English Version
This Site Is Available In English

رویکرد کلی NIDA درمورد سوء مصرف مواد مخدر

رویکرد کلی NIDA درمورد سوء مصرف مواد مخدر

مقدمه:
مصرف بیش‌ازحد مواد مخدر در ایالات‌متحده حداقل ۴۰ سال است که به‌طور تصاعدی در حال افزایش است. از سال ۲۰۱۶، مواد مخدر صنعتی مانند فنتالین، بیشترین بخش مرگ‌ومیر ناشی از مصرف بیش‌ازحد مواد مخدر را به خود اختصاص داده‌اند.
(فنتالین یک شبه مورفین بسیار قوی است که برای بیهوشی استفاده می‌شود و قدرت آن ۵۰ برابر هروئین است. این ماده برخلاف مخدرهای طبیعی مانند تریاک، مورفین و هروئین ریشه گیاهی و طبیعی ندارد و تنها در آزمایشگاه تولید می‌شود.)
داده‌های مرکز کنترل پیشگیری از بیماری‌ها نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۱، نزدیک به ۱۰۹۰۰۰ مرگ ناشی از مصرف بیش‌ازحد مواد مخدر گزارش‌شده است.
از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱ تعداد مرگ ناشی از متاآمفتامین‌ها تقریباً ۱۳ برابر شده است (از ۲۶۰۰ نفر به ۳۳۵۰۰ نفر) و تعداد مرگ ناشی از مصرف کوکائین تقریباً ۶ برابر شده است (از ۴۴۰۰ نفر به ۲۵۰۰۰ نفر).
افزایش ۳۴ درصدی مرگ‌ومیر ناشی از مصرف بیش‌ازحد مواد مخدر بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ بزرگ‌ترین افزایش یک‌ساله را به نام خود ثبت کرده است که بیشترین تأثیر این افزایش را پیامدهای نامطلوب ناشی از Covid-۱۹ داشته‌اند.
افزایش هشداردهنده مرگ‌ومیر ناشی از مصرف بیش‌ازحد مواد محرک، مثال واضحی است که نشان می‌دهد ایالات‌متحده با یک بحران اعتیاد و اوردوز در حال تکامل مواجه است.
حال به بررسی NIDA به عنوان شاخص ترین سازمان، در حوزه اعتیاد در ایالات متحده آمریکا می پردازیم:

آشنایی اولیه با NIDA:
پی‌ریزی اولیه NIDA به سال ۱۹۳۵ برمی‌گردد. در آن زمان یک مرکز تحقیقاتی در لکسینتون (Lexington) کنتاکی (Kentacky) به‌عنوان بخشی از یک بیمارستان خدمات عمومی ایالت متحده (USPHS) تأسیس شد‌.
این مرکز در سال ۱۹۴۸ به مرکز تحقیقات اعتیاد تبدیل شد. در سال ۱۹۷۴ به‌عنوان بخشی از سازمان سوءمصرف مواد مخدر و سلامت روان تبدیل گردید. در سال ۱۹۹۲ زیرمجموعه موسسه ملی بهداشت (NIH) قرار گرفت. NIDA یک موسسه دولتی ایالات‌متحده است و بودجه خود را از طریق اعتبارات مصوب کنگره ایالات‌متحده دریافت می‌کند. (سالانه بیش از یک میلیارد دلار)
این سازمان در فعالیت‌های جمع‌آوری کمک مالی شرکت نمی‌کند و یک سازمان خیریه خصوصی نیست؛ اما بااین‌حال کمک‌های مالی برای حمایت از فعالیت‌های تحقیقاتی خود را از طریق چک‌هایی که به‌عنوان هدیه پرداخت می‌شوند، دریافت می‌کند!
NIDA هدف خود را، مأموریت برای پیشرفت علم درمورد سوء مصرف مواد مخدر، اعتیاد و به‌کارگیری این دانش برای بهبود سلامت فردی عمومی می‌داند.
این سازمان یک مجله خبری دارد که هر دو ماه یک‌بار از سال ۱۹۸۵ در NIDA Note منتشر می‌شود که دامنه آن، تحقیقات درزمینهٔ سوءمصرف مواد مخدر، درمان و پیشگیری، علوم اعصاب و علوم رفتاری، خدمات پزشکی ایدز را پوشش می‌دهد.
از سال ۱۹۷۴ تا به امروز NIDA  پنج مدیر و دو سرپرست را به خود دیده است که از سال ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۱ آلن لشنر (Alen Leshner) به‌عنوان مدیر و از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۳ گلن هانسون (Glen Hanson) به‌عنوان سرپرست و از ۱۵ آوریل ۲۰۰۳ تا به امروز نورا ولکو (Nora Volkow) مدیریت این مجموعه عظیم را به عهده داشته‌اند. لازم به ذکر است که مدیران NIDA مستقیماً از طرف رئیس‌جمهور به این سمت منصوب می‌شوند.

اندکی آشنایی با نورا ولکو:
او یک روان‌پزشک مکزیکی - آمریکایی است که به مدت ۲۰ سال مدیر NIDA هست. او جوایز بسیاری را دریافت نموده است؛ به‌طور مثال او در سال ۲۰۰۷ در مجله معتبر Time در بین ۱۰۰ زن و مرد که قدرت، استعداد یا نمونه اخلاقی آن‌ها جهان را متحول می‌کند، قرارگرفته است.
او پیشگام در استفاده از تصویربرداری مغز، برای بررسی اثرات مواد مخدر بوده است که برای همین امر او در سال ۲۰۱۱ جایزه‌ای از دپارتمان روان‌پزشکی و علوم رفتاری کالج پزشکی بیلور (Baylor) دریافت کرد.
رویکرد کلی NIDA در مورد سوءمصرف مواد مخدر:
آلن لشنر و نورا ولکو، اعتیاد را یک بیماری مغزی می‌دانند و سعی داشته‌اند که اعتیاد را با ناقل‌های شیمیایی به‌خصوص دوپامین گره بزنند؛ که البته در سال ۲۰۰۶ یک سناتور نام‌آشنا در آن زمان و البته رئیس‌جمهور فعلی آمریکا جو بایدن سعی کرد، این قانون را در کنگره ایالات‌متحده به تصویب برساند که اعتیاد یک بیماری مزمن مغزی است، اما نتوانست آرا لازم را کسب نماید.
امیدوارم در مقاله دیگری به بسط بیشتر نظریات NIDA و دیگر صاحب‌نظران این حوزه بپردازم.

ادامه دارد.........

منبع اصلی: سایت NIDA
نویسنده: رهجوی کنگره60 همسفر مهدی

تایپ و ویراستاری: همسفر احسان

همسفران آقا، نمایندگی شادآباد

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .