English Version
This Site Is Available In English

زندگی سرشار از رویداد است

زندگی سرشار از رویداد است

تا قبل از کنگره اصلاً اسم جهان‌بینی را نشنیده بودم؛ چه برسد به اینکه بدانم جهان‌بینی چیست و چه اهمیتی در زندگی من دارد؟ اولین جمله‌ای که در مورد جهان‌بینی شنیدم، این بود که: «جهان‌بینی مثل یک جعبه‌ابزار است که بنا به مسئله‌ای که دارم، می‌توانم از داخل این جعبه، ابزار مخصوص به آن را بردارم و مسئله‌ام را حل کنم.» این جمله برای من خیلی گنگ بود و زیاد متوجهش نشدم، ولی برایم جالب بود. حس کنجکاوی‌ام را بیدار کرد که چطور می‌توانم از این جعبه‌ابزار استفاده کنم؟!

جزوه‌های "جهان‌بینی کاربردی ۱ و ۲" با حجم کمی که دارند، دنیایی از اطلاعات و آگاهی را در خود جای داده‌اند. باید سطر به سطر آن‌ها را با تمرکز بالا خواند و در زندگی کاربردی کرد. مثلث دانایی که شامل تفکر، تجربه و آموزش است، و در مقابل آن، مثلث جهالت که شامل ترس، ناامیدی و منیت می‌باشد، با شناخت و درک این دو مثلث، مسیر روشنی در زندگی برای ما نمایان می‌شود؛ به شرط اینکه آن را برای خودم کاربردی کنم، نه برای دیگران. مثلاً به جای اینکه تشخیص دهم چه کسی دچار منیت یا ناامیدی است، باید ببینم خودم درگیر کدام‌یک هستم؛ دوربین را سمت خودم بگیرم. بعدها متوجه شدم که رفتار، کلام، اعمال و تفسیر هر کسی نسبت به وقایع، جهان‌بینی او را مشخص می‌کند. اگر من فردی منفی‌نگر، افسرده، عصبی و خشمگین هستم، یعنی جهان‌بینی خوبی ندارم. ولی اگر فردی باشم با دیدگاه مثبت نسبت به وقایع بیرون و درون خودم، و همیشه جنبه‌ی مثبت قضایا را ببینم، نقاط قوت خودم را شناسایی و تقویت کنم، یعنی جهان‌بینی خوبی دارم.

اگر برای تغییر جهان‌بینی خودم تلاش کنم، برداشتم از مسائل تغییر می‌کند و با دیدگاه مثبت، به‌مرور زمان به آرامش و حال خوب می‌رسم. زندگی سرشار از رویدادهایی است که می‌توانیم نگرش خاصی نسبت به هر کدام داشته باشیم و بر اساس آن نگرش، عکس‌العمل نشان دهیم. وقتی از کسی انتظار کمک داریم و او کمکی نمی‌کند، ممکن است حس تنفر در ما ایجاد شود و رفتارمان با آن شخص تغییر کند. اما هر چیزی یک صور ظاهر دارد و یک صور پنهان. ما معمولاً فقط صور ظاهر را می‌بینیم و تفسیر می‌کنیم. اگر به صور پنهان قضیه هم فکر کنیم و با دید مثبت به آن نگاه کنیم، نتیجه‌ی قضیه کاملاً تغییر می‌کند. اگر به درک این جمله برسم که: «هر رویداد بیرونی که برای من اتفاق می‌افتد، یک ریشه‌ی درونی در من دارد»، آن‌وقت مسائل را خیلی راحت‌تر حل می‌کنم.

استاد امین فرمودند: «تفاوت انسان‌ها در میزان رنجی که به آن‌ها وارد می‌شود نیست؛ بلکه تفاوت انسان‌ها در تفسیر رنجی است که به آن‌ها وارد شده است. یک بلا ممکن است یک شخص را کاملاً پخته کند و برای ادامه دادن به او انگیزه دهد، ولی همین بلا می‌تواند ۱۶ نفر را از زندگی ساقط کند.» پس اگر شخصی دارای جهان‌بینی درستی باشد، می‌تواند اتفاقات پیش‌آمده را به بهترین شکل ممکن به نفع خودش تغییر دهد؛ به عبارتی، می‌تواند از آتش برای خود گلستان بسازد. خدایا، به من درک و فهم جزوه‌ی جهان‌بینی را بده و کمکم کن تا از بند جهالت نجات پیدا کنم، به خویشتن خویش نزدیک شوم و به پختگی برسم. از استاد امین عزیز و آقای مهندس بزرگوار، بابت آموزش‌های بسیار مفید و کاربردی‌شان که گره‌های زیادی از زندگی من را باز کرده، سپاسگزارم.

نویسنده: راهنما همسفر فاطمه (لژیون هفتم)
رابط خبری: همسفر مژگان رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون هفتم)
ویراستاری و ارسال: همسفر آتوسا رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون هفتم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ابوریحان تهران

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .