English Version
This Site Is Available In English

جهان‌بینی سالم بر اساس تفکر سالم

جهان‌بینی سالم بر اساس تفکر سالم

همسفر مریم رهجوی لژیون چهاردهم از نمایندگی رودکی پیرامون دستورجلسه《جهان‌بینی ۱ و ۲》چنین نوشت:

کنگره ۶۰ معتقد است علاوه بر جسم و روان، جهان‌بینی نیز براثر مصرف مواد مخدر و اعتیاد به آن دچار آسیب و تخریب می‌شود، در پروسه درمان اعتیاد بایستی به تعادل و سلامت مطلوب برسد. بنیان کنگره ۶۰ در تشریح آسیب‌های بیماری اعتیاد در شهر وجودی انسان و در قسمت جهان‌بینی معتقدند که مصرف‌کننده مواد مخدر براثر مصرف مکرر آنتی ایکس، جهانی مملو از ترس، اضطراب، نگرانی و حقارت، پیرامون خود به وجود می‌آورد و زندگی خود و اطرافیان را آشفته می‌سازد.

این عبارت از نوشتار مصرف‌کننده کیست که در کلیه کارگاه‌های آموزشی کنگره ۶۰ قرائت می‌شود، برداشت شده است. به‌بیان‌دیگر، براثر حکومت افیون بر شهر وجودی و وابستگی شدید به مصرف آنتی‌ایکس، نوعی نگرش و دیدگاه بر تفکرات و جهان‌بینی فرد ایجاد می‌شود که در کنگره ۶۰ به آن جهان‌بینی افیونی می‌گوییم. جهان‌بینی افیونی، نوعی خاص از نگرش و جهان‌بینی است که خاص افراد مصرف‌کننده مواد مخدر است.

مصرف‌کننده مواد مخدر، دنیا وزندگی پیرامون خود را از این زاویه، یعنی جهان‌بینی افیونی می‌بیند. جهان‌بینی افیونی، دیدن جهان، هستی، خود و دنیای پیرامون خود از دریچه مصرف مواد مخدر، نشئگی و خماری و افکار معتادگونه است که به دنبال خود انواع و اقسام تفکرات منفی را یدک می‌کشد. در پروسه درمان اعتیاد علاوه بر جسم و روان، ضلع جهان‌بینی نیز بایستی در تغییرات اساسی از حالت افیونی بودن خارج شود و به تعادل و سلامتی برسد. جهان‌بینی سالم بر اساس دانایی و تفکرات راستین به‌جای جهان‌بینی افیونی زمان اعتیاد.

جهان‌بینی و تغییرات آن‌که در پرتو آموزش و دانایی، از حالت افیونی خارج می‌شود و به تعادل و سلامتی می‌رسد، از دیگر اضلاع مثلث درمان اعتیاد تأثیر می‌گیرد و بر آن تأثیر نیز می‌گذارد. برای اینکه ما بتوانیم روی ضلع جهان‌بینی درمان اعتیاد کارکنیم، بایستی ضلع جسم را در وضعیت و تعادل نسبی قرار دهیم، زیرا در غیر این صورت، یعنی عدم تعادل جسمی، کار کردن روی مقوله جهان‌بینی، اگر نگوییم غیرممکن، بسیار دشوار است. اگر ما ازنقطه‌نظر جسم در شرایط مطلوبی نباشیم، صحبت کردن از مقوله جهان‌بینی موضوعی بی‌ربط خواهد بود و کسی گوش شنوایی برای این مقوله نخواهد داشت. جسمی که خمار است و هزاران درد و به‌هم‌ریختگی سراغ آن آمده باشد، نمی‌توان با آن به موضوع جهان‌بینی پرداخت.

در متد DST استفاده از داروی قدرتمند  OT، جسم را در شرایط مطلوب و تعادل نسبی قرار می‌دهد. در این شرایط، مصرف‌کننده حال و حوصله پرداختن به مسئله جهان‌بینی و آموزش‌های آن را خواهد داشت. بنابراین کاملاً متوجه می‌شویم که ضلع جسم چگونه بر ضلع جهان‌بینی اثر می‌گذارد، تغییرات جسمی به‌راحتی بر روی دیدگاه و جهان‌بینی ما اثر می‌گذارد. زمانی که ما خمار هستیم جهان و رابطه اجزای آن را به شکلی خاص می‌بینیم؛ بلافاصله با مصرف مواد و از بین رفتن خماری، جهان را طور دیگری می‌بینیم. یک درد و ناراحتی جسمی ممکن است به‌طور کامل دیدگاه ما را در زمان احساس درد تغییر دهد. نوسان در میزان تولید و ترشح ناقل‌های عصبی در دستگاه عصبی و یا هورمون‌ها در سیستم اندوکرین، به راحتی دیدگاه ما را تغییر می‌دهد.

ضلع جهان‌بینی نیز می‌تواند با تغییرات خود، بر عملکرد و وضعیت دو ضلع دیگر تأثیر بگذارد. برای مثال زمانی که ما در پرتو آموزش‌های جهان‌بینی و آموزش‌های آن به دانایی می‌رسیم و مسائل جدید را فرامی‌گیریم، دیدگاه ما نسبت به همه‌چیز تغییر پیدا می‌کند. این تغییر نگرش، می‌تواند نقطه تحمل جسمی ما را تغییر دهد و باعث شود عملیات تیپرینگ را با موفقیت و شیرینی و بدون رنج و سختی و با آغوش باز پذیرا شویم. در تغییر نگرش، حس‌ها و صور پنهان ما یا به عبارتی روان ما نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد. وقتی دیدگاه ما بر اساس افکار منفی و جهان‌بینی افیونی نباشد، همه‌چیز رنگ و بوی دیگری خواهد داشت.

تفکرات و دیدگاه‌های ما مستقیماً روی حالات جسمی و روانی ما تأثیر خواهد داشت و همین‌طور بر سیستم ایکس. شاید بارها از زبان نگهبان کنگره ۶۰ شنیده باشیم که سیستم ایکس بر اساس دو فاکتور عمل می‌نماید. یک عامل باسیم یا اتصال مستقیم که همان ناقل‌های عصبی و هورمون‌ها هستند که با ترشحات خود بر سیستم اثر می‌گذارند و عامل دوم به‌صورت بی‌سیم یا اتصال غیرمستقیم، سیستم ایکس را دچار تغییر می‌نماید.

اتصال بی‌سیم همان تفکرات و جهان‌بینی ماست. تفکرات منفی و جهان‌بینی بر پایه نگرش منفی و بدبینی، بر سیستم ایکس اثر می‌گذارد و عملکرد آن را تضعیف می‌کند و ما از حالت سرخوشی و شادابی طبیعی خارج می‌نماید و بالعکس تفکرات مثبت و جهان‌بینی بر پایه دیدگاه مثبت و خوش‌بینی، عملکرد سیستم ایکس ما ر ا تقویت می‌کند و شادابی و سرخوشی طبیعی ما بیشتر و بیشتر می‌شود.


نگارش: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون  چهاردهم)

ویرایش: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر افسانه (لژیون دهم)

ارسال مطلب: مرزبان خبری همسفر سمیه

همسفران نمایندگی رودکی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .