English Version
This Site Is Available In English

آگاهی از ماهیت ضد ارزش‌ها باعث دوری از آن‌ها می‌شود

آگاهی از ماهیت ضد ارزش‌ها باعث دوری از آن‌ها می‌شود

وادی اول بیان می‌کند: با تفکر ساختارها آغاز می‌شود، بدون تفکر آنچه هست رو به زوال می‌رود. هر ساختاری برای بوجود آمدن احتیاج به تفکر دارد. اگر فکر نباشد ساختارها شکل نمی‌گیرند. تفکر در دنیای ذهن انجام می‌شود.

وادی پنجم می‌گوید: ما هم زمان در سه دنیا زندگی می‌کنیم؛ یکی از آن‌ها دنیای ذهن است. بارها شنیده‌ایم اگر خواسته‌ای دارید آن را در ذهن خود مجسم کنید و صورت نیکو به آن بدهید تا در اثر امواجی که به کائنات می‌فرستید زمینه مهیا شدن خواسته را فراهم کنید.

آیا زندگی کردن در دنیای ذهن کافیست؟ اگر فقط خواسته‌های خود را در دنیای ذهن پرورش بدهم می‌توانم به آن‌ها برسم؟ از کسانی که به سفر حج رفته‌اند پرسیدم در این سفر چه آداب و اعمالی انجام دادید؟ گفتند فقط رفتن و حرکت کردن است. در حج که یکی از فرائض مهم است خداوند دستور می‌دهد که حرکت کنید و این فرمان می‌تواند پیام مهمی برای انسان داشته باشد.

با حرکت، از ناامیدی و دنیای ذهن خارج می‌شویم و می‌توانیم به چشمه جوشان تبدیل شویم و در جهت رشد و پیشرفت قدم برداریم. وادی پنجم برای حرکت کردن هفت نکته را یادآوری می‌کند که مثل آذوقه برای راه است و با تکرار و تمرین آن‌ها را یاد می‌گیریم.

برای رسیدن به خواسته‌ها باید ذهنی آرام داشته باشیم. ضد‌ارزش‌ها باعث می‌شوند ذهن ما شلوغ باشد. ترس، اضطراب، نگرانی و سایر نکات منفی اجازه نمی‌دهند به مرحله آرامش قدم بگذاریم. برای رسیدن به آرامش باید پندار، رفتار و کردار خود را سالم کنیم. تنها دانستن کافی نیست، باید وارد مرحله عمل شویم و از انسانی به‌هم‌ریخته و بی‌تعادل به فردی متعادل تبدیل شویم. این کار تنها با تزکیه و پالایش انجام می‌شود.

در کتاب آسمانی قرآن آمده که به آفریده‌های خداوند دقت کنیم و از آن‌ها درس بگیریم. مثلاً قناعت را از درختان یاد بگیریم؛ چگونه از آبی شور و تلخ میوه‌هایی شیرین بوجود می‌آورند. ما هم باید از حداقل امکانات بهترین شرایط را برای زندگی فراهم کنیم. می‌توانیم از طبیعت صبر را نیز بیاموزیم. چگونه یک بذر یا دانه با گذشت زمان به درختی تنومند تبدیل می‌شود.

یکی دیگر از کارهای ضدارزشی قضاوت و تجسس است. قضاوت از منیت سرچشمه می‌گیرد. وقتی فردی خود را در جایگاه بالاتر می‌بیند در مقام قاضی قرار می‌گیرد و در مورد دیگران حکم‌ صادر می‌کند.

اگر نسبت به ماهیت کارهای ضدارزشی دانایی کسب کنیم از آن‌ها دوری می‌کنیم؛ چون به غیر از تخریب سودی برای ما ندارند. همان‌طور که در کارهای خود تفکر و تلاش می‌کنیم باید همیشه به خداوند توکل کنیم و او را وکیل قرار دهیم، با قلب، زبان و عمل به آن چیزی که برای ما مقدر کرده رضایت داشته باشیم و در نهایت تسلیم محض قدرت مطلق باشیم.

منابع: کتاب عشق، چهارده وادی برای رسیدن به خود، صحبت‌های آقای مهندس در جلسات جهان‌بینی
نویسنده: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر شهلا (لژیون دوم)
رابط‌ خبری: همسفر سمیه (آ) رهجوی راهنما همسفر شهلا (لژیون دوم)
ویرایش و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر شهلا (لژیون دوم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی امیر اراک

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .