هفتمین جلسه از دوره سیوپنجم کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی وحید به استادی راهنما همسفر ناهید، نگهبانی همسفر سکینه و دبیری همسفر طاهره با دستور جلسه «آداب معاشرت، ادب و بیادبی، تعادل و بیتعادلی» روز سهشنبه ۲۰ خردادماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:
سپاس از خداوند که امروز این فرصت را در اختیار من قرار داد تا در این جایگاه خدمت کنم. از تمامی خدمتگزاران، ایجنت، مرزبانان و عزیزانی که در این مسیر همراه من بودند، سپاسگزارم. دستور جلسه امروز «آداب معاشرت، ادب و بیادبی، تعادل و بیتعادلی» است. در کنگره، این جمله معروف است که «درمان، فوق ترک و تعادل، فوق درمان است.» کنگره تلاش میکند تا افرادی که وارد این سیستم و مجموعه میشوند، به تعادل لازم دست یابند. این هدف برای مسافران و همسفران مشترک است. در فرآیند درمان مسافران، بر مثلث درمان (جسم، روان و جهانبینی) متمرکز میشوند و برای همسفران نیز، آموزش جهانبینی مدنظر قرار میگیرد.
حال، این سؤال مطرح میشود که جسم یک مسافر چگونه به تعادل میرسد؟ از طریق مصرف داروی مناسب، در زمان مناسب و به مقدار مناسب، فرآیند درمان به درستی طی میشود؛ اما اگر مسافر پس از طی این مراحل، از نظر جهانبینی مورد توجه قرار نگیرد، خلقوخوی مناسب و تعادل لازم را به دست نخواهد آورد. بنابراین، پس از درمان جسم، روان نیز باید از طریق آموزش جهانبینی به تعادل برسد. به همین دلیل، این بخش از اهمیت ویژهای برخوردار است و به فرد کمک میکند تا گامبهگام به تعادل لازم نزدیک شود. در مورد همسفران نیز، آموزش جهانبینی باعث میشود که فرد به استحکام و پایداری لازم دست یابد و با کسب دانش و آموزش وادیها، نقطه تحمل و تعامل خود را ارتقاء دهد.
اما تعادل به چه معنا است؟ تعادل، یعنی شناخت اندازهها. فردی که مفهوم تعادل را درک کند، در زندگی و روابط اجتماعی خود از افراط و تفریط دوری میکند؛ چراکه افراط و تفریط، از ویژگیهای نیروهای اهریمنی هستند. انسان متعادل، همواره حد و مرزها را رعایت میکند و در مواجهه با مسائل مختلف، تعادل خود را حفظ میکند. در ادامه، به موضوع آداب میپردازیم. آداب، جمع ادب است. انسان موجودی اجتماعی و مدنی است و برای تأمین نیازهای مادی و معنوی خود، نیازمند ارتباط و تعامل با دیگران است. آداب، هنر معاشرت بر اساس قوانین، اصول و دانش مربوطه است.
ارتباط با دیگران امری ضروری است؛ اما این ارتباط نباید بدون قاعده و قانون باشد، بلکه باید بر اساس اصول و آدابی خاص شکل بگیرد. در اینجا، منظور از آداب، هنر و دانش معاشرت است؛ اینکه چگونه با آگاهی و مهارت در کنار یکدیگر در اجتماع زندگی کنیم. اگر این دانش را نداشته باشیم؛ قطعاً با مشکلاتی مواجه خواهیم شد؛ پس، آداب بهمعنای داشتن هنر و دانش معاشرت است. اما چگونه انسان به تکامل نزدیک میشود و چه زمانی در مسیر تکامل قرار میگیرد؟ انسان دارای ارتباطات گوناگونی است: ارتباط با خود، ارتباط با خداوند، ارتباط با دیگران و ارتباط با طبیعت. هرچه این ارتباطات متعادلتر باشند، هم فرد و هم جامعه به آرامش بیشتری دست مییابند.
همانطور که آقای مهندس میفرمایند: «هم خودش زندگی میکند و هم اجازه میدهد که دیگران زندگی کنند.» در مورد ارتباط با خدا نیز، هرچه شناخت ما نسبت به خداوند و جایگاه او و خودمان بیشتر باشد، ارتباطمان با او مناسبتر خواهد بود. ارتباط با خود نیز به میزان شناخت ما از خویشتن بستگی دارد؛ اینکه بدانیم چه کسی هستیم، نیروهای درونیمان کدامند و چه هدفی در زندگی داریم. به بیان دیگر، پاسخ به این سؤالات که «من از کجا آمدهام، آمدنم بهر چه بود؟» نشاندهنده کیفیت ارتباط ما با خودمان است. ارتباط با دیگران نیز اهمیت ویژهای دارد. اگر بخواهیم رشد کنیم و از نفس اماره فاصله بگیریم و به سمت نفس مطمئنه حرکت کنیم، معاشرت و ارتباط با دیگران بستر مناسبی برای این تحول است. تعامل با دیگران باید از روی محبت باشد، زیرا اگر ارتباطی با دیگران نداشته باشیم، مفاهیمی چون بخشش و محبت معنای خود را از دست میدهند.
بنابراین، هرچه ارتباطات ما با دیگران مناسبتر باشد، به رشد و تعالی شخصیتمان کمک بیشتری میکند. درواقع، اگر این سه نوع ارتباط (با خود، خدا و دیگران) بر اساس قوانینی که خداوند برای انسان وضع کرده شکل بگیرند؛ قطعاً به تعادل خواهیم رسید و آدابی که باید در بین افراد رعایت شوند، محقق خواهند شد. خوشبختانه، این قوانین در کنگره به ما آموزش داده میشوند و به مرور زمان درک میکنیم که تا چه حد در زندگی ما تأثیرگذار هستند. این موضوع را در میان اعضاء کنگره به خوبی مشاهده میکنیم؛ جهانبینی راستین و حقیقی در آنها به وضوح دیده میشود و این نعمتی است که خداوند در اختیار ما قرار داده است.

مرزبانان کشیک: همسفر سلیمه و مسافر حامد
تایپیست: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر ندا (لژیون پنجم) دبیر دوم سایت و همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر شکوفه (لژیون یازدهم)
عکاس: همسفر شهزاد رهجوی راهنما همسفر ناهید (لژیون دوازدهم)
ویراستاری و ارسال: همسفر زینب رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون دهم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی وحید
- تعداد بازدید از این مطلب :
229