استاد امین در بخش اول سیدی تاریکی در مورد اندازهها صحبت کردند که ما بایستی در مورد هر موضوعی از جمله درسخواندن، ورزشکردن، محبتکردن، غذاخوردن و... اندازهها را بدانیم تا بتوانیم مشخص کنیم که مبدأ ما در هر موضوعی کجاست. آقای مهندس برای درمان اعتیاد و درمانهایی که در کنگره۶۰ انجام میگیرد مبدأ را مشخص کردند؛ زیرا اندازهها را میدانستند و ما نیز میتوانیم با عملیکردن این موضوع، بسیاری از مسائل خود را حل کنیم. برای مثال، من در لژیون تغذیه سالم متوجه شدم که چه تخریبی به جسم خود وارد کردهام! مبدأ و البته هدف که داشتن جسم سالم بود برای من مشخص شد؛ زیرا به اندازهها توجه کردم و یاد گرفتم که هر نوع ماده غذایی چه خاصیتی دارد و جسم من به چه مقدار از آن نیاز دارد. استاد امین فرمودند: «اگر خواستههای انسان تغییر کند، شرایط انسان نیز تغییر میکند».
من باید نقطه صفر را در هر موضوعی پیدا و سعی کنم با بالابردن نقطه تحمل و عدم مقایسهکردن خود با دیگران، پیشرفت و تغییرات ایجادشده را با مبدأ اولیه بسنجم. این تغییرات به یکمرتبه انجام نمیپذیرد؛ بلکه بایستی آرامآرام پیش بروم که مجبور به مصرفکردن انرژی ذخیره بدن و باعث تخریب جسم نشوم. تجربه من از این موضوع، مربوط به پیادهروی بود که برای خود مبدأ و اندازهای نداشتم و به مدت طولانی پیادهروی میکردم که این عمل بهجای اینکه من را بهسلامتی برساند، به بیماری و تخریب جسم رساند؛ بنابراین آموختم که باید از کم شروع کنم و آرامآرام نقطه تحمل خود را در پیادهروی بالا ببرم تا به نتیجه مطلوب برسم.
در ادامه، استاد امین دررابطهبا زندگی پیامبران و سوره هود صحبت کردند؛ زیرا داستانهای پیامبران در کلامالله بسیار مهم هستند. ایشان فرمودند: «زندگی پیامبران، صد برابر سختتر از زندگی یک انسان معمولی است»؛ یعنی آنها در مشکلات و سختیهای فراوانی قرار میگیرند تا از آنها آزمون گرفته شود و زمانی که قبول شدند و از آن مراحل عبور کردند؛ سپس به آنها رسالت داده میشود. ایشان همچنین گفتند: «هیچچیز در کائنات بهصورت رایگان در اختیار انسان قرار نمیگیرد؛ یعنی خداوند بیهوده به شخص جایگاهی نمیدهد و قبل از آن هزینه کامل باید پرداخته شود، به همین دلیل پیامبران الگو هستند؛ زیرا انسان وقتی تزکیه و پالایش را از خود شروع کند، ایمان او صد برابر میشود».
تمام مطالب قرآن یک مفهوم خاص و یک مفهوم عام دارد؛ استاد فرمودند: «مثلاً چند هزار سال پیش، قومی به نام قوم عاد (عاد از کلمه عود آمده؛ برگشت کردن) وجود داشته است» و این مفهوم خاص است که چند هزار سال پیش، چنین قومی وجود داشته است؛ اما مفهوم عام آن یعنی من همسفر به کنگره آمدهام، آموزش دیدهام و تا حدودی از ضدارزشهای خود فاصله گرفتهام و اگر دوباره بهطرف ضدارزشها و تاریکی برگشت کنم؛ یعنی من نیز از قوم عاد هستم. داستانهای کلامالله، زمانی معنا پیدا میکنند که جاری باشند؛ یعنی قوم عاد یا قومهای دیگری که در کلامالله به آنها اشاره شده، فقط یک داستان نیستند؛ بلکه من باید آنها را با زندگی امروز خود ببینم.
برای واردشدن به قوم عاد، سه پارامتر وجود دارد: انکار، عصیان و پیروی از جبار عنید (زورگوی سنگدل) و برای این دسته از انسانها عذاب لازم است و نابود میشوند. استاد امین در ادامه راجع به ظلم فرمودند: ظلم یعنی تاریکی و ظالم یعنی شخصی که تاریکی را به وجود میآورد. تاریکی، ابزاری برای نیروهای منفی است؛ زیرا نیروهای منفی به تاریکی نیاز دارند که بتوانند حقایق را پنهان کنند. همیشه در کلامالله خواندهایم که کافرین همان ظالمین هستند. کافر فردی است که پنهان میکند و ظالم شخصی است که تاریک میکند. ما با ورود به تاریکی از دسترس روشنایی خارج میشویم و دیگر به ما القا نمیشود و آن وقت شکست میخوریم؛ زیرا اگر انسان با ظالمان مشارکت و کار کند و از آنها اطاعت کند و فرمان ببرد، برای او تبعاتی دارد که قطعاً اجرا خواهند شد.
برداشت من از این سیدی: همیشه برای قرارگرفتن در جایگاه راهنمایی، ترس و دلهره داشتم؛ اما با نوشتن سیدی «تاریکی» متوجه شدم که اول باید اندازهها را بدانم تا بتوانم مبدأ خود را مشخص کرده و در مسیر درست حرکت کنم. در ادامه من از سختیهایی عبور کردم و در نتیجه وارد کنگره شدم و اکنون باید آموزش ببینم (از ضدارزشها دوری کنم) و آموزشها را کاربردی کنم (برگشت نکردن به سمت ضدارزشها)؛ یعنی با بهدستآوردن کلید، قفلهای درونی خود را باز کنم (رهاشدن از ضدارزشها) و در آزمون راهنمایی شرکت کنم (خدمت به دیگران) تا بتوانم در جایگاه راهنمایی قرار بگیرم و به دیگران آموزش بدهم و البته همچنان به روشی دیگر، آموزش بگیرم.
برداشت از سیدی تاریکی
نویسنده: راهنمای تازهواردین همسفر سمانه (عضو لژیون سردار)
رابط خبری: همسفر آزاده رهجوی راهنما همسفر مینا (عضو لژیون سردار)
عکاس: دنور همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر محبوبه (لژیون اول)
ارسال: راهنما همسفر افسون (عضو لژیون سردار) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی نائین
- تعداد بازدید از این مطلب :
83