English Version
This Site Is Available In English

عقل وظیفه حل کردن مسائل را به عهده دارد

عقل وظیفه حل کردن مسائل را به عهده دارد

جلسه ششم از دوره بیست‌ونهم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره ۶۰ نمایندگی ملاصدرا با استادی همسفر مرضیه، نگهبانی همسفر ارغوان و دبیری همسفر آرزو با دستور جلسه «وادی ششم (حکم عقل را در قالب فرمانده کاملا اجرا نماییم) و تأثیر آن بر روی من» در روز دوشنبه ۱۵ مردادماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کارکرد.

خلاصه سخنان استاد:

خداوند را شاکر و سپاسگزار هستم که وسیله آشنایی با سیستم درمانی کنگره۶۰ را به من عطا کرد. از آقای مهندس حسین دژاکام و خانواده گرامی ایشان که این بستر را برای آموزش و آرامش ما فراهم کرده‌اند؛ همچنین از مسافرم که حلقه وصل من به این مکان مقدس شدند، راهنما همسفر اکرم و راهنمای تازه‌واردین همسفر زهرا نیز تشکر می‌کنم؛ چراکه جایگاه امروز خود را مدیون زحمات این بزرگواران هستم. پیشاپیش هفته ایجنت و مرزبانان را خدمت ایجنت و مرزبانان دوره قبل و مرزبانان این دوره تبریک عرض می‌کنم و امیدوارم بتوانم بیش از پیش در کنار شما عزیزان آموزش دریافت کنم.
 وادی ششم بیان می‌کند که بایستی حکم عقل را در قالب فرمانده کاملاً اجرا نماییم. آقای مهندس تأکید بسیاری در تأمل بر روی مفهوم کلمات دارند؛ زیرا این موضوع بسیار مهم است. عقل یکی از اساسی‌ترین مؤلفه‌‌های صور پنهان انسان است که آغاز و پایانی ندارد، مواد تشکیل دهنده آن را نمی‌شناسیم، فر ایزدی دارد و فنا ناپذیر است. نام عقل از کلمه عربی عقال گرفته شده که به معنی افسار شتر می‌باشد و طنابی بوده که از پره‌های بینی شتر عبور می‌کند و شتر را به وسیله آن هدایت می‌کنند. اکنون این سؤال مطرح می‌شود که چرا از لفظ افسار استفاده شده! در پاسخ باید بیان کرد مفهوم هر دو واژه به معنی هدایت کننده است.
 بعضی از افراد تصور می‌کنند که جایگاه عقل در مغز است؛ اما مغز فرمانروای کل ارگانیسم بدن و مترجم عقل می‌باشد؛ زیرا اگر جایگاه عقل در مغز بود، چگونه ما از اموات و بزرگان درخواست دعا و شفاعت می‌کردیم یا اگر جایگاه عقل در مغز بود، ما به چه صورت هنگام بیداری از جهان خواب و هنگام خواب از جهان بیداری خبردار می‌شدیم. عقل مانند قاضی عادلی است که بین طرفین دعوا با بررسی افکار و اندیشه‌های مثبت و منفی، حکم قطعی را صادر می‌کند و مرجعی برای تشخیص درست یا غلط بودن کارهای ما خواهد بود.
 عقل در تکامل، مانند ماشین تابع خود است؛ اما روح با لطافت منحصر به فرد خود توسط عقل راهبری می‌شود و این یعنی اگر ماشین را دست‌کاری نکنیم، خودبه‌خود درست کار می‌کند. عقل وظیفه حل کردن مسائل را به عهده دارد؛ زیرا با تفکر دانایی ما افزایش پیدا کرده و عقل تکامل پیدا می‌کند. هرچه تکامل عقل در ما بیشتر باشد، مسائل بزرگ‌تری را حل خواهیم کرد و به طبع آن هرچه تکامل آن کمتر باشد، مسائل کمتری را حل می‌کنیم؛ اما روش حل مشکل در هر دو موضوع مشترک است.
 عقل سالم یعنی هر مسئولیتی که به عهده آن می‌گذاریم در صورت توان می‌پذیرد و در غیر این‌صورت از پذیرش آن امتناع می‌کند؛ به‌عنوان مثال: رئیس‌جمهور صلاح کشور خود را می‌خواهد و فرمانی را که به ضرر کشورش باشد، صادر نمی‌کند. در آموزش‌های این وادی ذکر شده که ما از درون خود دو صدا می‌شنویم که اولی صدا عقل و دومی صدا نفس اماره است؛ بنابراین عقل ناسالم هر مسئله‌ای که به او واگذار کنیم می‌پذیرد و تصور می‌کند که قدرت انجام آن را دارد؛ چراکه در این زمان بر علیه عقل کودتا شده و فرماندهی شهر وجودی به نفس‌اماره سپرده شده است؛ بنابراین برای بازپس‌گیری فرماندهی از نفس اماره، بایستی از فرمان‌های کوچک عقل شروع و آن‌ها را اجرایی کنیم. عقل سلیم به‌درستی تصمیم می‌گیرد و فرمان صادر می‌کند؛ اکنون اگر فرمان‌بردار خوبی باشیم، فرمانده خوبی خواهیم شد.
 حس اولین نیرو به‌کارگیری قوه عقل است. هنگامی که فردی حسش آلوده باشد در عملکرد عقل اختلال ایجاد می‌کند؛ به‌عنوان مثال: اعتیاد حس فرد را آلوده می‌کند، درنتیجه عقل اطلاعات غلط را دریافت کرده و نمی‌تواند درست حکم صادر کند، به همین دلیل بعضی افراد می‌گویند که معتاد عقل ندارد؛ بنابراین برای به کار انداختن قوه عقل باید حس‌های خودمان را پالایش کنیم که درواقع اولین قدم در وادی ششم، پالایش حس است. امام حسین در این‌باره فرموده‌اند: عقل جز با پیروی از حق کامل نمی‌شود. از فرماندهی عقل تا فرماندهی نفس‌اماره از نظر مکانی کمتر از یک مو و از نظر زمانی ممکن است هزاران سال به طول بیانجامد که این مسیر، عبور از نفس‌ اماره تا رسیدن به نفس‌ مطمئنه است.
 اکنون تأثیر وادی ششم بر روی من این بود که بنده پیش از ورود به کنگره، فریضه نماز صبح‌‌ را به‌موقع اجرا نمی‌کردم؛ بنابراین در همه حال به شهدا و ائمه متوسل می‌شدم که در این رابطه به من کمک کنند؛ اما با این دستور‌ جلسه متوجه شدم که ابتدا بایستی از بروز خسارت‌های بعدی جلوگیری کنم و در ادامه جبران خسارت کنم. اینک خداوند را شاکرم که در حال حاضر نمازهای خود را به موقع می‌خوانم.

عکاس: مرزبان خبری همسفر مرضیه
تایپ: همسفر مریم (ع) رهجوی راهنما همسفر سعیده (لژیون پنجم)
ویرایش: همسفر زکیه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون ششم)
ارسال: راهنما همسفر نجمه (لژیون نهم)
همسفران نمایندگی ملاصدرا (نیک‌آباد)

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .