انسان برای بالا رفتن و صعود، احتیاج به پلههایی دارد که یکییکی باید آنها را طی کند تا بتواند آرام و آهسته صعود کند و جایگاه خودش را تغییر دهد. برای حرکت بهطرف درمان و تعادل در کنگره۶۰ ما ۱۴ پله یا وادی داریم تا از یک مصرفکننده مواد مخدر به یک فرد سالم و متعادل تبدیل شویم یا از یک همسفری با احساس ترس، ناامیدی و کینه به یک همسفر مملو از عشق و ایمان تبدیل شویم.
جمعیت احیای انسانی کنگره۶۰ یک NGO مردمنهاد است که بر پایه درمان گروهی کار میکند. منِ همسفر باید مرد میدان باشم و با تلاش، یکییکی پلههای وادیها را طی کنم. با خودسازی به قدرتهای درونیام پی ببرم تا بتوانم ستونهای مالی و معنوی خانوادهام را محکم کنم و به تعادل برسم. بتوانم در این جمعیت احیای انسانی به انسانهای دربند اعتیاد کمک کنم تا آنها نیز به درمان و رهایی برسند.
در کتاب «عشق، (14 وادی برای رسیدن به خود) »با نویسندگی (آقای مهندس حسین دژاکام) همراه شدم و از وادی اول تا وادی چهارم به تفکر و اندیشه خود شکل صحیح و قدرت دادم، با پا گذاشتن به وادی پنجم، قدم تازهای را آغاز کردم. آقای مهندس حسین دژاکام وادی پنجم را اینگونه آغاز میکنند: «وقتیکه به انسان نگاه میکنیم، تنها ظاهر آن را میبینیم؛ اما وقتی به درون آن نفوذ میکنیم عظمتی را مشاهده خواهیم کرد که کمتر از جهان بیرون نیست».
ایشان برای نشان دادن عظمت درون انسان سؤالی را مطرح میکنند که انسان در این حیات زمینی خودش در چند جهان زندگی میکند؟ با نگاه سطحی میگوییم: در یک جهان زندگی میکنیم؛ اما نویسنده ما را به توجه بیشتر دعوت میکند و سه جهان را مطرح میکند که شاید کمتر به آنها فکر کرده باشیم. ۱) جهان مادی ۲) جهان خواب ۳) جهان ذهنی.
اولین جهانی که خودآگاه در آن زندگی میکنیم جهان مادی است که قابلدرک و فهم برای همه است. جهان دوم جهان خواب است که من فکر میکردم خواب یک مسئله ساده و طبیعی است و اهمیت چندانی ندارد؛ اما وی در سیدی «کابوس» میفرمایند: «خواب پیشپرده جهانهای دیگر است.» اگر من کابوس میبینم؛ یعنی در جهنم هستم و حتماً در جهانهای دیگر هم در جهنم خواهم بود؛ زیرا بهشت و جهنم جاری است.
در این قسمت مطلبی گفته میشود که فکر جستجوگر خواننده را درگیر خود میکند، جهان خواب جهانی است که ظاهراً بهصورت ناخودآگاه در آن زندگی میکنیم. سؤالی برای من مطرح میشود که کلمه ظاهراً ناخودآگاه به معنی این است که انسان در جهان خواب نیز آگاهانه زندگی میکند؟ آیا افرادی که در خواب میبیند آگاهانه است؟ و هزاران سؤال دیگر که باید رهجو جستجو کند تا به پاسخ سؤالهایش برسد.
از این جهان پررمزوراز که بگذریم به جهان ذهنی میرسیم. جهانی که مقدمه برنامهریزی یا مقدمه عمل تمرین، برای چگونه زیستن در جهان خاکی و سایر جهانهاست. ساختارهای این برنامهریزی بهوسیله تفکر به وجود میآید که از وادی اول تا چهارم به آن پرداخته شده است.
جهان ذهنی را آقای مهندس حسین دژاکام با مثال خرید ساندویچ باز میکنند. اول باید تصویر خرید ساندویچ و خوردن آن را در ذهن خودم ایجاد کنم و برنامهریزی کنم تا بتوانم در مرحله دوم آن تصاویر را در ذهن و تفکرم به ساختارهای عملیاتی تبدیل کنم و به نتیجه برسم.
سؤالی که اینجا برای من مطرح میشود، جهان ذهنی در جهانهای دیگر چه کاربردی دارد؟ چگونه عمل میکند؟ آقای امین دژاکام در سیدی «جهان ذهنی» و آقای مهندس حسین دژاکام در سیدی «شُو شَود» مطرح میکنند که در جهانهای دیگر تفکر ایجاد تصاویر مجازی میکند.
در ادامه نویسنده این موضوع را بیان میکند که چرا ما نمیتوانیم ساختارهای ذهنی خودمان را به اجرا درآوریم؟ وادی پنجم به من میگوید که برای اجرا درآوردن ساختارهای فکری باید از حسهای منفی مانند ترس، ناامیدی و ... خارج شوم تا به آرامش برسم و بتوانم خواستههایم را عملی کنم.
برای رسیدن به آرامش باید با تزکیه و پالایش به پندار سالم، گفتار سالم و کردار سالم برسم. وادی پنجم برای خروج از تاریکیها پلههایی را مطرح میکند. طی کردن این پلهها احتیاج به زمان و تلاش بسیار دارد. این پلهها عبارت است از: ۱) برگشت از ضد ارزشها ۲) خودداری ۳) قناعت ۴) صبر ۵) تجسس، قضاوت و غیبت ۶) پسانداز ۷) توکل، رضا و تسلیم.
اجرای این پلهها تحولی عظیم در زندگی من ایجاد کرد. توانستم تغییر کنم و تبدیل به انسانی شوم که با آرامش مانند پرندهای با بالهای باز به دنیا بنگرم و مشکلاتم را حل کنم. هر جا مشکلی داشتم که نتوانستم آن را حل کنم با صبر و توکل بر خداوند رها کنم. ارزش زندگی را بدانم، زندگی کنم و بگذارم دیگران نیز زندگی کنند و بیاموزند.
منابع: «عشق، (14 وادی برای رسیدن به خود)»، سیدی «کابوس»، سیدی «شو شود»، سیدی «جهان ذهنی»
نویسنده: راهنما همسفر شهناز (لژیون دوازدهم)
رابط خبری: همسفر زینب رهجوی راهنما همسفر شهناز (لژیون دوازدهم)
عکاس: همسفر نسرین رهجوی راهنما همسفر نگار (لژیون سوم)
ارسال: همسفر شهناز رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون چهارم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی سهروردی اصفهان
- تعداد بازدید از این مطلب :
481