود، آدم بیادبی است.
راه رفتن: خودش یک شرایط و آداب دارد، یک روش و آداب دارد. تند نرفتن، یواش نرفتن، چگونه راه رفتن و اگر غلط راه بروی آرتروز کمر و گردن و دیسک میگیری.
سخن گفتن: اگر درست صحبت نکنید، بیادبی است. انسان باید روی حرفی که میزند کنترل داشته باشد. شمرده حرف بزند، لغات را درست تلفظ کند. وسط حرف کسی نپرد، موقع غذا خوردن صحبت نکند.
در مهمانی، در عزاداری، عروسی: آنجا هم یک آدابی دارد. در مهمانی اگر چند نوع غذا باشد، از همه غذاها نخوریم؛ زیرا برای معده ما مشکل ایجاد می کند.
مهمانداری: آداب مهمانداری را رعایت کنیم. باید زمانی که غذا چیده شد، خود صاحبخانه هم بنشیند و اولین نفر غذایش را شروع کند، آرام بخورد و آخرین کسی که باید از غذا خوردن دست بکشد صاحبخانه باشد.
سخن گفتن با خانمها: انسان نمیتواند با همه، یک جور صحبت کند. با دوست باید یک جور صحبت کرد، با قاضی یک رقم دیگر.
آقایان با خانمها به صورت مفرد صحبت نمیکنند و همچنین خانمها با آقایان.
مثلا به جای تو، شما را به کار ببرد.
ماشین سواری: یک آداب و معاشرتی دارد. ویراژ دادن، بیادبی است، بوق زدن، بیادبی است، تند رفتن بیادبی است.
در کل، سی دی آداب معاشرت در کنگره۶۰، به بررسی اصول و قواعد رفتار اجتماعی میپردازد که به افراد کمک میکند تا در تعاملات خود با دیگران موفقتر باشند. این سی دی به موضوعاتی مانند احترام به دیگران، گوش دادن فعال، ارتباط مؤثر و اهمیت صداقت در روابط میپردازد و هدف اصلی آن ارتقاء کیفیت روابط اجتماعی و بهبود مهارتهای ارتباطی است.
نویسنده: همسفر حکیمه رهجوی راهنما همسفر سمانه (لژیون هشتم)
رابطخبری: همسفر ریحانه رهجوی راهنما همسفر سمانه (لژیون هشتم)
ارسال: همسفر سارا رهجوی راهنما همسفر سمیه( لژیون چهارم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی باغستان کرج
- تعداد بازدید از این مطلب :
69